Sziasztok.
A turbó építés érdekelne engem csak nem tudom hol és mennyiért lehet. Erre a kérdésemre keresném a választ.
Pl. van itt a carstylingon néhány autóban ez az x-turbo. Akár ez is érdekelne csak kit lehet ez ügyben felkeresni?
Néztem az eddigi topicokat de nem találtam amit kerestem (lehet hogy csak én nem láttam) de ha van erről szó valahol lécci szóljatok.
Előre is köszi
A mechanikus része az teljesen szokványos. Legalábbis gondolom. A letiltást a computer csinálja. Mivel átkötötték a csöveket így azt érzékelte,h turbonyomás limiten kívül és szépen le is kapcsolta. Ennyi.
Győzelem! Kínomban szétcincáltam a kocsit, mint Foxi a lábtörlőt. Izélgettem, simogattam, kontakcsekk, gyertyák felcserélése, gyujtás, turbo vezérlők baszogatása és műxik!!!
Azt a letiltast, hogy csinalja? Mechnikus a feltolto, a kipufigaz megtekeri a turbinakereket aztan az ezzel egy tengelyen levo kompresszrokerek az meg fujja a levegot...vagy nem? Vagy hogy van?
Hali!
Figyu ,nekem is gyári turbóm van de hasonlót csinált nekem is.
Szét volt repedve a gyújtáselosztófedél+ az egyik kábel xar volt!Kicseréltem és mexünt!
Megfordítás alatt felcserélést értettem csak néha félrebeszélek. Össze volt cserélve amelyik a szabad levegőbe megy meg amelyik a nyomás szabályzó szelephez meg ilyen finomságok. Mindenesetre a lényeg, hogy elérték ezzel, hogy a comp letiltsa a turbonyomást. Gondolom azért, hogy a hiba megkereséssel ne kelljen foglalkozni. Kipróbálom akkor a szívósoros átkötést meg ezt-azt hátha javul, de nem igazán bízom benne. A gyújtást meg átnézetem szerelővel csak ált ilyenkor elzavarnak villamosságihoz, mert nem értenek hozzá.
Vákumcsövet nem tudsz megfordítani. vákum az vákum mindenhol (kivéve, ha van pl. egyenirányító szelep lett közbeiktatva). Átkötni is átkötheted más vákumforrásra. Itt inkább az egyéb (pl. mágnesszelepből EVAP Canisterbe - szerintem van Calibrán is) vákumot igénylő cucc okozhat gondot. Turbó szabályzójához akár szívósorból is viheted a vákumot (én pl. onnan viszem, nekem stabilabb).
Szóval szerintem is a gyújtásrendszered nézesd át elsőként.
Úgy látom kénytelen leszek akkor villamosságihoz vinni. Egyébként csak azért furcsállom a gyújtás dolgot, mert turbo nélkül (vmelyik leleményes előző tulaj (szerelő?) átkötötte a vákumcsöveket és így nem volt turbonyomás ) szép egyenletesen húzott. Viszont ahogy a turbo beindul... mintha fordítva indulna el.
Való igaz, inkább dús legyen, mint szegény vagy kopogjon. Bár a túl dús meg a hengerfalról mossa le az olajat no meg a kipuff szelepek sem örülnek neki, ha nem a "helyén" ég el a benya. Persze egy 11-11.5-es AFR még nem túl dús fél bárnál. Gondolom nem alacsonyabb neked sem. Vagy igen?