AF-es rendszám
aktuális téma

Tud valaki valamit erről?
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
már nincs AF motorkód van csak...
Üdv. Nem tudja valaki mi pontos menete az af- es motorkód elintézéséne?? nem lopott autórol van szó, csak a motort kell af-esíteni 

az is érdekes dolog hogy mikor válik az autó veszélyes hulladéká. február óta áll az udvaron roncs ként és még legalább 6 hónapig itt is lesz mert még van rajta 6 hónapnyi részlet, és csak utána kapom meg a törzskönyvét amivel letudom adni a bontóba. elvileg akkor már most is veszélyes hulladék de az állam szerint csak akkor válik ténylegesen azzá ha leakarom adni róla a rendszámot és elviszem a bontóba?

amúgy meg vagyok olyan öreg hogy emlékszem az eu előtti boldog békeidőkre amikor 1500 hufért kivonták a forgalomból és szartak az egészre....

na jó de nem arra méretezve hogy a sok otthon maszekoló ember ( nem szeretem a feketemunkás szót mert én aki dolgozok nem vagyok fekete a feketék meg nem dolgoznak, tehát itten fábry sanyis képzavar van
)
napi több száz liter olajat belenyomasson

napi több száz liter olajat belenyomasson
köszönöm a segítséget és a hasznos információkat. én is megyek 
további jó estét

Van ilyen minden benzinkutnál...
De nem viszi el a magyar... Egyszerübb kiönteni a földre, vagy eltüzelni.
Ennek is megisszuk majd a levét!

De nem viszi el a magyar... Egyszerübb kiönteni a földre, vagy eltüzelni.

Ennek is megisszuk majd a levét!

bandee123
2009. június 24. 00:25
én is megyek alszom mert leragadnak a szemeim...
köszönöm mindenkinek a segitséget ha lesz még valami kérdés akkor majd irok
kösz mindent
sziasztok
jó éjt
köszönöm mindenkinek a segitséget ha lesz még valami kérdés akkor majd irok
kösz mindent
sziasztok
jó éjt
Hirdetsd meg igy ahogy van.
Ha ér annyit,amennyit kérnél érte,el fog kelni. Bár nehéz most bármit eladni.
Itthon most mindent beszoritanak. Ezt hozta az EU!
A válság csak rátesz egy lapáttal,mert mindenböl a pénzt akarják kihuzni...
Ha igy megy tovább, nem hogy ingyen veszik be a bontóba az autokat,hanem még majd fizetni kell érte,hogy bevegyék!!!
Igy is úgy lent van a vas ára,hogy minuszban jön ki egy auto ártalmatlanitása nálam...
Ha idén nem megy fentebb a nyersanyag ára,akkor jövöre csak pénzért fognak a bontósak autot bevenni.
Németbe 220Eu a bevétel ára!
Itthon a költségek miatt is hasonló összeg lenne a normális...
Lehet már januárban ott fogunk tartani!
Ha ér annyit,amennyit kérnél érte,el fog kelni. Bár nehéz most bármit eladni.
Itthon most mindent beszoritanak. Ezt hozta az EU!
A válság csak rátesz egy lapáttal,mert mindenböl a pénzt akarják kihuzni...
Ha igy megy tovább, nem hogy ingyen veszik be a bontóba az autokat,hanem még majd fizetni kell érte,hogy bevegyék!!!
Igy is úgy lent van a vas ára,hogy minuszban jön ki egy auto ártalmatlanitása nálam...

Ha idén nem megy fentebb a nyersanyag ára,akkor jövöre csak pénzért fognak a bontósak autot bevenni.
Németbe 220Eu a bevétel ára!

Itthon a költségek miatt is hasonló összeg lenne a normális...

Lehet már januárban ott fogunk tartani!
nem lenne olcsóbb és jobb megoldás a szelektív hulladékgyűjtés világában egy fáradtolajlerakó ??? ahová elviheti az otthon lecserélt olajat az ember.....
értem én, csak az a bajom hogy elvileg meglehetne csinálni az autót csak kb. 1.5* annyiba kerülne mint amennyi a piaci értéke(gazdasági totálkáros), a másik meg hogy egy autó mindig annyit ér amennyiért te megválnál tőle. nekem meg nincs szívem leadni a bontóba hogy bezúzzák. 

Köszöntem az infókat, most már megyek aludni. Legyetek jók.

bandee123
2009. június 24. 00:12
az kamukalkulátor sokallom

Nem az auto tulajdonolásával van a probléma,hanem hogy egy forgalombol kivont auto nam auto,hanem hulladék! Ráadásul veszélyes,mert savak,olajok vannak benne.
Ezért nem tárolhatod, mivel nincs engedélyed hozzá.
Bontani meg apszolult nem,mert nincs meg hozzá a környezetvédelmi hivatal álltal engedélyezett mühelyed.
Nekem megvan, és 10milla egy ilyen... Bár 15éve megvan,akkor még olcsobb volt sokkal...
Érted már?
Nem arra megy ki a játék,hogy veled kib.sszanak,hanem hogy védjék a környezetet! Hogy ezzel veled is kib.sznak,ez már öket nem érdekli.
Amugy csak szólok,hogy lehet már jövöre nem lehet majd autosboltban olajat kapni! Mivel magyaroszágon a tavalyi eladott mennyiség 15%-a került csak vissza fárattolajként. Vigyis 85%-al nem tud az ország elszámolni ez EU felé!
Ezt vagy a környezetbe öntötték ki,vagy elégették.
Vagyis majd csak olyan árulhat olajat,aki cseréli is hivatalosan,és elszámol minden literrel!
Vége az "otthon olajat cserélünk" idönek.
Ezért nem tárolhatod, mivel nincs engedélyed hozzá.
Bontani meg apszolult nem,mert nincs meg hozzá a környezetvédelmi hivatal álltal engedélyezett mühelyed.
Nekem megvan, és 10milla egy ilyen... Bár 15éve megvan,akkor még olcsobb volt sokkal...

Érted már?
Nem arra megy ki a játék,hogy veled kib.sszanak,hanem hogy védjék a környezetet! Hogy ezzel veled is kib.sznak,ez már öket nem érdekli.
Amugy csak szólok,hogy lehet már jövöre nem lehet majd autosboltban olajat kapni! Mivel magyaroszágon a tavalyi eladott mennyiség 15%-a került csak vissza fárattolajként. Vigyis 85%-al nem tud az ország elszámolni ez EU felé!
Ezt vagy a környezetbe öntötték ki,vagy elégették.
Vagyis majd csak olyan árulhat olajat,aki cseréli is hivatalosan,és elszámol minden literrel!

Vége az "otthon olajat cserélünk" idönek.

a mobile24.hu n van valami kalkulátor azthiszem
bandee123
2009. június 23. 23:59
3-as golfot tdi-be érdemes behozni?minden adóval együtt kb milyen árra jön ki?
Köszi.
De 3-om auto van, és mindegyik a nevemen. Alkatrészeknek vettem, elvileg saját részre. Igaz más is kapot belöle
De 3-om auto van, és mindegyik a nevemen. Alkatrészeknek vettem, elvileg saját részre. Igaz más is kapot belöle
pedig ha belegondolsz az a te tulajdonod, kifizeted egyszer. csak az okmányirodából "bérelsz" rendszámot hogy használhasd. csak ha már egyszer volt rajta rendszám azt nem tudod visszaadni. vagy a bontóba kell vinni, vagy félévenként kivonatni ideiglenesen.
Köze van hozzá a környezetvédelmi hivatalnak!
Hozzám kijöttek,hogy szakszerüen végzem-e a munkát!
5kocsival!!!!! 4 rendör, 5 vámos, 4 környezetvédelmis, 2-en az okmányirodátol....
2 óráig vizsgálgattak mindent,még földmintát is vettek,hogy nem-e kicsöppent olaj a földre!
Ha találnak valamit, 1 milla alaphangon a bünti!
Ha otthon bontassz engedély nélkül,akkor az most már BÜNCSELEKMÉNY-nek minösül!
Veszélyes hulladékkel foglakozol,amiért 2 évet is kaphatsz,és autonék 300E a minimum büntetés amellett,hogy ha olajat találnak a földön elrendelik a telejs földcserét a Te költségeden! Ami milliós tétel!
EUBAN VAGYUNK KÉREM!
Hozzám kijöttek,hogy szakszerüen végzem-e a munkát!

5kocsival!!!!! 4 rendör, 5 vámos, 4 környezetvédelmis, 2-en az okmányirodátol....
2 óráig vizsgálgattak mindent,még földmintát is vettek,hogy nem-e kicsöppent olaj a földre!
Ha találnak valamit, 1 milla alaphangon a bünti!

Ha otthon bontassz engedély nélkül,akkor az most már BÜNCSELEKMÉNY-nek minösül!

Veszélyes hulladékkel foglakozol,amiért 2 évet is kaphatsz,és autonék 300E a minimum büntetés amellett,hogy ha olajat találnak a földön elrendelik a telejs földcserét a Te költségeden! Ami milliós tétel!

EUBAN VAGYUNK KÉREM!

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!