Jogosítvány hosszabítás HELP!!!

Témakör: Helpdesk
aktuális téma
Jogosítvány hosszabítás HELP!!!

Le fog járni a hét közepén a jogsim, ezért el kell mennem orvoshoz meghosszabíttatni. A gondom az, hogy a jobb szememre nem jól látok és para, hogy beleköt a szemvizsgálatba Sajnos a szemüveg nem megoldás (pedig van), mert eddig kb. 5 szemorvosnál voltam akik 5 féle szemüveget írtak fel, és egyik sem volt jó. A bal szememre tökéletesen látok, a jobb szemem pedig kb. 1,5-2 dioptriás, szal nem vagyok közveszélyes az utakon emiatt Az lenne a kérdésem, hogy nem tudtok-e véletlenül olyan helyet a neten, ahol meg lehetne találni a szemvizsgálathoz használt olvasótáblát? Megtanulnám a sorrendet, és akkor no para a vizsgálatkor

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Hellhammer
2004. október 12. 14:01
Aham, tehát először megvagdosnak, hogy hogyan gyógyulok, utána csinálják az érdemi munkát. Nem értek ennyire az orvostudományhoz, meg szerencsére nem voltam még kés alatt
Most nem nagyon van rá lehetőségem, hogy elmenjek egy szemműtétre (sem anyagilag, sem időben), sztem majd jovő tavasszal körbenézek és befekszek valahova...

Van egy Taunusod?! Király! (ha nincs, de tervezed, akkor is)
Hellhammer
2004. október 12. 13:56
Ember! Olvass már vissza, leírtam, hogy nem egy szemüvegem volt már, csak sajnos az orvosok balfaxsága vagy az én szemem furcsasága miatt egyszer sem tudtak olyan szemüveget csinálni amiben látok.

Egyébként most voltam a háziorvosnál, megadta az alkalmassági papírt, de letolt, hogy miért szar a szemem, azaz miért nem tud róla.
3-szor olvastatta velem a táblát, a piros vonal alatt ha jól emlékszem 7 sor van még, nekem nagyjából a 3-4. sorig ment egy szemmel, mindkét szemmel a 6. sorig.
Ami szar, az az, hogy már nem pecsételnek régi tíőusú jogsiba, így lehúznak még rólam pár ezrest az ocsmányirodában is
Yasec
2004. október 12. 10:49
Nem arra írtam, hogy a sebgyógyulásod milyen!
Lézeres beavatkozást ugyanis olyan emberen nem lehet végrehajtani, akinek keloidos amúgy a sebgyógyulása. Ezt a bőrödön lehet észrevenni, a doki megmondja! (A normális doki!)
Működik az a lézeres dolog, no para!

Az öreg Fordokhoz meg mindig is szoros szálak fűztek, én már csak ilyen vagyok! A szívem csücskei az ilyen gépek!
Amúgy meg egy szívós fajta vagyok, nem adok fel könnyen semmit sem! Akárcsak az öreg Taunus terveimet!
Sréc
2004. október 12. 10:42
még mindig jobb ha szemüveget hordasz,mintha nem látsz ...
Hellhammer
2004. október 12. 10:29
Ma délben megyek dokihoz, remélem sikerül a dolog

Ha nem, akkor nagy szopás, mert egyrészt nem lesz érvényes a jogsim csütörtöktől, másrészt jópár tízezer forintomba fog fájni a szemvizsgálat + esetleges szemüveg készíttetés
Tázsi
2004. október 11. 19:38
ha nem akarsz szemüveget viselni, de nem is akarsz puncsolni a dokinál, hogy mongya máá azt hogy rendben van, akkor irasd bele a jogsiba, hogy kontaktlencsével vezethetsz...egyik rendőr sem fogja megnézni,hogy tényleg benne van-e a szemeden...szemedben...nemtom hogy kell ragozni...-:)
Hellhammer
2004. október 11. 19:19
Nekem akkor lett gyanús a dolog, mikor szgépes szemvizsgálaton tök jól behozta élesre a képet, szöszmötölt valamit, majd kiadta az eredményt. Ezután az orvos előkereste a megadott cuccot, kipróbáltam és tök szar volt
Sazl nemtom mi van...
Sréc
2004. október 11. 17:29
szvsz is kontár orvosknál jártál,én is szemüveges vok alapból,szóval jártam már néhány szemészeten..
olyan nincs hogy nincs megoldás,pláne ha nem is nagy a dioptria szám....
Hellhammer
2004. október 11. 13:59
Seemi sérülés nincs a szememen szerencsére Egyébként gondolkoztam már a lézeres műtéten, de eddig nem igazán olvastam egyöntetűen azt, hogy 100% megbízható a dolog, és nem igazán szeretnék kockáztatni (pár hónapja alaposan utánanéztem).
Igazság szerint kb. 5 éve voltam utóljára szemészeten, azóta lehet hogy fejlődtek, de akkoriban igazán belefáradtam a sok kínlódásba, lehet hogy megint bepróbálok valamit hátha fejlődtek már a dokik
Köszi a dícsérő szavakat az aútómról, a tied sem semmi Ahogy olvasgattam a hsz-aid, látom még mindig nem adtad fel a súlycsökkentés iránti terveid Remélem jól haladsz vele...
Yasec
2004. október 11. 11:12
Hali!

Ha nem keloidos sebgyógyulásod van, akkor menj el valami lézeres klinikára, aztán ott rendezik a dolgot, szerintem.
Csak az lehet a gond, hogy balfasz orvosoknál voltál!
Azt azért nem hiszem el, hogy nincs megoldás a problémára!
Mutasd meg nekik képen, hogy milyen fasza és gyönyörű géped van, neked vezetned kell!
Hellhammer
2004. október 11. 10:31
Nincs beleírva a jogsiba, hogy szemüveggel vezethetek csak. Az a baj, hogy kontaklencsém nem lehet, mert valami szaruhártyacsúcsosodás vagy mi van a szememen, azért lett szar a látásom. Egyébként abszolút semmi olyan nincsen, mint amiket szoktak mondani, hogy elférad a szemem, megfájdul a fejem stb. Szal nem is érzékelem, hogy szar lenne, csak akkor ha azzal az egy szememmel kell nézni valamit.
A szemészeket meg már kerülöm, volt olyan hogy 5(!) órán keresztül kínlódtak, hogy találjanak valami üveget a szememre, nem gyengén untam meg a dolgot akkor... 2 évig hordtam szmüt, semmit nem javult a dolog. Ekkor leraktam a cuccot, most 1 hónapja kb. megint felvettem, és kb. 1 óra múlva le kellett vennem, mert frankón szarul lettem tőle.
Amúgy bízok abban, hogy az orvos jószívű lesz és nem kötekszik, de azért szeretném bebiztosítani magam :)
Norbii
2004. október 11. 10:12
régen is utáltam, most sem tudnám elviselni!
pedig olyan a szemem mint a vakondé!
(Tázsi: küldtem tegnap este mailt!)
Tázsi
2004. október 11. 10:08
Régen én is utáltama szemüveget, alig akartam felvenni...de lassan kezdtemsemmit sem látni és ha nem akartam az árokban kikötni,akkor fel kellett vennem...-:(
Norbii
2004. október 11. 10:03
Minden szemorvosnál ugyan az a tábla van! csak van jobb-bal oldala és közepe!
...Fiatal koromban harcoltam az ellen hogy szemüvegem legyen, ezért meg kellett tanulnom egy jó pár számot arról a szarról! Ja! meg vannak U betűk is amik össze-vissza el vannak forgatva és meg kell mondanod hogy merre áll!
De ezt a házi orvosodnál kell elintézned és ha korrekt akkor nem baszakszik!
Tázsi
2004. október 11. 09:56
Amugy szentem minden szemorvosál más és más a tábla...vagy nem?
Tázsi
2004. október 11. 09:55
Amikor én voltam orvosin, a doki megkérdezte, hogy látok-e? mondom igen...oké, és odaadta az igazolást...
a jogsidba be van irva, hogy szemüveggel vezethetsz? miért nem iratod bele, veszel egy óccsó szemüveget, szentem azsem baj, ha nem dipotriás, csak a rendőrnek mutathass vlmit, berakod a kesztyűtartoba és minden rendben...vagy irasd bele, hogy kontaktlencsével mehetsz...mejik rendőr nézi meg a szemedet?!
Hellhammer
2004. október 11. 09:27
Le fog járni a hét közepén a jogsim, ezért el kell mennem orvoshoz meghosszabíttatni. A gondom az, hogy a jobb szememre nem jól látok és para, hogy beleköt a szemvizsgálatba

Sajnos a szemüveg nem megoldás (pedig van), mert eddig kb. 5 szemorvosnál voltam akik 5 féle szemüveget írtak fel, és egyik sem volt jó. A bal szememre tökéletesen látok, a jobb szemem pedig kb. 1,5-2 dioptriás, szal nem vagyok közveszélyes az utakon emiatt
Az lenne a kérdésem, hogy nem tudtok-e véletlenül olyan helyet a neten, ahol meg lehetne találni a szemvizsgálathoz használt olvasótáblát? Megtanulnám a sorrendet, és akkor no para a vizsgálatkor
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!