Sziasztok,
Valaki tud segíteni, hogy kell beállítani AZQ/BME motor vezérlését?
Tökjó, szerelőnél van a kocsi, szétkapta, aztán most meg nem tudja összerakni
SZIASZTOK!Olyan próblémám lenne, hogy november 4.-én vásároltam egy Skoda Felicia Pick up 1.9D 2001 -es évjáratú tehergépkocsit Pápáról, és körülbelül két hete megállt az éjszaka közepén.Másnap elvontattuk egy közeli jó ismerősünkhöz aki szerelőmester, és ő szakvéleménye szerint az autó 4 hengeréből 3 hengerbe nincs megfelelő kompresszió, miszerint az autót motorhibásan így vettem, és eddig különböző javító adalékokkal volt életben tartva, ami nálam egy hónap múlva ürült ki a tankból, és következményeképpen megállt az autó.Az autószerelő mester szerint csak motorcserével, vagy motorgenerálással lehetne életre kellteni, melynek költségégét 150-200ezer ft -ra minimalizálta.Az interneten megpróbáltunk utána nézni, hogy mi a teendő ilyen esetben.Fogyasztóvédők oldalán találtunk egy törvényt, miszerint a kereskedőtől vásárolt autót a kereskedőnek kötellessége az autó hibáiról tájékoztatni (mondanom se kell, hogy ilyen fajta hibajelentés nem történt,sőt istenítették a motorját) vagy ha eltitkolják akkor rejtett hibának számít.Az autó egyébként rózsdás volt, főleg a platója, ezért gondoltam, hogy akkor a 350ezer ft-ért vásárolt autónak a motorja tökéletes,(hang alapján se észleltem semmi furcsát) és csak a karosszériát kell kipofozni.A kereskedővel felvettük a kapcsolatot pénteken, ő szerinte az autó nálam ment tönkre egy hónap alatt, ami egyébként a szerelőmester szerint lehetettlen.Hétfőig adtunk neki haladékot, hogy eldöntse visszavásárolja az autót, és a teljes vételárat visszaadja, vagy megjavíttatja az autómat.Ő a mai napig nem hívott volna minket, hogyha mi nem hívjuk, felajánlot 20000ft-ot amin mi felháborítónak tartunk.A következő órában pedig már beleegyezett volna a visszavásárlásba, de azt mondta a telefonba hogy teljes áron nem fogja visszavásárolni az autót.Kérdezem én, hogy mire fel nem akarná visszaadni a teljes vételárat, hiszen koszosan, mocskosan, bűdösen vásároltam az autó, kipucoltam, kitísztitottam, rozsdafoltok nagy részét eltüntettem, lefényeztettem.Véleménye szerint az autó már biztos nincs olyan állapotban mint amilyenben ő eladtam nekem, én véleményem szerint viszont sokkal különebb most az autó, mint amikor elhoztam.Ő az autót egyébként nem látta azóta.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy ilyenkor mi a teendő:S
megcsináltam!Elég láma voltam!Multkor cseréltem az önindítót!És Véletlen az alátét ami a pozitivot adja ugye lecsuszott a csavarrol mielött meghuztam volna!És csak beszorult 2 fém közé,igy volt eddig gyujtásom azóta!És most meg kiesett onnan és nem ért hozzá fémhez!Nem testelt le!de most már lefogattam rendesen!Hihetetlen!!!Egy testelés miatt felboritottam a kocsi kárpitjait egészen a jobboldalán!hehehe!
oké nincsgond sokesze lehetett a csajnak.. biztos nem marta meg a hígító a műagot amúgy szerintem a gombosra variálás miatt nemműködik .. valami érintkezési hibás lett... gondolom ezt abból hogy hol indul hol nem.. azis lehet hogy valamelyik komponens nembírta az áramot és beégett...
Zolman!Nekem irtad?csak mert én semmit nem kötekezdtem veled! Amugy tökéletesen müxik a gombokkal a cucc,csak az előző tulaj eléggé hanyagolta az elektronikáját meg ugy mindenét és itt ütnek ki a dolgok...(hát lemosta higitóval a lámpabúrákat is)mocskos volt..ennekmeg ennyi esze volt!Mondjuk női tulaja volt!
már felszedtem a kárpitokat is de minden kábelem épp!kiálltam agarázsból és kb 2 percre rá ujra akartam inditani,erre már nem is indult el!Jah amugy nyomogombos inditásu tehát no kulcs,csak egy gyujtáskapcsolo meg egy inditás gomb!
hát sehogy sincs..valamiért nem jut el áram a müszerfalhoz.csak akkor van ha egy kábelt elhuzok előre a kis üvegbiztosítékos dobozhoz a kocsi bal elejére az akksitól!
hali!Nekem van egy olyan gondom,h nincs gyujtásom!csak tompitott és reflektorom van,a kábelek amik a taposólemezen jönnek a motortérből előre nem sérültek!A biztosítékok rendben vannak!Mi a bubánat lehet??
Valaki tud segíteni, hogy kell beállítani AZQ/BME motor vezérlését?
Tökjó, szerelőnél van a kocsi, szétkapta, aztán most meg nem tudja összerakni