Ausztriai autóz
Üdv! Tud valaki arról valamit, hogy ha az osztrák autópályán a pályán fekvő darab miatt sérül az autó, akkor mi a teendő? Történt, hogy egy pályán fekvő műanyag darab kiszakított egy szép darabot a lökhárítóból. Kikerülni nem tudtam, a külső és a belső sávban is volt autó, illetve előttem is. A kárt nekem kell benyelni vagy érdemes megpróbálni rákérdezni az ASFINAG-nál? Válaszokat előre is köszönöm!
ezt meg a magyar rendszámhoz! nem használhatod! Aki nem hiszi, menjen be a Finanzamt-hoz és járjon utána! És ez az információ magyaroszágon is elérhető! csak a kételkedőknek mondom!
[ link: www.oeamtc.at ]
[ link: www.mfa.gov.hu ]
ennyit a kiskapukról! mi ide születtünk, nem akarok senkit se elkeseríteni! de lehet tudom mik a szabályok...
[ link: www.oeamtc.at ]
[ link: www.mfa.gov.hu ]
ennyit a kiskapukról! mi ide születtünk, nem akarok senkit se elkeseríteni! de lehet tudom mik a szabályok...
Viszel pénzt, adásvételi papírt(öamtc oldaláról letöltöd) kék rendszám(vagy ha jó fej a bácsi/néni odadja az övét aznap másnap visszaküldöd és pacsi) amire figyelj, legyen rajta HUPrüf azaz műszaki! majd biztosító rendszám felpattintod azt ennyi!
ezt találtam a témában... remélem segít http://www.iranyausztria.hu/auto-vetel-ausztria-fenntartasi-koltseg/
Köszi...
És esetleg a többiről valami konkrétat tud valaki?
' Milyen papirok vagy mi kell hozzá hogy kint autót vehessen osztrák rendszámmal, milyen költséggel jár az átírás-fenntartás, illetve Magyarországon hogyan használhatja a kinti autóját ha hazajön? '
És esetleg a többiről valami konkrétat tud valaki?
' Milyen papirok vagy mi kell hozzá hogy kint autót vehessen osztrák rendszámmal, milyen költséggel jár az átírás-fenntartás, illetve Magyarországon hogyan használhatja a kinti autóját ha hazajön? '
"0,5 promile feletti alkoholszinttel 36000 euro a pénzbírság"
Ez egy baromság, nekem volt ebből ügyem, részleteket nem írok, mert nem vagyok büszke magamra, de "csak" 1700euro büntetést fizettem, elvették a jogsim 7 hónapra és pszichologushoz kellett járnom, hogy visszakapjam!
Mindez 0.6-os alkohol szint miatt. És itt lép képbe megint a lehúzó osztrák állam, mert csak 1.2-es alkohol szint felett kell a pszichológus, ami 4-500euro volt pluszba. Azzal próbáltak beetetni, hogy a 0.6-ot szorozni kell kettővel, mert ha 0.6-ot mutat a szonda akkor a vérembe 1.2 volt a véralkohol szint.
Ez egy baromság, nekem volt ebből ügyem, részleteket nem írok, mert nem vagyok büszke magamra, de "csak" 1700euro büntetést fizettem, elvették a jogsim 7 hónapra és pszichologushoz kellett járnom, hogy visszakapjam!

Idén lesz 3 éve, hogy kint vagyok. Sokfélét beszélnek az emberek, mindenki jobban tudja a másiknál, hogy mi hogy van.
A legdurvább, hogy még a hivatalban is hazudnak, nekik az az érdekük, hogy ide fizess, pedig van kiskapu, nem minden esetben kell átíratni az autót. A lényeg, hogy ha hosszú távra tervezel kintre, éves munkával, akkor vagy veszel itt autót vagy átiratod a magyart és nyugtod lesz. Nem kell félni se a rendőröktől, se a finanzman-tól, főleg az utóbbitól!

A legdurvább, hogy még a hivatalban is hazudnak, nekik az az érdekük, hogy ide fizess, pedig van kiskapu, nem minden esetben kell átíratni az autót. A lényeg, hogy ha hosszú távra tervezel kintre, éves munkával, akkor vagy veszel itt autót vagy átiratod a magyart és nyugtod lesz. Nem kell félni se a rendőröktől, se a finanzman-tól, főleg az utóbbitól!

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy 2014-ben mik a szabályok Ausztriában az autózással kapcsolatban? Konkrétabban ha valaki kint dolgozik hónapok óta, rendesen bejelentve,lakcím meg minden, a magyar rendszámos autóját mennyi ideig használhatja hivatalosan kint, vagy vegyen egy osztrák rendszámosat? Milyen papirok vagy mi kell hozzá hogy kint autót vehessen osztrák rendszámmal, milyen költséggel jár az átírás-fenntartás, illetve Magyarországon hogyan használhatja a kinti autóját ha hazajön? Konkrétumokat ha tudtok megoszthatnátok (gondolom vannak itt olyan userek akik Ausztriában melóznak...). Köszi
Tudja valaki, hogy 2014-ben mik a szabályok Ausztriában az autózással kapcsolatban? Konkrétabban ha valaki kint dolgozik hónapok óta, rendesen bejelentve,lakcím meg minden, a magyar rendszámos autóját mennyi ideig használhatja hivatalosan kint, vagy vegyen egy osztrák rendszámosat? Milyen papirok vagy mi kell hozzá hogy kint autót vehessen osztrák rendszámmal, milyen költséggel jár az átírás-fenntartás, illetve Magyarországon hogyan használhatja a kinti autóját ha hazajön? Konkrétumokat ha tudtok megoszthatnátok (gondolom vannak itt olyan userek akik Ausztriában melóznak...). Köszi

és mit fogadnak el hullazsáknak vajon? nagyobb szemetes zsák v direkt árulnak iet?
más:
vmeik mod v vki igazán kijavíthatná a címét a topicnak...

más:
vmeik mod v vki igazán kijavíthatná a címét a topicnak...

Gyorshajtás 20 EUR-tól, lehet kártyával is fizetni. Határ mellett forintot is elfogadnak.
Matrica 120 EUR átlagban (nem érdemes kockáztatni, 2500 HUF a tíz napos).
Ültetésre tényleg allergiásak.
Ha igazoltatáskor előveszed a minimális nyelvtudásod, örülnek neki.
Hólánc pedig nem kell (külön tábla jelzi, általában a hegyekben, na ott legyen), szóval TÉVHIT hogy átlépve a határt számon kérhetik rajtad azt.
Az állítólagos diszkrimináció a Magyarokkal szemben meg szerintem nettó baromság. Más nép, szvsz különböző beállítottságúak mint mi. De pont nem nézik hogy honnan jöttél.
Matrica 120 EUR átlagban (nem érdemes kockáztatni, 2500 HUF a tíz napos).
Ültetésre tényleg allergiásak.
Ha igazoltatáskor előveszed a minimális nyelvtudásod, örülnek neki.
Hólánc pedig nem kell (külön tábla jelzi, általában a hegyekben, na ott legyen), szóval TÉVHIT hogy átlépve a határt számon kérhetik rajtad azt.
Az állítólagos diszkrimináció a Magyarokkal szemben meg szerintem nettó baromság. Más nép, szvsz különböző beállítottságúak mint mi. De pont nem nézik hogy honnan jöttél.
én voltam kint enyémmel párszor, egyszer meg is büntettek gyorshajtásért, de semmi mással nem foglalkoztak, pedig sárga helyzetjelzőm van, piros index hátul, sötét ablakok, katalizátorom sincs, nagyon hangos kipuffom az van, de semmivel nem foglalkoztak...
De amúgy nem tudom én is úgy találtam ezt egy fórumon(németországban dolgozó magyarok)
A legalacsonyabb pontja amúgy a kerék alja és az 0 cm.

de gondolom az gyárilag olyan és ha szabályosan forgalmazzák az országban engedélyt is kap

De rossz lehet a szuper sportkocsiknak, mint pl Ferrari, Lambo. Szerintem annak gyárilag alacsonyabban van a pontja mint 11cm... Bár én nem értek hozzá, de úgy látszik már ők is kezdenek megőrülni...
Kedves Autós Honfi társaim!
Ausztriában felejtsd el az ültettet autót!!!!!
-11 cm-nél alacsonyabb a kocsi legalsó pontja nem lehet. 150 euro
- Középdobhiánya 150 euro
- Nem fehér helyzet jelző 150 euro
- Nem megfelelően rögzitett aksi 150 euro
Ma megszívtam a Magyar kocsikat vizsgaállomásra kísérik és mindent átnéznek!
Osszátok meg minél többen!
EZT TALÁLTAM MA. :-)
Ausztriában felejtsd el az ültettet autót!!!!!
-11 cm-nél alacsonyabb a kocsi legalsó pontja nem lehet. 150 euro
- Középdobhiánya 150 euro
- Nem fehér helyzet jelző 150 euro
- Nem megfelelően rögzitett aksi 150 euro
Ma megszívtam a Magyar kocsikat vizsgaállomásra kísérik és mindent átnéznek!
Osszátok meg minél többen!
EZT TALÁLTAM MA. :-)
Hogy kis tested, vagy másé, ne legyen közszemlére téve, ha balul sülne el a dolog.
Ezt Olaszországban vezették be először.... Hogy azóta hol vették át, azt nem tudom.
Ezt Olaszországban vezették be először.... Hogy azóta hol vették át, azt nem tudom.
Ausztriába legkönnyebben autóval juthatunk el. Mindenképpen tartsuk be a közúti előírásokat. Megszegésük esetében nem kis bírságra számíthatunk. A sebesség átlépése miatt 40 euro és 2000 euro közötti büntetésre számíthatunk, rossz helyen való parkolásért 150 euro, és 0,5 promile feletti alkoholszinttel 36000 euro a pénzbírság. A 0, 5 promiletől magasabb értékkel rendelkező személy már ittasnak számít. Az autóban ülő minden személy csak becsatolt biztonsági övvel utazhat, a motorkerékpároknak állandóan világítaniuk kell, a személygépkocsiknak az alagutakban kötelező a világítás. Az autópályán a megengedett minimális sebesség 40 km/h.Ha Ausztriában szeretnénk autót kölcsönözni, több,mint egy éve érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznünk, a minimális korhatár 18, illetve 21 év. Ne felejtsünk el autópályamatricát venni (vignetta), amely bármelyik benzinkúton beszerezhető. A 3,5 t-nál nehezebb járművek esetében vámot kell fizetni.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!