CORSA-sok
aktuális téma

CORSA POWER!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Régen hogy pörgött ez az oldal
most meg ahogy látom senki sehol

Sziasztok corsa a fordulatszámérös km órát keresek
Szia, köszi a tippet. Egyenlőre tartom magam azon álláspontomhoz, hogy teszek egy kísérletet a bontott cuccokkal. Eddig minden autómnál bejött a bontott alkatrész, ahol annak a beépítése kivitelezhető volt természetesen.

Ezeket jobban jársz, ha megveszed egy autóalkatrész boltban... Használtan nem igen kapsz jó állapotúakat...

Sziasztok,
Elsőként is itt a CS-en szeretnék tájékozódni, hogy van-e valakinek esetleg néhány eladó számomra szükséges alkatrésze Opel Corsa B-hez (1995-ös, 5ajtós, ugyanolyan mint a beszúrt képen).
Amire szükségem lenne:
1db bal első sárvédőre való külső műanyag kerékjárati ív. (nem baj, ha kicsit kifakult, csak szerkezetileg és esztétikailag jó állapotú legyen)
2db csomagtér ajtóhoz való teleszkóp (az enyéim már abszolút nem tartják meg a csomagtér ajtó súlyát)
1db bal első ajtó behúzó műanyag fogantyú (itt fontos kitétel, hogy ne legyen karcos, mert az enyémet az előző tulajdonos gyűrűje, gyűrűi teljesen tönkretették esztétikailag)
Amennyiben valakinek lennének ilyen alkatrészei, kérem írjanak akár ide, akár az oldalamra, esetleg küldjenek sms-t a 30/3 880 395-ös telefon számomra.
Köszöntem a figyelmet!
Üdv.Gergő
P.S.: elsősorban bontott gyári alkatrészek érdekelnének. Holnap délelőtt 10-ig tudok ez ügyben ajánlatokat fogadni, utána más vonalon is el kell indulnom.
Elsőként is itt a CS-en szeretnék tájékozódni, hogy van-e valakinek esetleg néhány eladó számomra szükséges alkatrésze Opel Corsa B-hez (1995-ös, 5ajtós, ugyanolyan mint a beszúrt képen).
Amire szükségem lenne:
1db bal első sárvédőre való külső műanyag kerékjárati ív. (nem baj, ha kicsit kifakult, csak szerkezetileg és esztétikailag jó állapotú legyen)
2db csomagtér ajtóhoz való teleszkóp (az enyéim már abszolút nem tartják meg a csomagtér ajtó súlyát)
1db bal első ajtó behúzó műanyag fogantyú (itt fontos kitétel, hogy ne legyen karcos, mert az enyémet az előző tulajdonos gyűrűje, gyűrűi teljesen tönkretették esztétikailag)
Amennyiben valakinek lennének ilyen alkatrészei, kérem írjanak akár ide, akár az oldalamra, esetleg küldjenek sms-t a 30/3 880 395-ös telefon számomra.
Köszöntem a figyelmet!
Üdv.Gergő
P.S.: elsősorban bontott gyári alkatrészek érdekelnének. Holnap délelőtt 10-ig tudok ez ügyben ajánlatokat fogadni, utána más vonalon is el kell indulnom.

Sziasztok! x14sz motorkódú B corsába mennyi olaj megy olajcserekor?
Sziasztok
C Corsa tulajoktól szeretnék érdeklődni. Autóvásárlás előtt állok és egyik ismerősömtől tudnék venni egy C Corsát. Ez egy 2002-es évjáratú, 1.2-es 16 szelepes Comfort felszereltségű jószág. Amikor szóba került mint lehetőség, gyorsan elkezdtem utánaolvasni. A fogyasztásról nem is kérdeznék semmit. Olvastam 5,5-6 litertől egészen 9ig. Úgyhogy ez lábfüggő. Ami fontosabb lenne, az a váltókulissza. Azt olvastam, hogy bizonyos évjáratig műanyag kulisszát kapott a gyárban, ami hajlamos elkopni. Majd ezt idővel fémre cserélték, csak nem tudom mikor. Képet láttam róla neten, ezt a motortérben észreveszem esetleg? Mert akkor csekkolnám. A másik pedig a lánc. Ebben az autóban durván 160000 km van. Tudna valaki tapasztalatokat mondani, hogy mikor szokták cserélni és kb mennyiért? Valamint esetleg egyéb jó tanács, hogy mire figyeljek vásárlásnál?
Köszönöm a választ előre is.
C Corsa tulajoktól szeretnék érdeklődni. Autóvásárlás előtt állok és egyik ismerősömtől tudnék venni egy C Corsát. Ez egy 2002-es évjáratú, 1.2-es 16 szelepes Comfort felszereltségű jószág. Amikor szóba került mint lehetőség, gyorsan elkezdtem utánaolvasni. A fogyasztásról nem is kérdeznék semmit. Olvastam 5,5-6 litertől egészen 9ig. Úgyhogy ez lábfüggő. Ami fontosabb lenne, az a váltókulissza. Azt olvastam, hogy bizonyos évjáratig műanyag kulisszát kapott a gyárban, ami hajlamos elkopni. Majd ezt idővel fémre cserélték, csak nem tudom mikor. Képet láttam róla neten, ezt a motortérben észreveszem esetleg? Mert akkor csekkolnám. A másik pedig a lánc. Ebben az autóban durván 160000 km van. Tudna valaki tapasztalatokat mondani, hogy mikor szokták cserélni és kb mennyiért? Valamint esetleg egyéb jó tanács, hogy mire figyeljek vásárlásnál?
Köszönöm a választ előre is.
Érdeklődnek hogy első kitámasztó karon lévő stabrud corsán milyen vastagok vannak?
Ugyan ez a kérdés hátsó hídtestben is.
Ugyan ez a kérdés hátsó hídtestben is.
taki0189
2013. június 21. 16:41
Sziasztok! Van egy eladó fekete lexus optikás hátsó lámpám C Corsahoz ! Nem volt sokat az autón!
idő? minek?
Az olaj adalék egyből elérte célját!
Egyszerű a válasz: cseréld ki a hidrotőkéket, elfáradtak
Az olaj adalék egyből elérte célját!
Egyszerű a válasz: cseréld ki a hidrotőkéket, elfáradtak

Helló mindenkinek!
Van egy X12XE-m és csattognak a hidrotőkéi. Az olaj le lett cserélve, valamint kapott a motor egy hidrotőke adalékot is. Kicsit tompult a csattogás de sajnos hidegindításnál még mindig nagyon csattog. Ha bemelegszik a motor utána csökken a zaj, de még mindig hallható. Az olajcsere óta 100 km-et mentem csak. Lehet, hogy még idő kell neki? Vagy ki találkozott már hasonló helyzettel már?
Van egy X12XE-m és csattognak a hidrotőkéi. Az olaj le lett cserélve, valamint kapott a motor egy hidrotőke adalékot is. Kicsit tompult a csattogás de sajnos hidegindításnál még mindig nagyon csattog. Ha bemelegszik a motor utána csökken a zaj, de még mindig hallható. Az olajcsere óta 100 km-et mentem csak. Lehet, hogy még idő kell neki? Vagy ki találkozott már hasonló helyzettel már?
Sziasztok!
Opel Corsa B 1.7D 1999-es autóm van, ABS-es hátsó dobfékkel. A kérdésem az, hogy ha olyan dobféket vettem, amiben nincs ABS gyűrű, a régi dobból át lehet rakni, vagy szétszakad?
Sajnos 1-nehéz beszerezni gyűrűs dobot 2-40e Ft a pár 3-gyűrű nem kapható külön.
Köszi, ha vki tud segíteni, van tapasztalata gyűrű átrakással.
Opel Corsa B 1.7D 1999-es autóm van, ABS-es hátsó dobfékkel. A kérdésem az, hogy ha olyan dobféket vettem, amiben nincs ABS gyűrű, a régi dobból át lehet rakni, vagy szétszakad?
Sajnos 1-nehéz beszerezni gyűrűs dobot 2-40e Ft a pár 3-gyűrű nem kapható külön.
Köszi, ha vki tud segíteni, van tapasztalata gyűrű átrakással.
Eladó lett az ültető szettem. Azért adom el mert eladtam a kocsit és nincs rá szükségem :)
Adatok:
Ta Technix 60/40-es szett. Rugók, plusz gátlók.
3 hónapot használtam, semmi bajuk sincs. TÜV engedéllyel, papírok megvannak hozzá. Nem rohad semmi baja.
És még mellé adok
- műanyag morcosítást fekete színben
- 1.4-es injektor fej
- gyújtókábelek
- szívósortömíttés
- 8db szimering
- + ami a képen és nem soroltam fel. (kérésre küldöm )
Ezt mind 28.000Ft + posta
Adatok:
Ta Technix 60/40-es szett. Rugók, plusz gátlók.
3 hónapot használtam, semmi bajuk sincs. TÜV engedéllyel, papírok megvannak hozzá. Nem rohad semmi baja.
És még mellé adok
- műanyag morcosítást fekete színben
- 1.4-es injektor fej
- gyújtókábelek
- szívósortömíttés
- 8db szimering
- + ami a képen és nem soroltam fel. (kérésre küldöm )
Ezt mind 28.000Ft + posta
sziasztok! lenne egy kérdésem.. a legelső corsa és a ráncfelvarrott között mennyi különbség van az elején? a lökös elvileg át tehető az újabb...lámpa index? zárhíd és sárvédő kell hozzá?
Még mindig ezen a váltó kérdésen agyalok.
Vajon a diesel D corsa 6-os váltóját mennyire bonyolult összeházasítani a B corsa motorral?
Csinált már ilyet valaki?
Ha van tapasztalat szívesen olvasnám.
Köszi
Vajon a diesel D corsa 6-os váltóját mennyire bonyolult összeházasítani a B corsa motorral?
Csinált már ilyet valaki?
Ha van tapasztalat szívesen olvasnám.
Köszi
Nem túl egyszerű, de tényleg ki jön. A pedálokat nyomd be és úgy próbáld. 

Most ránéztem az enyémre.Ez isuzus diesel,de szerintem a pedálsor mellől a váltóboxnál ki kell jöjjön.
A szintén isuzus "A" corsámban cseréltem így.
A szintén isuzus "A" corsámban cseréltem így.
Hello. Erdeklodnek hogy a futoradiator cserehez ki kell venni a b corsabol a muszerfalat vagy van ra konnyebb megoldas?? S. O . S koszi
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!