EU sebességkorlátozás
Korábban már beszámoltunk arról a javaslatról, amely radikálisan korlátozná a közúti járművek maximális sebességét. Most újra felreppent a hír csak kissé más aspektusból.
Az európai politikusok hamarosan arról vitáznak majd, hogy ki legyenek-e tiltva a nagyteljesítményű sportkocsik a közutakról. A cél a szén-dioxid kibocsátás csökkentése. Brüsszelben, kedden ülnek össze, hogy a döntés megszülessen, ám Németországra nem lesz érvényes a rendelkezés.
A legfőbb indokok, amelyek a célt támogató politikusoktól elhangzanak, hogy ezek a nagyteljesítményű autók feleslegesen szennyezik a környezetet és nem lehet velük normálisan közlekedni. Az angol liberál-demokrata Chris Davies szerint, ezek csak „nagyfiúk játékai”, átlépni a 130 kilométer/órás korlátozást „értelmetlenség” és „ politikai és környezetvédelmi ámokfutás. Az emberek nem vezethetnek ilyen gyorsan legálisan. Ezek csak játékszerek”. Javaslata szerint, Chris Davies, 2013-ig minden járművet kitiltana ez EU-ból, amely 25 százaléknál többel képes átlépni a legtöbb országban elfogadott 130 kilométer/órás korlátozást, kivéve a megkülönböztetett jelzésű járműveket.
Érdekes, minden esetre annak ellenére, hogy a németekre állítólag nem vonatkozik az esetleges határozat, ők is szavazhatnak. Mivel a 785 szavazóból 99 fő német, ez komoly hatással lehet a végkimenetelre. A Financial Times szerint a javaslat nevetségesés és egyáltalán nem lenne hatással a környezetszennyezésre.
Véleményünk szerint ebben a radikális formában egészen biztosan több negatív hatást hozna a rendelkezés mint pozitívot.
Jha, mondjuk ebben igazad van.. Nem is tudok rá mit mondani..
Én amugy gyári méretű lyuggatott tárcsákat néztem ki, meg hozzá való fékpofát, szal a méret is stimmel, ehhez a kocsihoz adták ki, szal leszophatnak.
az a baj hogy ez esetben minden 3.autót ki lehetne tiltani az utakról. Még az én kis 1.4-esem is simán túllépi a 25%-os küszöböt! Inkább a jogsi megszerzését kellene szigorítani. Veszélyesebb egy 70-nel tötymörgő csórikám az autópályán mint az aki pl. 170-nel megy!
De már másik itteni topicba kifejtettem részletesen. Mikor a fékeimet kicseréltem a gyári Skoda 130LR versenyautó fékjeire.(plug and play), akkor műszakin elzavartak, hogy nem GYÁRI. Igaz hogy átlagban közel 40%al rövidült a féktávom a mérések szerint, de az senkit nem érdekelt.(fent hagytam és elvittem feketén)
De a dinnyés, a kisebbségi úrral simán átment. Igaz hogy majd szét esett, de akkor éppen minden működött jól.
Jó, de azt elvileg nem forgalmazzák magyarországon.. Ha meg hozol, és rendszámot tetetsz rá, akkor ugye kell a kpm-nél vizsgáznia.. És ha ott egyszer már átment, akkor ne magyarázza meg nekem senki, hogy következő alkalommal nem engedi át ezért meg azért..
Na azokat nem szoktam hanyagolni.. bár volt egyszer hogy gebasz volt a fékkel... féloldalas volt.. vizsga után a hazamentem, kajáltam, és egyből megcsináltam, kicsit be volt állva az úszónyereg csúszkája..