EU sebességkorlátozás max. 160 km/h

Témakör: Real life
aktuális téma
EU sebességkorlátozás max. 160 km/h

EU sebességkorlátozás Korábban már beszámoltunk arról a javaslatról, amely radikálisan korlátozná a közúti járművek maximális sebességét. Most újra felreppent a hír csak kissé más aspektusból. Az európai politikusok hamarosan arról vitáznak majd, hogy ki legyenek-e tiltva a nagyteljesítményű sportkocsik a közutakról. A cél a szén-dioxid kibocsátás csökkentése. Brüsszelben, kedden ülnek össze, hogy a döntés megszülessen, ám Németországra nem lesz érvényes a rendelkezés. A legfőbb indokok, amelyek a célt támogató politikusoktól elhangzanak, hogy ezek a nagyteljesítményű autók feleslegesen szennyezik a környezetet és nem lehet velük normálisan közlekedni. Az angol liberál-demokrata Chris Davies szerint, ezek csak „nagyfiúk játékai”, átlépni a 130 kilométer/órás korlátozást „értelmetlenség” és „ politikai és környezetvédelmi ámokfutás. Az emberek nem vezethetnek ilyen gyorsan legálisan. Ezek csak játékszerek”. Javaslata szerint, Chris Davies, 2013-ig minden járművet kitiltana ez EU-ból, amely 25 százaléknál többel képes átlépni a legtöbb országban elfogadott 130 kilométer/órás korlátozást, kivéve a megkülönböztetett jelzésű járműveket. Érdekes, minden esetre annak ellenére, hogy a németekre állítólag nem vonatkozik az esetleges határozat, ők is szavazhatnak. Mivel a 785 szavazóból 99 fő német, ez komoly hatással lehet a végkimenetelre. A Financial Times szerint a javaslat nevetségesés és egyáltalán nem lenne hatással a környezetszennyezésre. Véleményünk szerint ebben a radikális formában egészen biztosan több negatív hatást hozna a rendelkezés mint pozitívot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
BollaFeri
2008. november 07. 16:06
Jó az mind1 akkor, de egyszer átesett egy KPM vizsgán, akkor utána már ne magyarázzanak nekem ott, h ez nem szabályos rajta, meg az nem..
BollaFeri
2008. november 07. 16:04
Jha, mondjuk ebben igazad van.. Nem is tudok rá mit mondani..
Én amugy gyári méretű lyuggatott tárcsákat néztem ki, meg hozzá való fékpofát, szal a méret is stimmel, ehhez a kocsihoz adták ki, szal leszophatnak.
Gyurisg
2008. november 07. 16:04
az a baj hogy ez esetben minden 3.autót ki lehetne tiltani az utakról. Még az én kis 1.4-esem is simán túllépi a 25%-os küszöböt! Inkább a jogsi megszerzését kellene szigorítani. Veszélyesebb egy 70-nel tötymörgő csórikám az autópályán mint az aki pl. 170-nel megy!
Blindmouse
2008. november 07. 16:02
Kit érdekel hogy hivatalosan volt-e forgalmazva? semmi köze ennek ahhoz hogy van-e vagy nincs....
Steve vanD
2008. november 07. 16:02
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/gyorshajtas/
értelmes cikk értelmes embertől
kkrisz75
2008. november 07. 16:01
Igen.
Ez meg a másik gond.

De már másik itteni topicba kifejtettem részletesen. Mikor a fékeimet kicseréltem a gyári Skoda 130LR versenyautó fékjeire.(plug and play), akkor műszakin elzavartak, hogy nem GYÁRI. Igaz hogy átlagban közel 40%al rövidült a féktávom a mérések szerint, de az senkit nem érdekelt.(fent hagytam és elvittem feketén)
De a dinnyés, a kisebbségi úrral simán átment. Igaz hogy majd szét esett, de akkor éppen minden működött jól.

Szóval van az éremnek másik oldala.
BollaFeri
2008. november 07. 16:01
Jó, de azt elvileg nem forgalmazzák magyarországon.. Ha meg hozol, és rendszámot tetetsz rá, akkor ugye kell a kpm-nél vizsgáznia.. És ha ott egyszer már átment, akkor ne magyarázza meg nekem senki, hogy következő alkalommal nem engedi át ezért meg azért..
BollaFeri
2008. november 07. 16:00
Nekem meg jó a fékem, legalábbis az első, mégis lecserélem olyanra, ami nekem való, elöl is, hátul is...
Blindmouse
2008. november 07. 16:00
Nem? mondjuk nézz meg egy echte made in usa autót...
Blindmouse
2008. november 07. 15:59
Na azokat nem szoktam hanyagolni.. bár volt egyszer hogy gebasz volt a fékkel... féloldalas volt.. vizsga után a hazamentem, kajáltam, és egyből megcsináltam, kicsit be volt állva az úszónyereg csúszkája..
BollaFeri
2008. november 07. 15:58
Amúgy nem tudnék példát mondani olyan alap autóra, ami nem felel meg a magyar törvényeknek..
BollaFeri
2008. november 07. 15:57
Oké, de az alap dolgokat, mint fék, futómű, nem annyira kellene hanyagolni, mint ahogy teszik mások..
carlosrcng
carlosrcng
Akkor ha kiderül, az egész rendőr század gumibotja a seggedben lesz!
Blindmouse
2008. november 07. 15:56
Csak tudod sok olyan autó létezik ami hibátlan állapotában sem felel meg az okos magyar törvényeknek...
carlosrcng
2008. november 07. 15:55
Annyira tudnak vezetni mint a normál halandó, csak nekik mentelmi joguk van, így sokkal "lazábban" hozhatnak rendelkezéseket...

A maximális hozam motiválja a törvényeket, nem a biztonság. Az csak a második helyen van!
SeatJani
2008. november 07. 15:54

Bakker!

de sok segfej barom van Hatalmon!
BollaFeri
2008. november 07. 15:53
De akkor meg ezt fogjuk chip-eltetni, hogy véletlenül ne jegyezzen fel semimt..
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 457 találat 23 oldalon