Mit szóltok a LÓERŐADÓHOZ????
aktuális téma

Drága kormányunk bevezetni kívánja a LÓERŐADÓT, mindezt a Súlyadó helyett!!!!
Tudomásom szerint ennek ára 300Ft/kw!!!!!
GYŰJTSETEK!!!!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
úgyhogy nem
hogylehet ez még máshogy irni

78kW=15600Ft?
!Az kemény,és pluszba adócsaló is vagyok,mert tuningolom az automat!szép

Hogyhogy nem

P_U_N_T_O
2006. szeptember 04. 19:16
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/szivas2007/
Súlyadót váltja.
nekem 12ezer lessz

de ez a súlyadót váltja vagy a 2ő együtt?! mondjuk aztse fizetem

csak belinkeltem!Gondoltam..... hátha

az nem kevés!Pedig a képen látható astrád ne melhet fiatalabb 7-8 évesnél nem??
ezzel már tisztában van itt mindenki szerintem...nekem kb 4000 ft-tal lesz drágább
A gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény módosítása
92. § A Gjt. 6. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:
„6. § (1) Az adó alapja személyszállító gépjármű – ide nem értve az autóbuszt – hatósági nyilvántartásban feltüntetett teljesítménye, kilowattban kifejezve. Ha a hatósági nyilvántartásban a személyszállító gépjármű teljesítménye csak lóerőben van feltüntetve, akkor a lóerőben kifejezett teljesítményt 1,36-tal kell osztani, s az eredményt a kerekítés általános szabályai szerint egész számra kell kerekíteni. Ha a hatósági nyilvántartás a személyszállító gépjármű teljesítményét nem tartalmazza, akkor az adóhatóság a személyszállító gépjármű azonosító adataival megkeresi a területileg illetékes közlekedési felügyeletet a személyszállító gépjármű teljesítménye közlése végett. Ez esetben ezt az adatot kell a személyszállító gépjármű adóalapjának tekinteni.
(2) Az adó alapja az autóbusz, a nyergesvontató, a lakópótkocsi hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya).
(3) Az adó alapja a tehergépjármű hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya) növelve a terhelhetősége (raksúlya) 50%-ával.”
93. § (1) A Gjt. 7. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Az adó mértéke a 6. § (1) bekezdése szerinti adóalap után a gépjármű
- gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 300 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 4-7. naptári évben 260 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 8-11. naptári évben 200 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 12-15. naptári évben 160 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 120 Ft/kilowatt.”
92. § A Gjt. 6. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:
„6. § (1) Az adó alapja személyszállító gépjármű – ide nem értve az autóbuszt – hatósági nyilvántartásban feltüntetett teljesítménye, kilowattban kifejezve. Ha a hatósági nyilvántartásban a személyszállító gépjármű teljesítménye csak lóerőben van feltüntetve, akkor a lóerőben kifejezett teljesítményt 1,36-tal kell osztani, s az eredményt a kerekítés általános szabályai szerint egész számra kell kerekíteni. Ha a hatósági nyilvántartás a személyszállító gépjármű teljesítményét nem tartalmazza, akkor az adóhatóság a személyszállító gépjármű azonosító adataival megkeresi a területileg illetékes közlekedési felügyeletet a személyszállító gépjármű teljesítménye közlése végett. Ez esetben ezt az adatot kell a személyszállító gépjármű adóalapjának tekinteni.
(2) Az adó alapja az autóbusz, a nyergesvontató, a lakópótkocsi hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya).
(3) Az adó alapja a tehergépjármű hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya) növelve a terhelhetősége (raksúlya) 50%-ával.”
93. § (1) A Gjt. 7. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Az adó mértéke a 6. § (1) bekezdése szerinti adóalap után a gépjármű
- gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 300 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 4-7. naptári évben 260 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 8-11. naptári évben 200 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 12-15. naptári évben 160 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 120 Ft/kilowatt.”
nem találom de vchol a totalcar.hu oldalon rajt van!!!
nem nem hiszem de egy darabig igen !Tudod még nem gondolkoztam ezen!Megvan egyébként a táblázat ami alapján tudtok számolni me tudok adni linkeT!
az oké de szerintem neked sem ez a kocsi lesz életed végéi a segged alatt, nem?
Nekem személyszerint a lóerőadó jobban jön ki mint a súlyadó!hozzáteszem mégegyszer nekem!
annyi lesz a lóerőadóm egy évre mint a súlyadóm fele!!!
annyi lesz a lóerőadóm egy évre mint a súlyadóm fele!!!

szerintem ez itt most tökre mindenkit érdekel...
Akkor nem egyről beszélünk sztem. amit én szoktam látni itt néha, de nem idevalósi az elég szakadt, ugyan van rajta jópár tuning, de el van hanyagolva.
megjött a kamatadó is...
ez olyan mint a szavazás...én kurvára leszarom az egészet mert úgyis tudom, hogy mindegyik ugyanazt a szart fogja csinálni...ezért meg minek menjek 1 métert is...de legalább nem verem a nyálam...vagy ha igen akkor próbálok is tenni valamit
de szar valakinek....

igen igen....
dübörög a gazdaság, nem lesz megszorítás...

dübörög a gazdaság, nem lesz megszorítás...

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!