Regisztrációs adó
aktuális téma

Ki mit tud róla?
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
A néni meg lenyomja a rendszámot elöttem a butikban. Nem kell 2 hetet várni rá.
ha a forgalmiban benne van át kell vezetni a magyarba is nem?
Az okmányban, ahogy megnyomtam a sorszámkérő gombot már hívtak is. Ott nagyon gyors volt a papírozás. 3an dolgoztak az ügyön.

Hozd be! Nezzük meg. Megyek veled és nevetünk!

Ami a kinti papírban benne van, azt átvezetik. Csak nálunk vannak ilyen fakockák.
jah es allithato futomu es talan csovezve is lesz.
na jo de itt most egy Porsche 944-rol beszelunk amin Porsche Cayenne fekek vannak, Cayenne kerekek, Audi 2.2 20VT motor. itt muszakis, de otthon 5 ev kotel lenne...
Ne is mondd! Más országban meg egy óra alatt a kezedben a rendszám...
Én szívtam sokat, de visszaolvasva egy nap alatt lezavartam volna, ha nem tesze-toszáskodnak emberek. Meg azokra várni, akik mondják, hogy segítenek...oszt még sem. Szóval ki kellett tapogatnom, hogy mi merre.
Volt olyan pont, hogy majdnem visszavittem a kocsit, hogy jóóó akkor csinálja meg, aki akarja, mert én nem fogom, leszarom. NKHnál 6 órát voltam és elírták az adatlapot. Megint várni kellett...meg sorolhatnám, hogy hova kihez mit nem vinnék, mert béna, buta, stb.

Honosítási eljárásnál ezeket meg sem nézik. Honnan fogja tudni, hogy ezek cserélve vannak? Szerintem ilyenkor is simán megkapja a papírokat.

Azokat simán beírják. Van, akinek még a gewindét is felvezették a forgalmiba.
es ha mondjuk ervenyes kulfoldi okmanyokkal es vizsgaval rendelkezo atepitett autorol van szo akkor is minden tovabbi nelkul honosithato vagy kulon engedelyezteteshez kotik azt is?
gondolok itt a motor, futomu es fek atepitesre...

gondolok itt a motor, futomu es fek atepitesre...
Jó reggelt!
Nekem a regisztráció adó kimaradt, viszont hasonló a folyamat, mint nálam, ami a következő volt: (a reg.adót szerintem a 4-es pontnál fizeted. Azt nem tudom, hogy az okmányban vagy külön a NAVhoz be kell-e menni, szerintem az okmányban, mert ott mondták, hogy nem kell fizetnem)
1. Kell egy biztosítás. Érdekes kör, mert nincs magyar rendszám, forgalmi.
2. NKH. Ha van érvényes külföldi okmány, akkor elég a honosítás. Az adatokat a külföldi forgalmiból átvezetik majd a magyarba (adatlapra)
szükséges az adás-vételi és a biztosítási ajánlat és a külföldi papírok. Itt körbefotózzák az autót. Kívül, belül. Alvázszám, stb...videó készül a műszerfalról, hogy valami visszajelez-e.
3. Eredetvizsga. Vinni kell a műszaki adatlapot, adás-vételit.
4. Okmányiroda. Ami kell eredetvizsga, biztosítási ajánlat, adás-vételi (itt már a kétnyelvűt kérnek a többi helyen elég volt csak a magyar, két fajtát készítettünk. Mivel külföldi az autó így minden esetben két nyelvű adás-vételi kell), műszaki adatlap. Természetesen mindenhova személyi, lakcímkártya alap, hogy nálunk legyen. Itt már le kellett adni a külföldi rendszámot és az autó összes külföldi papírját. Plusz a befizetések nem maradhatnak el...

Nekem a regisztráció adó kimaradt, viszont hasonló a folyamat, mint nálam, ami a következő volt: (a reg.adót szerintem a 4-es pontnál fizeted. Azt nem tudom, hogy az okmányban vagy külön a NAVhoz be kell-e menni, szerintem az okmányban, mert ott mondták, hogy nem kell fizetnem)
1. Kell egy biztosítás. Érdekes kör, mert nincs magyar rendszám, forgalmi.
2. NKH. Ha van érvényes külföldi okmány, akkor elég a honosítás. Az adatokat a külföldi forgalmiból átvezetik majd a magyarba (adatlapra)
szükséges az adás-vételi és a biztosítási ajánlat és a külföldi papírok. Itt körbefotózzák az autót. Kívül, belül. Alvázszám, stb...videó készül a műszerfalról, hogy valami visszajelez-e.
3. Eredetvizsga. Vinni kell a műszaki adatlapot, adás-vételit.
4. Okmányiroda. Ami kell eredetvizsga, biztosítási ajánlat, adás-vételi (itt már a kétnyelvűt kérnek a többi helyen elég volt csak a magyar, két fajtát készítettünk. Mivel külföldi az autó így minden esetben két nyelvű adás-vételi kell), műszaki adatlap. Természetesen mindenhova személyi, lakcímkártya alap, hogy nálunk legyen. Itt már le kellett adni a külföldi rendszámot és az autó összes külföldi papírját. Plusz a befizetések nem maradhatnak el...
Egyszóval mi kell ahhoz, hogy egy külföldi okmányos kocsi a nevemre kerüljön?
Jó reggelt!
Mit lehet most tudni a regadóról? Illetve ha veszek egy külföldi járművet, mit kell még fizetnem? Ugyan úgy átírás, vagyonszerzés, meg minden, vagy ezek benne vannak a regadóban?
Mit lehet most tudni a regadóról? Illetve ha veszek egy külföldi járművet, mit kell még fizetnem? Ugyan úgy átírás, vagyonszerzés, meg minden, vagy ezek benne vannak a regadóban?
A 6 hónapot lehet hosszabbítani, ha jól tudom kétszer. A műszaki vizsga meg szerintem marad, mert az az autóra szól, valójában csak a rendszám változik. Vagyis ha elhagyod pl. a rendszámokat, akkor sem kell újra vizsgáztatni.
Helló.
Egy kis infóra lenne szükségem ideiglenes rendszámról.
A forgalomba helyezés menetét ismerem külföldi autó esetében..csak az nem világos hogy ugye el kell vinni az NKH-hoz az autót és ott adnak egy műszaki adatlapot és ha megfelel akkor kap 2 év friss műszakit az autó?
a másik kérdésem hogy ha megkapja az autó a műszaki adatlapot 2év friss vizsgával.. és én E-rendszámmal akarom használni ami 6hónapig érvényes attól még a vizsgám 2 évig érvényes? És ha 6hónap után befizetem a regadót kiváltom az új rendszámot akkor marad másfél év a vizsgából, vagy akkor is újra kell vizsgáztatni az autót?
Egy kis infóra lenne szükségem ideiglenes rendszámról.
A forgalomba helyezés menetét ismerem külföldi autó esetében..csak az nem világos hogy ugye el kell vinni az NKH-hoz az autót és ott adnak egy műszaki adatlapot és ha megfelel akkor kap 2 év friss műszakit az autó?
a másik kérdésem hogy ha megkapja az autó a műszaki adatlapot 2év friss vizsgával.. és én E-rendszámmal akarom használni ami 6hónapig érvényes attól még a vizsgám 2 évig érvényes? És ha 6hónap után befizetem a regadót kiváltom az új rendszámot akkor marad másfél év a vizsgából, vagy akkor is újra kell vizsgáztatni az autót?

helyesbítve:
regisztraciosado.info
regisztraciosado.info
Bemész a helyi vámhivatalba, ott elintézik a papírmunkát, majd a postán befizeted. Általában a vámhivatal mellett van kihelyezett posta.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 27 találat 2 oldalon