Sziasztok. Kerestem,de nem nagyon találtam erre választ,ezért ide pötyögök
A kérdésem a következő.
A műszerfalon,középkonzolon lévő finomzöld világitást szeretném más szinüre cserélni. Milyen fajta led-et szerezzek be,hol induljak el... ha valaki adna valami pontos linket azt nagyon megköszönném,és csak magyarul,mert nem vagyok szakértő
---
Mitől lehet az,hogy elég nehéz tekerni a kormányt? ezelőtt bravom volt (tegnap:P) abba volt szervó,de valóban ekkora lenne a különbség? tényleg nehéz..eléggé
bár lehet én vagyok elgyengülve?
Köszönöm a hozzászólásokat előre is, és az autó amiről beszélünk az egy Fiat Punto 55s 1.1-es motorral,3ajtós
Szerintem felesleges ezért új fórumot nyitni, mert az alábbi helyeken is szívesen segítenek.
puntoclub.hu, indexes punto fórum, itt a cs-es a P.R.T., a PRT honlap, a kecskeméti vagy a vasi puntosok honlapja.
Visszatérve a problémára:
Műszerfal világítás csere.
A puntoclubbon volt valahol leírás is róla, de most sajnos nem találom.
A lényeg nem az izzó miatt zöld, hanem a fényvezető műanyag elemek miatt. Az izzók normál fehér fényű műszerfalizzók. Tehát hiába cseréled ki az izzót, nem lesz más a műszerfal színe.
A leírás szerint a zöld színt csak egy festékréteg adja a műanyag fényvezető elemeken ami lemosható valami vegyszerrel, de ahhoz hogy ezt kivedd, totál szét kell bontani a műszerfalat.
Tehát nem kicsit macerás.
Kormányzás
Igen, van közte különbség. A Punto 1-nél az S, az alap "fapados" kivitelt jelenti. Szervót ne is keress benne. Izomból kell tekerni, de szerintem csak parkoláskor kell kicsit jobban belekapaszkodni. Gyári felnivel nem lehet gond, sok csaj, nő hajt ilyen autót, és ők is elboldogulnak vele.
Van a családban egy 60SX, ebben sincs szervó, és ha átülök a 2-es Puntoból először furcsa, de a valóságban jobban szeretem, mert több visszajelzést ad.
Alufelnivel viszont tuti, hogy nehezebb tekerni a kormányt a szélesebb gumi (esetleg nehezebb "könnyűfém"felni) miatt.
Egyébként, ha tényleg nagyon nehéz tekerni (és nem te vagy gyenge ) meg kellene nézetni, nincs-e vele valami probléma.
Sziasztok. Kerestem,de nem nagyon találtam erre választ,ezért ide pötyögök A kérdésem a következő.
A műszerfalon,középkonzolon lévő finomzöld világitást szeretném más szinüre cserélni. Milyen fajta led-et szerezzek be,hol induljak el... ha valaki adna valami pontos linket azt nagyon megköszönném,és csak magyarul,mert nem vagyok szakértő ---
Mitől lehet az,hogy elég nehéz tekerni a kormányt? ezelőtt bravom volt (tegnap:P) abba volt szervó,de valóban ekkora lenne a különbség? tényleg nehéz..eléggé bár lehet én vagyok elgyengülve?
Köszönöm a hozzászólásokat előre is, és az autó amiről beszélünk az egy Fiat Punto 55s 1.1-es motorral,3ajtós
puntoclub.hu, indexes punto fórum, itt a cs-es a P.R.T., a PRT honlap, a kecskeméti vagy a vasi puntosok honlapja.
Visszatérve a problémára:
Műszerfal világítás csere.
A puntoclubbon volt valahol leírás is róla, de most sajnos nem találom.
A lényeg nem az izzó miatt zöld, hanem a fényvezető műanyag elemek miatt. Az izzók normál fehér fényű műszerfalizzók. Tehát hiába cseréled ki az izzót, nem lesz más a műszerfal színe.
A leírás szerint a zöld színt csak egy festékréteg adja a műanyag fényvezető elemeken ami lemosható valami vegyszerrel, de ahhoz hogy ezt kivedd, totál szét kell bontani a műszerfalat.
Tehát nem kicsit macerás.
Kormányzás
Igen, van közte különbség. A Punto 1-nél az S, az alap "fapados" kivitelt jelenti. Szervót ne is keress benne. Izomból kell tekerni, de szerintem csak parkoláskor kell kicsit jobban belekapaszkodni. Gyári felnivel nem lehet gond, sok csaj, nő hajt ilyen autót, és ők is elboldogulnak vele.
Van a családban egy 60SX, ebben sincs szervó, és ha átülök a 2-es Puntoból először furcsa, de a valóságban jobban szeretem, mert több visszajelzést ad.
Alufelnivel viszont tuti, hogy nehezebb tekerni a kormányt a szélesebb gumi (esetleg nehezebb "könnyűfém"felni
Egyébként, ha tényleg nagyon nehéz tekerni (és nem te vagy gyenge