Hogy kell NEONT biztosíték táblárakötni?
aktuális téma

Szevasztok!A segítségeteket kérem, hogy hogyan kell bekötni a neont a biztosíték táblára!Ha bármilyen ötletetek vagy kapcsolási rajzotok van akkor azt nagyon meg köszönném!+egy kapcsolóval sem tok mit kezdeni?Mit's hogy?Előre is kösszi
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Ja kössz a HELP-et!Mert nekem is jól jött!De hogy vezessem le az akksiről?2 pólusa van az akksinak,esetleg a csavar alá kössem be?És hol vezessem el?Előre is kössz
Szia!MA megyek aludni ,holnap suli!
Köszi az eddigi tanácsokat, holnap folytatjuk!
Rendes vagy hogy sgítesz!

Köszi az eddigi tanácsokat, holnap folytatjuk!

Rendes vagy hogy sgítesz!

sajnos 50cm- s nem jó alá!Túl hosszú!
ja meg megnézem hogy 50cm-s rámegy-e?

Az állás az az hogy nekem is yamaha van jog!Úgyhogy lehet azonos konstrukció!bár sok köze nem bizti hogy van a kettőnek egymáshoz!
Ha esetleg lekerül, tovább folytathatjuk az oldalamon/oldaladon.
Szóval akkor kültéri kell, hány centis fér el?
50 centis jó lenne, ha elférne! Ha nem, akkor se nagy gáz! Mennyire zavarja a generátorod az akksit? Mert öcsém rákötötte az övére, de eléggé nem egyenáramot ad, hiába az akksira kötötte!
A ledeket már kvierte meg a neont is...
Szóval nem biztató a helyzet, attól függ Nálad mi az állás...
Szóval akkor kültéri kell, hány centis fér el?
50 centis jó lenne, ha elférne! Ha nem, akkor se nagy gáz! Mennyire zavarja a generátorod az akksit? Mert öcsém rákötötte az övére, de eléggé nem egyenáramot ad, hiába az akksira kötötte!
A ledeket már kvierte meg a neont is...
Szóval nem biztató a helyzet, attól függ Nálad mi az állás...
Ne kerüljön le a főoldalról.........

Kék színűt szeretnék robogóra!
Ha segítenél megköszönném!

Ha segítenél megköszönném!

Miskolci vagyok, vagyis mellette Besenyő!
Miskolcon semmilyen neont ne vegyél, legalábbis kocsin kivülre!
Hova akarsz neont rakni? Belül, kivül? Milyen szín?
Tudok segíteni ha gondolod...
Ird le, hogy hova milyen neont akarsz és segítek, hogy milyet és hol érdemes venni!
Tapasztalatom van e téren bőven!
Hali!
Miskolcon semmilyen neont ne vegyél, legalábbis kocsin kivülre!
Hova akarsz neont rakni? Belül, kivül? Milyen szín?
Tudok segíteni ha gondolod...
Ird le, hogy hova milyen neont akarsz és segítek, hogy milyet és hol érdemes venni!
Tapasztalatom van e téren bőven!
Hali!
Ja és ha megveszem a neont akkor nincs egy szabad délutánod rátenni nekem???
Mert nem akarok trehány munkát csinálni!

Mert nem akarok trehány munkát csinálni!

Figyu!Te ugye Miskolci vagy?
JA és itt miskolcon milyen neont vegyek?

JA és itt miskolcon milyen neont vegyek?

Irni sajnos továbbra sem tudok ezen a szar billzeten! Picsába!
Ha van még kérdés, irjatok, ha tudok válaszolok!

Ha van még kérdés, irjatok, ha tudok válaszolok!
Hali!
Nem kell hizzá nagy tudás!
Ha szépen akarod megcsinálni, behúzol egy kábelt az akksiról(kocsi, motor), a kapcsolóig! Kaőpcsolót bekötöd! HA 2 állású 1 áramkörös, akkor nem sok választásod van, van 2 fül, mindegy melyiket hova kötöd, az csak az befolyásolja, hogy melyik állásba van be illetve kikapcsolva! Ha 3 fül van, akkor a bejövő szálat kzépre, a kimenőt pedig valamelyikra, ez szintén az előbbit befolyásolja!
Aztán a kimenő kábelre beteszel egy lengő biztosíték aljzatot. egy neonhoz olyan + amperes elég, ha szett megy erről akkor 6-7 Amperod kell.
Ez nagyban befolyásolja a kábel keresztmetszetet is. HA szette kötsz, akkor legalább 1 mm-es kábelt köss be, ha csak egyet elég egy 0,3 vagy 0,5 kábel. (mm)
Aztán mehet ki a kábel, kötheted rá a neont, csikoval, vagy barbár módon lehet forrasztani.
A szetthez adott elég szar(kontaktos,Dietzeknél)
Akssira meg kébelt kötni a sarul keresztül kell, a gyári csatlakozást nem nagyon lehet megbontani. Robogóknál lehet általában, (öcsémnek lehetett Aerox). autókban ritkábban. lyenkor vagy sarut cserélsz, ha nem akarsz -(Hifihez mindenképp kell), akkor keresel bent a kábelrengetegben egy olyan kábelt, amiben mindig van cufla. Biztosíték táblára a modern autókba nem nagyon érdemes semmit kötni(garancia , blabla, ezért jobb akksiről behúzni)
Régebbi autóknál sokkal egyszerűbb ...
Jó szerelést mindenkinek!!!

Nem kell hizzá nagy tudás!
Ha szépen akarod megcsinálni, behúzol egy kábelt az akksiról(kocsi, motor), a kapcsolóig! Kaőpcsolót bekötöd! HA 2 állású 1 áramkörös, akkor nem sok választásod van, van 2 fül, mindegy melyiket hova kötöd, az csak az befolyásolja, hogy melyik állásba van be illetve kikapcsolva! Ha 3 fül van, akkor a bejövő szálat kzépre, a kimenőt pedig valamelyikra, ez szintén az előbbit befolyásolja!
Aztán a kimenő kábelre beteszel egy lengő biztosíték aljzatot. egy neonhoz olyan + amperes elég, ha szett megy erről akkor 6-7 Amperod kell.
Ez nagyban befolyásolja a kábel keresztmetszetet is. HA szette kötsz, akkor legalább 1 mm-es kábelt köss be, ha csak egyet elég egy 0,3 vagy 0,5 kábel. (mm)
Aztán mehet ki a kábel, kötheted rá a neont, csikoval, vagy barbár módon lehet forrasztani.
A szetthez adott elég szar(kontaktos,Dietzeknél)
Akssira meg kébelt kötni a sarul keresztül kell, a gyári csatlakozást nem nagyon lehet megbontani. Robogóknál lehet általában, (öcsémnek lehetett Aerox). autókban ritkábban. lyenkor vagy sarut cserélsz, ha nem akarsz -(Hifihez mindenképp kell), akkor keresel bent a kábelrengetegben egy olyan kábelt, amiben mindig van cufla. Biztosíték táblára a modern autókba nem nagyon érdemes semmit kötni(garancia , blabla, ezért jobb akksiről behúzni)
Régebbi autóknál sokkal egyszerűbb ...
Jó szerelést mindenkinek!!!

Nemtom!Szerintem lehet!

Jó lenne!Szerinted én szakemberhez forduljak?Kössz Jó eight

!De sajna nem tudjuk megoldani!
Majd vki segít!Remélem

Majd vki segít!Remélem

Hi
Nekem is ez a problémám csak kocsiban!
Nekem is ez a problémám csak kocsiban!

Sziasztok!Ez jó topic!
Az lenne a kérdésem hogy robogón neont hogy kell rákötni az akksira?
JA és ha kapcsolóval akarom ,akkor szakemberhez forduljak!???(nem vagyok műszaki zseni
)
üdv.:ÁDám
valaszaitokat előre is köszi!
Az lenne a kérdésem hogy robogón neont hogy kell rákötni az akksira?
JA és ha kapcsolóval akarom ,akkor szakemberhez forduljak!???(nem vagyok műszaki zseni

üdv.:ÁDám
valaszaitokat előre is köszi!

Szevasztok!A segítségeteket kérem, hogy hogyan kell bekötni a neont a biztosíték táblára!Ha bármilyen ötletetek vagy kapcsolási rajzotok van akkor azt nagyon meg köszönném!+egy kapcsolóval sem tok mit kezdeni?Mit's hogy?Előre is kösszi
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
ITT