Legális Tuning

Témakör: Tuning
aktuális téma
Legális Tuning

Én szeretném legális keretek között tuningoni a kocsit, csak hát elég nehéz. Ami látható arról papír kell, igen ám, de ha nincs pl egy lámpáról mert nem kaptam a boltban, akkor hogy tudom mégis legálissá tenni? Honnan lehet tudni, hogy mi van a tűréshatáron belül? pl egy felninél, ha 6,5*15 helyett 7*16 van? 195-ös gumi helyett 205-ös? A rendőr nem tudja eldönteni, de ha nekem van igazam, akkor hogy tudom bizonyítani? Ehhez hasonló kérdésekkel van tele a fejem, gondolom másokat is aggaszt ez a hülye hazai helyzet, remélem mindenre választ találok, és választ találunk.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
SkylineGTR
2004. december 24. 23:51
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Üdv
GRU
2004. július 02. 20:19
...és a sportüléssel és a négypotos biztonsági övvel mi van?
Alesi
2004. július 02. 20:13
Amugy mihez kell átalakitási engedély? Egy uj löklaphoz pl kell, mégha van rola mübizi akkor is?
Alesi
2004. július 02. 20:02
Deeee ha nekem 15ös van rajta, de a gyári legnagyobb felni 17es akkor 16ost vagy 18ast rakhatok max?
ChPh
2004. július 02. 18:06
Bishop
2004. július 02. 17:05
Bishop
2004. július 02. 17:04
Nos nem találtam korrekt cikket és ide somom.. Olvassátok!
Dester
2004. június 09. 22:29
És lámpaügyileg? A sötétített hátsó lámpákra is ugranak? Totál ismeretlen vagyok sajnos a témában.
n-d
2004. június 09. 22:28
Hanüman, hát pont nem, amit vennék lámpát Taiwan-ról van, és nincs benne E betü.

De ha valaki tud profi boltot, ahogy H. civic-hez vannak legálisan használható dolgok, akkor szivesen fogadom.
SixtusAnge
2004. június 09. 22:18
Gumiügyileg ugyebár az van, hogy 1 coll átmérő növelésnél, egy számmal 10mm szélesebb és 10%-kal alacsonyabb gumi ugyanaz a méret. "Gyakorlatilag mindenki az tesz fel amit akar csak a trafipaxnál akko rne pattogjon hogy annyival mentem óra szerint." Gyakorlatilag ~1-2 cm-es kerületi eltérés csökkenés van, ha meg nagyobbat teszel rá az többel lesz nagyobb. Na most a kissebbel ~2-3 km/h lassabban mész, a nagyobbal meg ~5-6 km/h gyosabban mész. Valahogy így van, nem mostanában számolgattam ezeket.
A németeknél talán nem véletlenül van minden belyegyezve a forgalmiba, és csak az lehet rajta ami abban benne van. Ez lenne a legjobb itthon is.
BGY
2004. június 09. 22:14
Csáá!
Az auto gyári méreteinél eggyel nagyobbat, szélesebbet tehetnél fel hivatalosan. Pl. 195/60 15" a gyári méret akkor 205 széles lehet a gumi, és 16"-os de úgy, hogy az eredeti kerék átmérő ne változzon. A gyakorlatban viszont, az egészen extrém méretektől eltekintve, a kutya se nézi a kerék méretét.
junesz
2004. június 09. 21:09
Hi!

Úgy tudom minden autónál van egy táblázat, amiben benne van hogy milyen méretű felnivel lehet szerelni. Ha nem olyan van rajta (és nincs átalakítási engedélyed), akkor minősül engedély nélküli átalakításnak és jár(hat) következményekkel. Az pedig hogy milyen széles gumit teszel rá a felni szélességétől függ.

jun
Bishop
2004. június 09. 19:45
Namost, ti szórakoztok velem, hogy nem tehetek az autómra nagyobb kereket, meg gumikat.... Én ilyet még nem hallottam hogy ez szabálytalan lenne!

Viszont ha valaki tudja mi van akkor ha lesötétítem az első lámpát, az ossza meg velem!

Az addig oké, hogy műszakin pampogás van, azt ..... (nem érdekel)
De ha megyek az úton és világít a pilács mert mondjuk 110W-os az égő és kiégeti az aljnövényzetet is az út mellől, akkor az nem látszik, és a rendőr sem látja, mert este sötét van, ha meg ég akkor úgyse!

Nu?
Hanüman
2004. június 09. 17:33
Hello! A lámpákról pl. nem kell papír, mert már benne van a z E betü, úgyhogy azért nem szólhatnak.
A gumikat a hejszínen úgysem tudja megállapítani,mert gondolom nem tudja fejből minden autó gyári adatát a gumikra vonatkozóan
n-d
2004. június 09. 17:25
Én szeretném legális keretek között tuningoni a kocsit, csak hát elég nehéz. Ami látható arról papír kell, igen ám, de ha nincs pl egy lámpáról mert nem kaptam a boltban, akkor hogy tudom mégis legálissá tenni?

Honnan lehet tudni, hogy mi van a tűréshatáron belül? pl egy felninél, ha 6,5*15 helyett 7*16 van? 195-ös gumi helyett 205-ös? A rendőr nem tudja eldönteni, de ha nekem van igazam, akkor hogy tudom bizonyítani?

Ehhez hasonló kérdésekkel van tele a fejem, gondolom másokat is aggaszt ez a hülye hazai helyzet, remélem mindenre választ találok, és választ találunk.
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!