Sort gyujtókábel, minden a gyújtásról..
aktuális téma

Sziasztok, Érdekelne hogy használ e valaki sport gyujtókábeleket? és hogy érezhető e a változás? Minent amit tudni lehet rolluk.. Előre is köszi..
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Egy világító neont azért dobnék még fel valahá!
Legyen a tiéd, nekem úgyis világít a hatos csonkom, meg a két turbóm...

NEKED NE KELLJEN MÁ OLYAN MERT ÉN MÁR LE-STOPPOLTAM JÓLVAN ? 

Nekem inkább olyan világítós gyújtókábel kéne, az biztos 100Le + .....

Még1x leírom ebbe a gyújtástopicba is... Igen, van értelme a gyújtástuningnak, de az nem gyertyacsere, meg gyertyakábelcsere, meg elosztófedélfestés, hanem kizárólag hardcore racereknek ajánlott, akik min. 2-3x nagyobb teljesítményű motortuningon estek át (pl. 160 - > 400LE).
Minimum 5-600USD egy érezhető és használható gyújtástuning, ahol a rotor, elosztó, gyertyakábel, gyertya, elosztóvezeték, külön gyújtásvezérlő és nagyfrekvenciás jelgenerátor alkot egy egységet! Vegyél MSD, SCi
elemeket, rakj össze belőle egy kitet (még a cuccoknál is legtöbbször leírják, ha csak ezzel meg azzal van egyáltalán vmi értelme), olvasd el a FAQ-t (ha nem tudsz angolul, tanulj meg még jól jön vagy használj fordítóprogramot) és rájösz megint jól átb****k a "tuningboltban".
A jelerősség elégtelen, a jelfeszültség nem továbbítódik, a jelhossz nem elég gyári rendszeren, sem a "tuninggyertya" nem bírja és elolvad, sem a kábelek etc. Elég összetett dolog. Ha a gyújtásba bele akarsz nyúlni vagy kompletten mindent cserélve tedd vagy sehogy... Különben csak pénzkidobás.
De hangsúlyozom, kizárólag brutál tuning után van értelme. Pl. (turbósított) Civicben 350LE-ig 90%-ban nem cserélnek se rotort, se mást a hardcore tunerek (timerek kivételével, de az más tészta), tökéletesen megfelel a gyári gyújtás, semmi értelme. Szerinted egy kipuffcsere után kell, mert a hozzáértő boltos azt mondta?
Na mind1... Off...
Minimum 5-600USD egy érezhető és használható gyújtástuning, ahol a rotor, elosztó, gyertyakábel, gyertya, elosztóvezeték, külön gyújtásvezérlő és nagyfrekvenciás jelgenerátor alkot egy egységet! Vegyél MSD, SCi
elemeket, rakj össze belőle egy kitet (még a cuccoknál is legtöbbször leírják, ha csak ezzel meg azzal van egyáltalán vmi értelme), olvasd el a FAQ-t (ha nem tudsz angolul, tanulj meg még jól jön vagy használj fordítóprogramot) és rájösz megint jól átb****k a "tuningboltban".
A jelerősség elégtelen, a jelfeszültség nem továbbítódik, a jelhossz nem elég gyári rendszeren, sem a "tuninggyertya" nem bírja és elolvad, sem a kábelek etc. Elég összetett dolog. Ha a gyújtásba bele akarsz nyúlni vagy kompletten mindent cserélve tedd vagy sehogy... Különben csak pénzkidobás.
De hangsúlyozom, kizárólag brutál tuning után van értelme. Pl. (turbósított) Civicben 350LE-ig 90%-ban nem cserélnek se rotort, se mást a hardcore tunerek (timerek kivételével, de az más tészta), tökéletesen megfelel a gyári gyújtás, semmi értelme. Szerinted egy kipuffcsere után kell, mert a hozzáértő boltos azt mondta?

Na mind1... Off...
A gyertyakábelen egyedül annyit érdemed változtatni, hogy szilikonos kábeleket teszel a kocsiba PVC helyett (bár PVC kábeleket már nemigen tesznek semmilyen autóba sem). A szilikonos kábelnek annyi az előnye, gogy nem válik rideggé, és ezért nem törik el, hosszabb az élettartama.
Nagyon sirály, mindjárt én is rajzolok efféle okosságokat 3d-ben, csak írjatok hozzá jó szöveget, és már meg is gazdagodtunk

egyre nagyobb állatságok vannak benne ahogy mész lefelé.
A Motor Block Oil Bypass Kit a legjobb. Nehogy már a drága szint olajod tönkremenjen inkább kerülje ki a blokkot
viszont egy ilnyen o-csőre lehet be kéne ruházni.
Szerintem ha meghitrdetnéd valami magyar oldalon, tutira volna pár elmebajos aki rendelne.....
A Motor Block Oil Bypass Kit a legjobb. Nehogy már a drága szint olajod tönkremenjen inkább kerülje ki a blokkot

viszont egy ilnyen o-csőre lehet be kéne ruházni.
Szerintem ha meghitrdetnéd valami magyar oldalon, tutira volna pár elmebajos aki rendelne.....

Nemis :)
És külömben is minden drót feket, mondom én, it van a kezemben :D
most lebuktál, elszóltad magad

te szinesfémtolvaj!
Wazz, megnéztem az oldalt, és 5 percig röhögtem, majdnem leestem a székről.... 

És hidd el, hogy sokan megvennének ilyeneket itthon, ha magyarra lenne fordítva a szöveg akkor is! Sőt talán akkor még többen!!!

És hidd el, hogy sokan megvennének ilyeneket itthon, ha magyarra lenne fordítva a szöveg akkor is! Sőt talán akkor még többen!!!

Rajottem am az okossagra sracok, az osszes eddigi "kabel" okossagunk nem er semmit. Itt vannak kerem az igazi tuning csodak, ez am a nagy okossag, tessek csak valogatni kerem! Erre! a link.

Ok, rendben, meggyőztél, holnap megyek és lopok valami kábelt 
Ööö, veszek

Ööö, veszek

vitatkoznék veletek!
Igenis a sportkábel nagyon sokat jelent! Nekem a sima kábellel csak 2. ban forgatta el a kerekeket a verda, sportkábellel 3. -4 . ben is végig!! Arról nem is beszélve ha két ledet teszel az ablakspriccolóhoz akkor meg 5. ben is csak forognak a kerekek.
Ezért inkább le is vettem mert nem akarok fiatalon meghalni.
Szóval hogy érezhető e? Hogyisne! A pénztárcád jóval üresebb lesz tőle. De az autó is űberbrutál lesz tőle!. Úgyhogy felejtsd el a régimódi begyepesedett idejétmúlt gondokodásmódot!
Méghogy több benzin meg több levegő! Mi a fasznak az? turbófeltöltő meg egyéb hülyeségek szart sem érnek egy igazi hamisítatlan POWERTUNINGOS gyujtáskábelhez mérve.
Faszomat a turbóba.....

Igenis a sportkábel nagyon sokat jelent! Nekem a sima kábellel csak 2. ban forgatta el a kerekeket a verda, sportkábellel 3. -4 . ben is végig!! Arról nem is beszélve ha két ledet teszel az ablakspriccolóhoz akkor meg 5. ben is csak forognak a kerekek.
Ezért inkább le is vettem mert nem akarok fiatalon meghalni.
Szóval hogy érezhető e? Hogyisne! A pénztárcád jóval üresebb lesz tőle. De az autó is űberbrutál lesz tőle!. Úgyhogy felejtsd el a régimódi begyepesedett idejétmúlt gondokodásmódot!
Méghogy több benzin meg több levegő! Mi a fasznak az? turbófeltöltő meg egyéb hülyeségek szart sem érnek egy igazi hamisítatlan POWERTUNINGOS gyujtáskábelhez mérve.
Faszomat a turbóba.....

Hát egen, a marketing, az marketing :)
Wazz, a legsportabb kábel az az 50Ft/méter-es egyszerű rézbelű kábel. Akkora szikra lesz tőle, hogy fél centire kell állítani a gyertyahézagot.
Igaz, ugyanezt el lehet adni 10000/méter áron is, ha szép kék a külseje... 

Nem tudod mijazzzz???? Egyszeru, azert sport mert minden reggel kiugrik a motorhazteto alol, aztan lenyom vagy 200 fekvotamaszt, meg lefut 3km-ert, aztan visszamaszik az autoba es teszi a dolgat. Vagy nem.... 

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
Összesen 39 találat 2 oldalon