2005.Jan.1-től a bontott autók sorsa

aktuális téma
2005.Jan.1-től a bontott autók sorsa

Úgyhallottam komoly változások várhatók, vki tud már róla vmi bővebb infót, én neten eddig nemsokat tudtam meg erről a témáról, pedig magánszemélyek esetében érdekes lehet...

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2
Yasec
2004. október 04. 12:43
Talán jöhetsz is, egyik haveromnak a kertjében is áll egy, eléggé kiherélt állapotban van már!
BIGIMI
2004. október 04. 12:02
EZ PONTOSAN ÍGY VAN !!!!!!!!!!!!
BIGIMI
2004. október 04. 12:01
EGY A8 VEREKEDÉSBE ÉN IS BESZÁLOK
Star
2004. október 04. 11:53
Konkrét dolgot én se olvastam erröl a dologról, de én ugy tudom, hogy a törvénytervezet azt mondja ki: Amennyiben egy gépjármü részlegesen vagy teljesen ki van vonva a forgalomból, tehát a rendszám le van adva, akkor amellé csatolni kell egy igazolást bármelyik autobontótol, hogy az autot leadták! Amennyiben ezen igazolás nincs mellékelve, akkor a gépjármü után továbbra is kell fizetni a sulyadot! Ez van..
Yasec
2004. szeptember 26. 00:53
Szedd ki az akksit belőle, mert az biztosan veszélyes hulladék, a többibe elvileg nem szólhat bele!
Nord
2004. szeptember 25. 23:25
Nekem nem az a gondom, hogy hogyan semmisitsem, éppen ellenkezőleg, rendbe akarom hozni, de itt mo.-on ez se nem 2 napos meló se nincsen 1 millám élből rá....csak szépen aprólékosan megy...
Na szóval, és kissé bepöccennék ha egy irigy szomszéd miatt (pl.) kijönne vki és kitalálná hogy joga van ehhez meg ahhoz ( mint hivatalos személy )
Jogi oldalról érdekelnének igazán a változások, ha esetleg ebben lesz vmi infó kiváncsivá tenne
Amúgy biztosan a környezetvédelmi oldaláról is meg lehet közelíteni a topic-ot...
Yasec
2004. szeptember 25. 23:17
Srácok, megvan a megoldás!

Csak Lotus Elise-t, vagy Opel Speedstert, vagy Jaguar XJ-t, vagy Aston Martin Vanquish-t, vagy Audi A2-t, vagy A8-at, vagy Renault Spidert szabad csak venni, vagy esetleg régi LandRovert!
Ha megunod, csak kiteszed a ház elé, hogy "viheted, aluból van"!
A szinesbőrű kisebbségünk, akik erre specializáklták magukat, verekedni fognak érte! Fizetni biztosan nem kell majd!
Yasec
2004. szeptember 25. 23:14
Na azért az durva lenne, hogy a saját területedről elvisznek valamit!
Éppen azon gondolkodtam, hogy veszek egy 79-es Ford Taunus kupét, betolom az udvarra, és majd ha lessz rá időm, szépen megcsinálgatom.
Most akkor ehhez már jogom se lesz?
Minden esetre a híres EU-ban állnak szépen a roncsok az udvaron, látom elég sokszor!
Nem arra vonatkozik, hogy ha az utcán áll a vas, hogy azzal csinálj valamit? Azzal eddig is kellett, nem?

Meg addig kell leadni a gépet, amíg létezik? Na az is biztos, hogy nem úgy van! Ezek szerint Golf4-est már csak saját költségen lehet bezúzatni, hiszen már nem létezik gyártásban???
Nord
2004. szeptember 25. 22:24
Nemtudom pontosan ez hogy megy az EU-ban de ahhoz próbálnak 'harmonizálni' és átvesznek mindent csak hogy 'Európainak' érezhessék a korántsem nevezhető 'jogállamunkat"...
Ha vki tud konkrétumokat, legyen szíves ossza meg, szerintem sok emberkét érinthetnek a változások.
Nord
2004. szeptember 25. 22:22
A kérdés lényege az lett volna, hogy otthon a saját udvarodban ha tartassz egy roncsot (vagy többet), akkor azt vmilyen módon elvontathatják-e vagy kötelezhetnek-e hogy te a saját költségeden semmisíttesd meg ( ha pl ideiglenes ki van vonva x éve )
Ha pl. rendszám is van az autón, meg mondjuk télre le is van ponyvázva lesz-e joguk ( Jan.1-től ) elszállítani... ??
Zoli saxo
2004. szeptember 25. 20:20
Én annyit halottam erről,hogy a gyártónak kötelessége erről gondoskodni.De a régi,ma már nem létező tipusokat a tulajnak kell sajnos fizetnie.
TURBOKUKAC
2004. szeptember 24. 10:18
Egyelőre annyi infó van hogy az autóbontók roncsait meg más roncsokat(ami hulladéknak minősül) ezentúl a gyártóknak kell megsemmisíteni! Többet én se tudok!
Nord
2004. szeptember 24. 10:08
Úgyhallottam komoly változások várhatók, vki tud már róla vmi bővebb infót, én neten eddig nemsokat tudtam meg erről a témáról, pedig magánszemélyek esetében érdekes lehet...
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1 2
Összesen 33 találat 2 oldalon