Most néztem és egy undercar neonszett 12 ezer forint ha átszámolom az e-bay-en azt nem tudom mennyi a dija a magyarországraszállításnak. Valaki már rendelt innen? Érdemes?
nekem a raiffeisennél van valutaszámlám. ott ha jól emlékszem 0,5% de minimum 5$ (~3,85€) a nemzetközi utalás díja. erre még rámegy a partner bank utalás fogadási illetéke...ez is változó, banktól függ mint ahogy az utalási illeték is
amúgymeg nagyonis megéri akár usából is rendelni bizonyos dolgokat.. cipő... ruha... műszaki cikk.. stb... akár online áruházból nem csak ebyről.. soxor ígyis olcsóbban jössz ki mint mo.-n egy haverom gitárelőfokot vett 56 ért cuzammme usából.. nálunk 98000,- jahh bocs de így éffélfelé 3 darabba jutnak eszembe a dolgok
ha eun kívülről jön a cucc.. akkor meglehet jáccani a vámot.. megmondod a tagnak akitől veszed hogy irja a csomagra hogy "gift" és 28000,- nél kisebb értéket irjon, így elméletileg elkerülhető...
az ebay olyan rendszerű mint a vatera ottis magánemberkék hirdetnek és sajna ott nem tudsz postai untánvétre rendelni szóvalha atutalással fizetsz ott a rizikó hogy eccerűen nem küldik el acuccot.. és nem tudsz mitcsinálni.. ezért érdemes csak 20-30 pozitív visszajelzéssel rendelkező tagtól vásárolni.. úgy 1 kicsit nagyobb az esély hogy nem b***k át azért erre figyeljetek.. amúyg énis erősen tervezem hogy bereggelek mert nagggyon jó cuccok vannak régi audikhoz amit magyaországon se bontóból sehonnan nem szerzel be.. nemazért mert olcsó.. riszpekt
Ha azt írják hogy átutálással lehet fizetni akkor azt bármilyen bankkártyáról megtehetem? De gondolom vmi nagyon f.s árfolyamon számolják majd az ojrót és még utalási költség is van. kb mennyi, hány %?
Egyébként hogy megéri-e az nem kérdés, postával is fele annyi (ebay.de) a legtöbb cucc ára mint itt.
Szerintem az e-bay az jo dolog attol fugg hogy melyik. Nekem az automba a hifimnek tobb mint a fele onnan jott. Azt nem tudom hgoy milyen az e-bay.de de az e-bay.com, az amerikai teljesen jo. Altalaban minden cucc megerkezet 1 het alatt igaz egy Floridai cimre. De ott is vannak emberek akik valalnak nemzetkozit is ugyhogy ide is elkuldik Magyarorszagra.
Valóban, de eddig bármit néztem az EUs ebayeket (UK, DE, CH etc.), minden kb. másfélszer-kétszer annyiba került, mint az amcsi ebayen (legalábbis a távolkeleti tömegtermékek vagy egyéb import cuccok). Ott Lexus lámpát kapsz 40-100USD-ért (autó függő) a postaköltség is kb. 30-40USD. A dollár hivatalos eladási árfolyama pedig 193FT/1USD, míg az EUROé 252FT/1EUR. Általában a vámtól félnek az emberek. Szerencserére nekem még 1x sem kellett fizetnem, pedig már rengeteg dolgot rendeltem.
bocsi, de létezik ebay.de is!! az pedig nem amerika, hanme németország ... :))))
és mivel már únijósak vogymuk, ezé se vám se semmi, csak az áldott kilométerek...
a posta költség pedig annyira nem vészes...
és hamar megvan állítólag..
Hogy érdemes-e rendelni vaktába? dötse el mindenki magának...