Hifi hozzaertök segitsetek!!!!
aktuális téma

Sziasztok Mivel en nem jutok elörebb a tudasommal, igy szeretnem a segitségeteket kerni. Uj Fejegyseget szeretnek venni es ezek közül szeretnek valasztani. 1. Pioneer DEH-P9600MP 2. Sony CDX-M9900 3. Alpine CDA-9835R Elviekben elsösorban erösitö nelkül szeretnem hasznalni, talan a kesöbiekben veszek hozza erösitöt is, de eggyenlöre kivancsi lennek melyik gep ezek közül a legjobb, mert arkülömbsegben kb ugyanannyiert tudom beszerezni ezeket. Köszönet es üdvözlet minden olvasonak
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Hát ha rákötsz a két hátsóra egy mélyet, és alacsonyan vágod a frekvenciát, akkor az értelmesen fog szólni, igények kérdése, hogy mennyire fog szépen szólni, RCA-val jobb lenne, de így, sima hangszórókábellel magas szinten is használható! Ha nem ilyen erősítőd van, próbálkozhatsz jelszint átalakítóval is, de lehet, hogy hangminőségben többet árt, mint használ.. Nekem konkrétan a mélyládával annyi az elvárásom hogy mélyet adjon, egy ilyen megoldás, amire te készülsz, is bőven jól használható mélynél szerintem, persze azért hangminőség versenyre ne nevezz vele, de egy mély ettől nem torzít, ha értelmesen van beállítva.. milyen mélyet és erősítőt szeretnél használni, ha szabad érdeklődni?
és még annyi hogy rendesen fog szólni szóval nem lesz torzítás zörej vagy ilyesmi?
vagy hasonló , nekem a másikon pl 5 láb van , a harmadikon meg ,,kocka,, alakú a csatlakozó .....
Ilyet keress rajta .....
hogy tudom megnézni az erősítőn hogy van-e rajta mi van ráírva?
olyat igen, aminek van magasszintű bemenete, mert rca gondolom nincs a gyári rádion
sziasztok 98as audi a4es gyári fejegységér ugye nyugodtan gond nélkül rá köttethetek 1 mélyládát? (erősítővel természetesen)
Így van, ezt ha rákötöd semmi problémája nem lesz!
Kösz az infót, úgyis akarok még egy erölködőt venni, akkor olyat nézek, ami teljesítményben pásszol
És ha jól értettem, akkor az általad linkelt erősítő meg tudja hajtani az összekötött két tekercses mélyemet?!?!
Vagyis erősítő rákötve az egyik tekercsre és a két tekercs meg áthidalva...

És ha jól értettem, akkor az általad linkelt erősítő meg tudja hajtani az összekötött két tekercses mélyemet?!?!

Vagyis erősítő rákötve az egyik tekercsre és a két tekercs meg áthidalva...
Hát ez sajnos tényleg sehogy sem stimmel! Meg az a baj, hogy ebben az árkategóriában, nem is nagyon fogsz hozzá valót találni... Én ezt raknám hozzá:
http://www.zselehifi.hu/termek/1026/jbl-gt5-a3001e
Látod ez mono, 1x225W rms-t ad le 2 ohmon, ez passzolna a te 250W rms-es nyomódhoz!
Az "olcsó" márkák erősítőit én sajnos nem ismerem, annyit tudok, hogy a somogyi asszem nem is gyárt 2 ohmon használhatót, a többit nem tudom, nézz körül, vagy próbálj ilyet keresni használtan!
http://www.zselehifi.hu/termek/1026/jbl-gt5-a3001e
Látod ez mono, 1x225W rms-t ad le 2 ohmon, ez passzolna a te 250W rms-es nyomódhoz!
Az "olcsó" márkák erősítőit én sajnos nem ismerem, annyit tudok, hogy a somogyi asszem nem is gyárt 2 ohmon használhatót, a többit nem tudom, nézz körül, vagy próbálj ilyet keresni használtan!
na ez sok mindenre jó, de a mélyedhez nem igazán....
Blaupunkt GTa special 375
van most, de nem ragaszkodom túlságosan a típushoz
elbírja szerinted???
EZ MKII,de lényegében ugyan azt tudja

elbírja szerinted???

EZ MKII,de lényegében ugyan azt tudja
Csak ne felejtsük el az ohmokat, tehát ha jó teljesítményt akarsz, és még azt is szeretnéd hogy normálisan működjön, akkor 2 ohmra kell kötni, tehát nem egy-egy tekercset kell bekötni, hanem összekötöd a kettő tekercset + a +ra, - a -ra, és az egyik tekercset még az erősítőre is! De ehhez lenne jó tudni hogy milyen erősítőről akarod nyomatni, mert ezt nem mindegyik bírja...
Ha 2 külön csatornára kötöd a tekercseket, kb. negyedannyi teljesítmény érhető el mint az előző varriáción és ezt sem biztos hogy bírja az erősítő. Vagy van még olyan, hogy sorosan kötöd 8 ohmra, és pont jó lesz a házimozi erősítődhöz a szobába
Tehát a válasz: kösd két ohmra és akkor szól a leghangosabban, de ha nem akarod hogy bármi is szétdurranjon, írd meg milyen erősítőd van ehhez az akcióhoz
Ha 2 külön csatornára kötöd a tekercseket, kb. negyedannyi teljesítmény érhető el mint az előző varriáción és ezt sem biztos hogy bírja az erősítő. Vagy van még olyan, hogy sorosan kötöd 8 ohmra, és pont jó lesz a házimozi erősítődhöz a szobába

Tehát a válasz: kösd két ohmra és akkor szól a leghangosabban, de ha nem akarod hogy bármi is szétdurranjon, írd meg milyen erősítőd van ehhez az akcióhoz
Na bakker...
Ti aztán meg tudjátok kavarni az embert
Akkor felteszem másképp a kérdést. Felejtsük el a Wattokat, Ohmokat egy picit.
Mikor kapok jobb teljesítményt, ha egy tekercsre adok kakaót egy hídba kötött erölködőről, vagy ha ugyan az az erölködő egyik sávja az egyik tekercset, másik a másik tekercset pumpálja???
Ti aztán meg tudjátok kavarni az embert

Akkor felteszem másképp a kérdést. Felejtsük el a Wattokat, Ohmokat egy picit.
Mikor kapok jobb teljesítményt, ha egy tekercsre adok kakaót egy hídba kötött erölködőről, vagy ha ugyan az az erölködő egyik sávja az egyik tekercset, másik a másik tekercset pumpálja???

3.6 tizeddel számoltam az ittinger ellenállás befolyáltságát az aksi miatt .. lehet ott néztem el a képletet

te nem hagytad ki a paksi erőműből jövő "fi" értéket? mivel azzal töltötted az akkut, ezért az is befolyásolja, Meg a Neo fm okozta interferencia korrekciós tényező is kell...

ha beleszámolod a hokleszpuffer interferenciáját 

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Milyen a Mosconi elégedett vagy vele?