Scuderia Ferrari

aktuális téma
Scuderia Ferrari
FORZA FERRARI!!

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"
/Enzo Ferrari/
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:16
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:15
ennek isteni hangja volt.
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:14
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:14
mér?? összetörték ma is? én nem láttam.
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:11
Cucmey
ennek mára semmi baja sem volt!
Cucmey
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:09
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:09
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:04
A Ferrari nem cseréli le Raikkönent Alonsóra

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo támogatásáról biztosította a jelenleg igen gyenge formában lévő világbajnokot, Kimi Raikkönent, és határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint már a jövő évben Fernando Alonsót ültetnék a helyére.

Az elmúlt hetekben felreppent a hír, miszerint a finn versenyzőt – aki már négy hónapja nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára – akár már az év végén elbocsáthatja csapata, és a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót ültetheti a helyére a 2009-es idényben.

Azonban arra a kérdésre, hogy változatlan marad-e a Ferrari felállása a jövő évben, di Montezemolo a következőket felelte az olasz médiának: "Abszolút, igen."

Ami pedig Alonsót illeti, az elnök a következőkkel folytatta: "Nem tudom, hogy szegény fiú nyugodt lehet-e, ez jelen pillanatban csakis rajta múlik. Azonban nagyon nem tetszett, hogy egy olyan bajnok, mint ő, még csak az első tízbe sem került be az elmúlt futamon Valenciában. Viszont a Ferrari felől nyugodtan ülhet a fenekén."

Raikkönent az elmúlt időszakban rengeteg kritika éri, ami nem is csoda, hiszen már jó ideje nem tudja felvenni a versenyt csapattársával. Montezemolo azonban nem aggódik a finn pilóta teljesítménye miatt, mert biztos benne, hogy versenyzője az utolsó pillanatig harcban lesz a bajnoki címért.

"A Raikkönent ért kritikák kísértetiesen emlékeztetnek arra, mikor Filippo Inzaghi a Juventusnál futballozott. Ha már három meccs óta nem rúgott gólt, akkor mindenki azt mondta róla, hogy krízisben van."

"Nem szabad elfelejteni, hogy ő (Raikkönen) a világbajnok, és már debütáló évében megszerezte a bajnoki címet a Ferrarinak a tavalyi szezonban, amire csak nagyon kevesen számítottak."

"Tizenhét futamgyőzelemmel büszkélkedhet, és bízom benne, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Belga Nagydíjon ismét visszatér nyerő formájához. Úgy gondolom, hogy nincs krízisben" – folytatta a Ferrari elnöke.

"Kimi abszolút motivált, és most rajtunk a sor, hogy olyan körülményeket biztosítsunk számára, hogy előkelőbb helyről kezdhesse meg a versenyeket, különösen ezeken az új pályákon, melyeket nem igazán szeretek, és véleményem szerint rosszak a Forma-1 számára, hiszen képtelenség előzni rajtuk, és tíz alkalomból kilencszer a pole pozícióból induló versenyző nyer."

Az e heti tesztek utolsó napjára az elnök is ellátogatott Monzába, ahol Raikkönennel is váltott néhány szót. Arra a kérdésre, hogy mit beszélt di Montezemolóval, a finn pilóta a következőket mondta: "Nem mondott semmi különlegeset. Szerződésem van a csapattal 2009-re, így nincs semmi újdonság."
Cucmey
2008. augusztus 31. 22:03
nyomatok egy hírt.
Cucmey
2008. július 19. 22:26
Cucmey
2008. július 19. 22:22
Cucmey
2008. július 19. 22:22
A Ferrari nem aggódik a vasárnapi verseny miatt

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy az olasz gárda nem tudta megszerezni a pole pozíciót a mai időmérő edzésen, mert véleménye szerint az F2008-as egyenletes teljesítménye kifizetődő lesz majd a vasárnapi versenyen.

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton az utolsó pillanatokban happolta el Felipe Massa elől a pole pozíciót a Német Nagydíj időmérő edzésén, míg Kimi Raikkönen – aki szemmel láthatóan küszködött autója pályán tartásával – csak Trulli és Alonso mögül, a hatodik helyről vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Mindezek ellenére Domenicali egyáltalán nem aggódik, mert úgy érzi, a Ferrarinak mindene megvan ahhoz, hogy fordítson, és jól szerepeljen a vasárnapi futamon.

Raikkönen teljesítményéről a következőket mondta az ITV-nek: "Nem volt tökéletes kör, így majd meglátjuk. Azonban a legfontosabb az, hogy a teljesítményünk hihetetlenül egyenletes. Ez a legfontosabb tényező a holnapi versenyre nézve."

Mivel Raikkönen szemmel láthatóan sem érzi magát olyan kényelmesen autójában, mint csapattársa, Felipe Massa, Domenicali elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy még a holnapi verseny előtt megoldást találjanak a problémákra, és javítsanak a helyzeten.

"Higgadtnak kell maradnunk, mint mindig" – magyarázta a szakember. "Meg kell értenünk, mi lehet a probléma, és majd meglátjuk, mit tehetünk a holnapi versenyig."
Cucmey
2008. július 19. 22:21
Cucmey
2008. július 19. 22:18
Raikkönen a Ferrari beállításaira panaszkodik

Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű dolga a vasárnapi versenyen, miután a mai időmérő mindössze a hatodik pozíciót szerezte meg. A Ferrari finn pilótája egyáltalán nem volt megelégedve autója beállításaival.

Miközben csapattársa, Felipe Massa az első sorból várhatja a holnapi nagydíjat, addig Raikkönen csak a hatodik helyre sorakozhat fel a rajtrácson, ugyanis nem tudott összerakni egy ütőképes gyorskört a mai időmérőn.

"Egész hétvégén küszködtünk a helyes beállítások megtalálásával" – mondta a világbajnok. "A tegnapi edzések végére úgy tűnt, hogy jó úton haladunk, ám mikor ma reggel megpróbáltunk tovább javítani a beállításokon, rá kellett jönnünk, hogy valami még sincs rendben."

"Az időmérőn a könnyű autóval elfogadhatóan mentünk, ám az utolsó etapban gyengélkedtünk" – folytatta a finn pilóta, aki bár tudja, nem lesz könnyű előre verekednie magát a mezőnyben, mégis reméli, hogy stratégiájának köszönhetően jól szerepelhet majd a versenyen.

"A hatodik hely természetesen nem ad okot az ünneplésre, és tudjuk, hogy nem lesz könnyű a holnapi verseny, de még bármi megtörténhet. Hosszú lesz a vasárnapi megmérettetés, és csak ott osztják ki a pontokat. Mi mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a német futamon."

A csapat vezetője, Stefano Domenicali ugyan bevallotta, nem lesz könnyű dolga Raikkönennek a versenyen, mégis úgy gondolja, hogy az F2008-as egyenletes teljesítményének köszönhetően a finn pilóta előrébb tud majd jutni a mezőnyben.

"Egyrészről elégedettek vagyunk Felipe Massa teljesítményével, aki kiválóan ment az időmérő edzésen, ám ezt nem mondhatjuk el Kimiről, aki egyszerűen nem találta meg autója helyes egyensúlyát" – magyarázta a szakember.

"Bár nem tudjuk, ki mennyi üzemanyaggal indul a holnapi versenyen, egy biztos: nem lesz könnyűdolga Kiminek. Azonban mi mindent beleadunk, és a lehető legjobb stratégiát megalkotva küldjük pályára versenyzőinket. Biztos vagyok abban, hogy mindkét pilótánk a maximumot fogja nyújtani, és jól fog teljesíteni."
Cucmey
2008. július 19. 22:17
Massa figyelmeztette a Ferrarit

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, csapatának mindent tökéletesen kell csinálnia a vasárnapi futamon, ha harcba akar szállni a győzelemért a Német Nagydíjon.

Massa az első sorból, Lewis Hamilton mellől vághat majd neki a holnapi megmérettetésnek, azonban tisztában van azzal, hogy csak abban az esetben lesz esélye harcba szállni a győzelemért, ha egyetlen hibát sem vét csapata a vasárnapi versenyen.

"Biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény lesz a küzdelem" – mondta Massa az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

"Nem tudom, ki mennyi üzemanyaggal körözött, azonban ha megnézzük a múlt heti teszteken, illetve a reggeli edzésen futott köridőket, láthatjuk, hogy nagyon szoros a mezőny."

"Szerintem hatalmas csata lesz majd a Ferrari és a McLaren között. A holnapi versenyen négy autó lesz harcban a győzelemért, ami minden bizonnyal nagyon érdekes lesz. Azonban ahhoz, hogy jól szerepeljünk, mindent tökéletesen kell csinálnunk" – folytatta Massa, aki már régen elfelejtette a Brit Nagydíjat, ahol borzalmasan gyengén teljesített az esőben.

"Nem hiszem, hogy egyfajta visszatérésről lenne szó. Tudom, hogy gyors vagyok, és egész pályafutásom során nagyon jól mentem az esőben."

"Mikor esett, mindig nyertem a gokartban. Nem tudom, miért mondják azt az emberek, hogy nem vagyok jó az esőben. Mindig is jól mentem a vizes pályán, és nem felejtettem el vezetni" – tette hozzá a brazil pilóta.
Cucmey
2008. július 19. 09:41
Alonso: Räikkönen vagy Massa lesz a 2008-as világbajnok

Bár a spanyol nem említette meg a brit nevét legutóbbi nyilatkozatában, egyértelműen kinyilvánította véleményét, és elmondta, szerinte a Ferrari pilótái, Kimi Räikkönen és Felipe Massa között dől majd el a bajnoki cím sorsa, olvasható az f1-live.com-on. A kétszeres világbajnok már az idei szezon korábbi szakaszában is hasonlóan vélekedett.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 3972 találat 199 oldalon