Sok más gépcsodához hasonlóan a Seat eddigi legerősebb diesel autójának, az Ibiza Cuprának a bemutatása is a Genfi autókiállítás keretében történt. Az új 160 lóerős trónkövetelő be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Bővebben
Ha így nézzük, itthon aligha láttam normális tuningot. Bár én gyári állapot hívő vagyok, még is úgy gondolom, nem kellene mindenkinek neveznie az igénytelen tuningos topikba.
Csak tudod itthon már nincs is kedve az embernek elmenni akármilyen autós rendezvényre, mert annyi össze tákolt, barkácsolt, levonó tuningos autót lát, hogy rosszul van. Már akkor is jobban járnának ha teljesen gyáriba hagyják.
na már megint dízel-benzin vita imádom meg dobálózás a köbcentikkel, fogyasztással.... kit érdekel? ezek mind-mind csak pöcsnagyobbítós dolgok. nekem ez vaaan, nekem ennyit fogyaszt. nekem nem büdös, neked igen.... ÉS? mindenki olyan autót vesz/épít amit megengedhet magának,és ami célszerű neki a mindennapokba és nem olyat amilyet a wörtherseen, a lengyeleknél, a pöcstudjahol sokat látni. KIT ÉRDEKEL? ez itt Magyarország (vagy miaszösz) és sajnos nem úgy áll az emberek nagy része hogy a trendeknek megfelelve, naprakészen olyan autója/felnije/futóműve legyen ami menő... nem az ellentéteken kellene lovagolni, hanem a közös dolgokat kellene még jobban erősíteni, hogy egy normális összetartó autós/tuning társadalom legyen. szvsz
a v nagyonsok 300.000 fölött jár és gyári a kompresszió mindenhol,azon felül kb 150.000-ért koplett lábon járó donort veszek németből és mehet az átépités...bár olyan motort még nem láttam ami igy vagy ugy nem lehet megjavitani
láttad azt a rusnya 1.9tdi cordobánkat az irodánál? lerobbant a turbo nyomó oldala...felpörgött a motor 4000 fölé,aztán nem birtuk leállitani,letéptem a csöveket amik a szivósorra mentek és eldugaszoltam a pulcsimmal ugy rohadt le...be is fejeztük vele a foglalkozást megy a kukába...2x elugrott már rajta a vezérlés is,mert ugye a kupos kerék alul az kell ...mindegy...biztos jók ezek,de 13 év autószerelés,építés és főleg bontás után sem tudom hogy mire
...vagy amikor nem tudod leállítani a motort, mert folyamatosan tolja a turbó az olajat a motorba...
Ettől én még szeretem a dízeleket. Azok viszont nem annyira a várost...
nem tudom...én hobby célra rommá faragott kis benzinest használok,közlekedni meg kurvanagy benzinest...mindkettő megeszi a 10L-t de pont leszarom,mert megpöccintve a gázt azonnal harapnak...a bimmer meg röhögve halad 200 fölött is tartósan és még most is tud 6mp 0-100-at...10L kb minden autóbol kihozható ha rugod neki ha haladni akarsz,vagy muszáj....akkor legalább a nagy ccm nem forogja magát a halálba,nyomatékből megy mint a barom és sosincs semmi baja minimális gondozás mellett..... a suzuki 1.6 16V-t meg 3x német o. oda-vissza után 2x is hengerfejeztem,mert nem bírta a pályázást 8 órán át 120-140-el...akkor hova még a dízelt? főleg a turbódizelt...elköszön a turbo tengelye,elkezdi enni a motor saját olaját és csak akkor veszed észre ha már elfogy az olaj és beáll a motor
Napi használatban én is eljárok diesel BMW-vel mert nem tartom irreálisnak a fogyasztását pedig egy benzines közelebb állna a szívemhez de józan ésszel ennek van értelme. Hobbi autó viszont benzines mer használatából adódóan nem érdekel mennyi fogyaszt csak durrogjon lángoljon csühögjön.....