Sziasztok!
A minap vettem egy b.nyomás- szabályzót. Kicsit gondban vagyok a beszerelésével...
Elképzelésem:
-van egy nyillás ahol bemegy a benzin, ide kötöm azt benzincsövet, ami a b.pumpátol jön
-van ugye egy másik ahol kijön a nafta, azt meg az elvágott cső másik végére kötöm, mi az innyektorokhoz megy
-a szabályzó felső részén van még egy kb 3mm-átmérőjű nyillás, dondolom ide kéne kötni azt a csöbet ami a szívosoromba csatlakozik vissza (talán valami túlfolyó féle)
Aztán ha már be van szerelve:
godolom.......az állítócsavart alapbol ki kell teljessen csavarni, leolvas a gyári nyomást, utána meg ahozz viszonyitva kb plussz még 20%körüli értékig feltekerni, mindezt magas fordulaton,hogy max nyomáson mennyen...
Aki érdemben segíteni tud azt megköszönném neki!!!
Annak mindig ~3bar-t kell nyomatnia. Aztan majd a szivosori vakuum vezerli plusz-minuszban. Altalaban 3bar-nak kell lennie az injektorhid es a szivosor kozotti nyomaskulonbsegnek. Mivel alapjaraton vakuumban jar a motor, ezert ott mutathat 3bar alatt, de a diffi akkor is ~3bar lesz. amikor meg befujba csiga 1bar-ra a szivosorbol a vakuumcsovel ravezerel annyit, hogy pl 1bar nyomasnal 4bar legyen. Azaz 4-t fogsz latni az orajan -ha tudod nezni, mert ojan helyre tetted-, de a diffi ~3bar lesz.
Sok fórumot olvastam, de sehol sem írnak a beállításról. Tehát...beszerelés után, hogyan tudok beállítani rajta pl 3 bar nyomást? Amire gondoltam.... leteker minimum közelébe, elindít, azután lassan feltekergetem, míg alapjáraton nem lesz 1.5 bar. Aztán gázadásra beállítom a gyári 3 bar értéket. Jó a gondolat??? Hozzáértő választ kérek!!!
csak saját példával élek. Cseréltem nagy nyomású benzin pumpát. ez kb 6bar nyomással tolja az üzemanyagot. de az injektorok nem szeretik ezt és mivel nem szeretném hogy szétmenjenek és NÉMI kárt csináljanak a motoromban igy én tettem be nyomásszabályzót, de én pl nem emeltem vele nyomást hanem LEtekertem a gyári nyomásértékre ami 2.6-2.7bar...
jah értem, akkor ez nem nekem valo bár most szeretnék veézmütengelyet beszerelni, mert ahoz van irva a copmim, és ugy lenne ideális az alapjárat meg ilyenek
ahogy Mazlee irta, hagyd, ahogy van.... csak egy pelda: az en autom gyarilag 205LE, gyarilag 2-4Bar kozott mozog a benzinynomas....500-550~600LE kornyeken kell benzinnyomas-szabalyzot cserelni...de ennel a teljesitmenynel mar a fem benzincsoveket is cserelni kell nagyobbra
a pumpa ujrakebelezese, pumpa csereje az elso (ha mar a maxot kihoztad a rendszerbol)
építesz egy motort kicsit komolyabb benzinrendszerrel, hozzáigazított vezérléssel, gyújtással, és ha kívánja akkor ehhez emeled a benzinnyomást... amennyiben kihagytam volna valamit, a hozzáértők kijavítanak