Sziasztok!
Segítség kéne.
Bora 2002 1,6 16v AZD motorkódos.
Az a bajom hogy ha eléri az üzemi hőfokot akkor el kezd ingadozni az alapjárat. Olyan mintha le akarna állni de utánakorrigál.Csak akkor csinálja ha elérte az üzemi hőfokot. Télen semmi baja nem volt, gondolom rövid távokon nem ment fel üzemi hőfokra olyan könnyen. Régóta szívok vele már tavaly nyáron is csinálta. Egyéb hiba menet közben nincs.Csak alapjáraton. Azt löki be hibának hogy "1-es hengersor túl szegény keverék". Ki szoktam törölni de visszajön egy idő után. Cseréltem rajta EGR szelepet, mindkét lambda szondát, gyertyákat, kitakarítottam többször a fojtószelep házat. Esetleg még arra gondolok hogy valamelyik trafó? Vagy nem nyom eleget az üzemanyag szivattyú? Nem tudom... Teljesen tanácstalan vagyok. Ha valakinek van ötlete légyszives írjon.
Kösz.
Jeladót nem szokta hibaként hozni, viszont megszivatja a ecu-t és azért ad fals jeleket a motornak...
Ezért lehet alapjárat ingadozásod, meg persze lehet még 100 oka is, de ez az egyik alaphiba, amivel sokan megszívják, lehet folytószelep, ami megint több esetben előfordult már, lehet trafó, gyertya, üz.anyagy, stb stb stb...
Azért írtam, hogy keresd fel a golf 4 fórumot, sokan sok mindent tudnak neked ilyen hibákról mesélni és hátha valaki segíteni is tud konkrét infókkal
a jeladó többeknél okozott már hasonló hibákat sajnos mostanában így járt egyik márkatársunk is, neki, ha jól emlékszem a hármas henger vacakolt, nem találtak rá megoldást, hengerfejet újított!
Német fórumokon is keresgélt az említett tulaj, nem egyedi a gond, sajnos nem tudják mitől van pontosan.
Írj be mkiv fórumba, talán ott okosabbak lesznek, nekem nem volt még hasonló jellegű problémám sem a bcb-vel!
Hát az az igazság hogy nagyon régen jártam itt. Csak arra gondoltam itt tudtok segíteni.
Hőmérséklet jeladó? azt még nem. Ezt hol találom motoron? biztos hülyeség de nem találom...
Ezért tényleg fölösleges volt új fórumot nyitnod, G4 és Bora fórumokon is volt már ilyen gondja több tulajnak, elég lett volna ott rákérdezni!
Hőm jeladót cseréltél már?
Sziasztok!
Segítség kéne.
Bora 2002 1,6 16v AZD motorkódos.
Az a bajom hogy ha eléri az üzemi hőfokot akkor el kezd ingadozni az alapjárat. Olyan mintha le akarna állni de utánakorrigál.Csak akkor csinálja ha elérte az üzemi hőfokot. Télen semmi baja nem volt, gondolom rövid távokon nem ment fel üzemi hőfokra olyan könnyen. Régóta szívok vele már tavaly nyáron is csinálta. Egyéb hiba menet közben nincs.Csak alapjáraton. Azt löki be hibának hogy "1-es hengersor túl szegény keverék". Ki szoktam törölni de visszajön egy idő után. Cseréltem rajta EGR szelepet, mindkét lambda szondát, gyertyákat, kitakarítottam többször a fojtószelep házat. Esetleg még arra gondolok hogy valamelyik trafó? Vagy nem nyom eleget az üzemanyag szivattyú? Nem tudom... Teljesen tanácstalan vagyok. Ha valakinek van ötlete légyszives írjon.
Kösz.