... mint tudjuk, hogy a bio-dizel alapanyaga a növényiolaj
és elvileg étolajjal is szuperul müködnek a régebbi autok (kb.98-as évjárat alattiak)
engem kimondottan ez érdekel, hogy mi a tapasztalatotok, vagy miket hallottatok, hogy hogyan müködik az étolaj üzemanyagként???
ha tényleg ilyen ütemben drágul az üzemanyag, akkor szükség van ilyen okosságokra, egészen addig míg fel nem váltja a hidrogén stb. a mostani üzemanyagokat
hát naná...de meddig? ugyanis Bush bácsi talán 2 hete mondta a CNN-en hogy bizony meg kell huzni gatyaövet mert náluk is drágulni fog...és ez csak egyre jobban így lesz...persze ez minket kurvára nem vigasztal... éljen a MOL, meg a drága jo "honatyák"
Egy cikkben olvastam vmelyik ujságban, hogy egy német prof, kifejlesztette egy eljárást amivel háztartási hulladékból (tejes doboz tejfölös dbz stb.) elő tud állítani majdnem tiszta dízelt.... csak épp nincs pénz kivitelezni, ezért eladta a "liszenszet" mexikonak... és már fel is huztak rá egy gyárat és kurva jol müködik, ez is nevetséges... europa amerikát látja el technikával
CSak egy a bibi hogy kint az autok zöme, jo nagy része benzinnel megy... és amilyeninteligenciával rendelkeznek azok ott kint... nem fognak azért dízel verdát használni mert esetleg hosszutávon sokkal gazdaságosabb...NEM hanem csináljunk minnél több 8 ezer Cm3-is gépet benzinnel hajtva és minnél többet fogyaszt annál jobb... nc...(félreértés ne essék én imádom a nagy, erős gépeket de amit azok müvelenek odaát azért kicsit tulzás sztem)
Egyébként az első dízel autókat nem is gázolajjal hajtották, hanem mogyoróolajból nyert cuccal, csak abbamaradt a project, mert elég drága volt az előállítása.
ja meg azt kifelejtettem, hogy a ferdszemü sárga népek milyen feltörekvésben vannak, japok kínaiak, Tokio külvárosában egymásra nyilnak a hydrogén kutak... svédek meg biodízel kifejelsztésében alkotnak nagyot... ennyit erről de mi majd fizetünk 300ft ot a benyáért...és lassan a dízelért is éljen a haladás meg a fejlődés és a sok okos ember aki televan lével , de agya semmi Pl:amcsik, arab olajsejkek... azokis csak arra képesek hogy sportautokat vásároljanak... elkeserítő, legalább is sztem...
Adjon isten mindenkinek! Na csak hogy hozzászoljak a témához, biodízel miegymás... aza büdös nagy harci helyzet, hogy ugye a köolajnak egész szépen a nyakára léptünk magyarul egyre kevesebb van belőle, és ugye bár egyre drágább lesz sajnos, és a röhejes az egészben hogymár réges régen megvan a megoldás más alternatív energia hordozokról, pl: biodízel, hydrogén, etanol stb... csak ugye a nagy FEJESEKNEK OTT FENT rohadtul nem érdeke hogy ezek az alternatívák elterjedjenek hiszen az utolsó csepp olajat is el akarják passzolni és pénzt akarnak belőle, és a megoldás ott csücsül náluk a széfben...csak ugye kis jelentéktelen pont vagyunk mi és mindig le vagyunk maradva jo pár lépéssel. És mind ez miért? mert van egy két übergyökér akinek a kénye kedve így diktálja és sajnos hatalma van... na mind1 erőtlen puffogás