... mint tudjuk, hogy a bio-dizel alapanyaga a növényiolaj
és elvileg étolajjal is szuperul müködnek a régebbi autok (kb.98-as évjárat alattiak)
engem kimondottan ez érdekel, hogy mi a tapasztalatotok, vagy miket hallottatok, hogy hogyan müködik az étolaj üzemanyagként???
... Nekem garázsban + kertesházban áll, ha itthol vagyok, egyébbként szinte mindenhol ott hagyom, és TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK VELED EBBEN IS, meg nagyot is buksz egy 3mft feletti kocsin!!!
... a fogyasztásban sajnos nem értek egyet, az enyém,. ha taposom neki akkor 16-17 fel is ehet, és úgyebár versenymódban klimát nem használunk ha kint taposom neki 120-170között 8körül van, és ekkor már belefér a klima is
legutobb a pályán 230-ig mentem + volt egy pár hirtelen 100-ra lassulás /kijövö kamionosok miatt/ akkor 10L körül evett klimával
Na látod nekem ilyen gondom nincs SAJNA!!! A japó kocsikhoz csak gyári alkatrészek vannak! Egyszer hoztam egy utángyártott vízpumpát nem kell mondanom hogy nem tudtuk felrakni és a vezérmő feszítőgörgő helye is hiányzott és a gyári 2000-el olcsobb volt mint a gagyi Olasz!
Az én kocsimba óra szerint 175000 van és az adagolófedél tömítésen kivül nem cseréltem még semmit (2400 Ft munkadijjal együtt) Télen nyáron rötyre indul és a 1.9 Tdi audi és golfokat megeszem vele!
1: garázsban áll
2: nekem 7,6 az 1600kg-os kocsi automata váltóval, automata klímával. Pesten. Nem azért áll, mert spórolni akarok, hanem azért, mert elegem lett belőle, hogy másfél órákat ülök dugóban. Sokat megyek vidékre, nem fog állni a kis drága. Az országútim meg 6,4liter....
A haverom és társam is egyben neki ilyen van az 2.0 Passat 190 lóerő az öccséne egy 170 lóvas SEAT szintén dizel! Nem mondom nagy élmény vele menni de az előző komment mindenre választ ad!!!
Hosszú uton 150-160-as tempónál klimával 7 literrel járok a városban ha rendesen kinzom akkor 8 liter! És hetente 100km megyek ha nincs valami komoly dolgom, nekem ne álljon a parkolóban 4-5 millió forint pláne úgy hogy annyi vandál ember él ebben az országban!!
sokan támadják a PDTDI kocsikat. Csak annyit mondanék erre, hogy soha nem tudjátok meg, mekkora élmény ilyennel menni. És 90.000 km alatt nem volt vele gondom.
de. Most az az elvem, hogy vettem egy robogót. 3 literrel szaladgálok munkába vele. Amit így megspórolok az megy a tuningra meg marad zsebbe. Pesten belül kár kocsival menni. ez az abszolút spórolás
Megnyugtatás képpen közlöm veled hogy mivel egy viszonylag újfejlesztésü dizelmotor dübörög a kosidban aminek sajna még nagyok sok a gyerekbetegsége bármilyen olajjal is jársz 3-4 évente komoly pénzeket kell költened az adagoló különböző részeinek cseréjére! porlasztócsúcs kb 90000Ft én ennyiből majdnem egy komplett adagolot veszek!! Sőt!! Ezért nem cserélem le a 12 éves verdámat egy PDTI vagy CDI és hasonló nyalánkságokra! Annyi pénzből amint te az adagoló és üzemanyagrednszered tartod folymatosan karban és új motorokat veszek a kocsiba!!! Kb 10 év múlva ghondolkodok majd el egy ilyen technologiával készül dizel autón! Arram minden betegségére lesz ellenszer!!