e-bay
aktuális téma

Hello! Azért kezdtem ezt a témát, mert érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata, véleménye van az e-bay-ról. Pl. ha kinézek e-bayen egy alkatrészt, ami érdekel, mennyire bonyolult és költséges ill. megbízható azt tényleg megvenni???
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Persze a DHL hozta

autót simán vennék én is.
abba semmi para nincs.
leütöd és személyesen fizeted. vagy elküldte postán?

abba semmi para nincs.
leütöd és személyesen fizeted. vagy elküldte postán?

vaterára visszatérve kicsit.
imádom az olyan hirdetéseket, hogy:
"a termék amerikából jön, átfutási idő 2-3 hét" - és hirdeti pl 20 ezerért.
Miért nem írja oda egyből:
"megveheted ebayről 5ezerért, én csak átkurlak, és ráteszem a hasznom, fizess és a pénzedből megrendelem"

imádom az olyan hirdetéseket, hogy:
"a termék amerikából jön, átfutási idő 2-3 hét" - és hirdeti pl 20 ezerért.
Miért nem írja oda egyből:
"megveheted ebayről 5ezerért, én csak átkurlak, és ráteszem a hasznom, fizess és a pénzedből megrendelem"

Sziasztok, én az autómat vettem Ebayen, és teljesen bevált a dolog, mákom volt

ne is mond. mekkora vicc hogy %ot kér a vatera minden eladás után???? 

ennyi ez a jó hozzáálás.
annyira rámentek már a jóhírre, hogy inkább saját költségen küld még1et. és legközelebb is talán tőle vásárolsz, minthogy lekulálta volna a fejed, és nem csinál semmit.
amugy jobban bízom lassan ebaybe, mintha elmegyek a boltba, és ott rendelek valamit.
Tudom, kintre érvényesíttetni a garit nehéz, és itthon? azért könyörögjek 2 hónapot a boltosnak, hogy a gyárihibás cuccot fogadja el gariba? áhh kihagyom.
annyira rámentek már a jóhírre, hogy inkább saját költségen küld még1et. és legközelebb is talán tőle vásárolsz, minthogy lekulálta volna a fejed, és nem csinál semmit.
amugy jobban bízom lassan ebaybe, mintha elmegyek a boltba, és ott rendelek valamit.
Tudom, kintre érvényesíttetni a garit nehéz, és itthon? azért könyörögjek 2 hónapot a boltosnak, hogy a gyárihibás cuccot fogadja el gariba? áhh kihagyom.
itthon az a lényeg, hogy kikerüld a vaterát, de az ebay meg egyfajta biztonságot ad mindkét félnek, jól teszi a közvetítő sezrepét...
barátnöm imád licitálgatni cuccokra ebayen, szertem is, ha egyszerre öt dologra licitál, aztán mind megnyeri én meg fizethetek
barátnöm imád licitálgatni cuccokra ebayen, szertem is, ha egyszerre öt dologra licitál, aztán mind megnyeri én meg fizethetek

én is szoktam filléres tételeket is rendelni, pl Bluetooth adaptert 1,4$-ért szállítással együtt
de leírok egy esetet, ami a kis kínai seller "korrektségét" igazolja úgy-ahogy...
rendeltem egy kissrácnak Nokia 5310-hez utángyártott házat, szállítással volt 3,5$. kurvajó,de a plexi karcos volt. (nem gáz, áttette a gyárit..) de írtam a sellernek, hogy karcos... ez annyira zavarta, hogy küldött egy újabb komplett házat... mondom, tök korrekt, persze a küldött házon is karcos a plexi
de most van egy eladó fehér házam 5310-hez karcos plexivel

de leírok egy esetet, ami a kis kínai seller "korrektségét" igazolja úgy-ahogy...
rendeltem egy kissrácnak Nokia 5310-hez utángyártott házat, szállítással volt 3,5$. kurvajó,de a plexi karcos volt. (nem gáz, áttette a gyárit..) de írtam a sellernek, hogy karcos... ez annyira zavarta, hogy küldött egy újabb komplett házat... mondom, tök korrekt, persze a küldött házon is karcos a plexi

igen, pont erről írtam az előbb regényt.

plusz az a baj, hogy magyar ember abból indul ki amit itthon lát a vaterán, meg a használtcikken.
sok surmó 3 ezer forintokkal akar kicseszni a másikkal. és mi azthisszük kint is ez megy, de nem.
keresnek a németek havi 4-5-6-7E eurót, akkor nem fog bepróbálni nem elküldeni egy 500 eurós cuccot, de ha meg is teszi írsz jelentést ebaynek, és duplájára megbüntetik. De hangsúlyozom, nem fogja mégcsak megpróbálni sem.

sok surmó 3 ezer forintokkal akar kicseszni a másikkal. és mi azthisszük kint is ez megy, de nem.

keresnek a németek havi 4-5-6-7E eurót, akkor nem fog bepróbálni nem elküldeni egy 500 eurós cuccot, de ha meg is teszi írsz jelentést ebaynek, és duplájára megbüntetik. De hangsúlyozom, nem fogja mégcsak megpróbálni sem.

nemtom én nem merném megreckírozni

igen pontosan.
ilyen olcsó kis lófülék (legutóbb kocsikulcsra randeltem Carbon borítást) postával volt 5 euró. arra pl ha nem jött volna meg, nem fogok szívbajt kapni. de a Silverline Plusomat ha elbugázták volna lehet kiakadok.

ilyen olcsó kis lófülék (legutóbb kocsikulcsra randeltem Carbon borítást) postával volt 5 euró. arra pl ha nem jött volna meg, nem fogok szívbajt kapni. de a Silverline Plusomat ha elbugázták volna lehet kiakadok.

jaaa, a nagyobb összegű dolgokra gondolsz?
mi tévhit?
én is megnézem nyilván, kitől rendelek... vagy mire gondolsz pontyosan?
én is megnézem nyilván, kitől rendelek... vagy mire gondolsz pontyosan?
tévhit.
ha megbízható embertől rendelsz, akinek sok eladása van és jó százalékon áll. pl több ezer eladás és 98-99% attól simán lehet rendelni.
Vagy, vannak ebayen boltok, azok megint megbízhatóak. Sokat veszek ebayről (laptop, gewinde a kocsi alá, zenecuccok.) eddig soha nem volt semmi bajom
ha megbízható embertől rendelsz, akinek sok eladása van és jó százalékon áll. pl több ezer eladás és 98-99% attól simán lehet rendelni.
Vagy, vannak ebayen boltok, azok megint megbízhatóak. Sokat veszek ebayről (laptop, gewinde a kocsi alá, zenecuccok.) eddig soha nem volt semmi bajom

sokan fosnak az ebaytől, nem tudom miért.. jó, én százezres cuccot nem vennék, de ettem mr pár telefont, ezt azt, teljesen rendben van.
én is most rendeltem autóba cuccot ebay-en és előre kellett fizetnem, még a postaköltséget is!

paypal-lal kell fizetni és ha nem jön meg a cucc akkor a paypalon keresztül vissza lehet hívni apénzt.
De máshogy meg nemtudsz venni!!! Előre kell utalnia a pénzt!!!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!