e-bay
aktuális téma

Hello! Azért kezdtem ezt a témát, mert érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata, véleménye van az e-bay-ról. Pl. ha kinézek e-bayen egy alkatrészt, ami érdekel, mennyire bonyolult és költséges ill. megbízható azt tényleg megvenni???
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Ez EMS létezik itthon is, a Magyar Postánál, gondolom a németeknél is. De én sose rendeltem EUból, csak amcsiktól meg japánból.
Mivel szükségem lenne a cuccra!
Ígyhát nem tudok mást mint újra kifizetem és megrendelem!
Ígyhát nem tudok mást mint újra kifizetem és megrendelem!

Ilyet lehet Németo.-ból is?
Illetve ott miként kell feladni, hogy tuti, hohy megkapjam??
Illetve ott miként kell feladni, hogy tuti, hohy megkapjam??
Ez sajnos előfordul, ezért kell EMS-ként vagy Priority Mailként feladatni, ahol regisztrálják a küldeményt. Sőt, EMSként még traction numbert is kapsz a nyomonkövetéshez...
Rohadt tolvaj Postások!

Ha csomagküldő céggel küldik (DHL, Fedex, TNT, UPS etc.) nagyobb az esély a vámra, USPS-szel kisebb meg eleve olcsóbb is a postaköltség.
10-szer felhívtam őket, írtam nekik 4 mail-t! Semmi eredmény!
Nem tudják hol tünt el!
A feladó meg sima levélként küldte, tehát kidobtam a lóvét az ablakon!
Nem tudják hol tünt el!

A feladó meg sima levélként küldte, tehát kidobtam a lóvét az ablakon!

Csak érdekességként elmondom, hogy amit legutóbb rendeltem a KÖCSÖG postások lenyúlták!!!!!!!!!

Tehát előforudlhat, hogy 1000USD cuccot nem vámolnak, de 115USD-t igen...
Bocs, hogy közbeszólok, de 100USD érték felett leszarja a vám, hogy ajándék vagy nem ill. ha cégtől és nem magánembertől jön sűrűbben ellenőrzik.
Természeseten itthon nem minden csomagot vámolnak, általában a csatolt papír alapján és szúrópróbaszerűen működik. Egyébként úgy emléxem 12% + ÁFA a vám és forgalmi adó import autós cuccokra.
Természeseten itthon nem minden csomagot vámolnak, általában a csatolt papír alapján és szúrópróbaszerűen működik. Egyébként úgy emléxem 12% + ÁFA a vám és forgalmi adó import autós cuccokra.
egy céggel is lelehet beszélni hogy ajándékként adják fel!
és a számlát meg küldjék el egy külön levélben! énis vettem már amcsiban!

megkaptam az emailedet de alink nem volt jol megadva! küld át mégegyszer azt megnézem mit tehetek!
amcsiban a lényeg ha valamit veszel/vettél akkor az eladonak ird meg hogy gift-ként adja fel! azaz ajándék, akkor nem lesz rá vám!
az ebayen meg nem rendelsz hanem veszel, de persze csak ha regisztrálva vagy! annélkül nem megy semmi!
a másik, lehet cégtöl veszel de lehet hogy magánembertöl!
ha megnyerted a licitet akkor utána az elado vagy automatikusan vagy magátol ir egy emailt a bankszámlaszámával! közbe az ebay már küldte neked hogy mit vettél kitöl (ott kapod meg az elado adatait, név cim stb) átutalod neki a pénzt és vársz! ha megjütt akkor megadod neki a pozitiv neutral vagy negativ kommentet és kész! aki ott vesz ill. megnyerte a licitet az kötelezö megvenni! ill a másik kötelezö eladni! az egész egy adásvételinek felel meg!
üdv
fox

az ebayen meg nem rendelsz hanem veszel, de persze csak ha regisztrálva vagy! annélkül nem megy semmi!
a másik, lehet cégtöl veszel de lehet hogy magánembertöl!
ha megnyerted a licitet akkor utána az elado vagy automatikusan vagy magátol ir egy emailt a bankszámlaszámával! közbe az ebay már küldte neked hogy mit vettél kitöl (ott kapod meg az elado adatait, név cim stb) átutalod neki a pénzt és vársz! ha megjütt akkor megadod neki a pozitiv neutral vagy negativ kommentet és kész! aki ott vesz ill. megnyerte a licitet az kötelezö megvenni! ill a másik kötelezö eladni! az egész egy adásvételinek felel meg!
üdv
fox

El tudnád magyarázin at e-bay rendelés lépéseit pontosan, mert látom te már rendeltél onnan. Én amerikából akarok rendelni egyszer 100-115USD értékben és egyszer 20-30USD értékben. Mennyi vámot kell fizetni(ha kell)? Hogyan lehet magyarországról fizetni? Szóval le tudnád irni a pontos menetét rendelésnek és az esetleges plussz költségeket amire nem árt odafigyelni? Szerintem vannak még itt rajtam kívül akik nem tudják hogy megy a rendelés de szeretnének rendelni! Köszi!
sziasztok ..egy kérdésem van
most láttam a német e-bayon felnit...olyat amilyet már régota szeretnék...és nem is olyan drága...
hogy tudnám én azt megvenni???
most láttam a német e-bayon felnit...olyat amilyet már régota szeretnék...és nem is olyan drága...
hogy tudnám én azt megvenni???
Hali sztem egyáltalán de nem mind1 melyikről rendelsz...
Számtalan dolgot vettem az amerikai ebay rol, és 2 dolgot a nemetről..
Először is a postaköltség nem mind1!!
Másodszor ha az USA bol rendelsz és nem magánszemélytől akkor $100 fölött vám!! ami nem kevés tud lenni..
Igaz nem autos dolgokat rendeltem de nagyon megéri a 1-2 hét várakozás a posta miatt..
Pl.: pont ma küldtem el egy gyereknek a pénzt egy 80 000 Ft os hokiütőt 18 000 adja ebben a posta is benne van!!
Megéri!!
Licitáljatok! csak okosan
Számtalan dolgot vettem az amerikai ebay rol, és 2 dolgot a nemetről..
Először is a postaköltség nem mind1!!
Másodszor ha az USA bol rendelsz és nem magánszemélytől akkor $100 fölött vám!! ami nem kevés tud lenni..
Igaz nem autos dolgokat rendeltem de nagyon megéri a 1-2 hét várakozás a posta miatt..
Pl.: pont ma küldtem el egy gyereknek a pénzt egy 80 000 Ft os hokiütőt 18 000 adja ebben a posta is benne van!!
Megéri!!
Licitáljatok! csak okosan
???
olyan mind1 hogy német v agy amcsi, vagy thai, vagy vagy vagy! amugy én töbnyire az Europai Ebayen szoktam vásárolni!

ok köszi . ha nem sikerül akkor majd a németről próbálom. csak az a gáz hogy elég ritka a ez a teló
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
segitsetek, hogyan kell megrendelni vmit a nemet ebayrol?
lehet postai uton is fizetni ha valami nem licites hanem fix aras?