féltengely csuklót cseréltünk hétvégén,és azóta menet közben valam ropg elölről,kanyarokban is.mit csinálhattunk rosszúl vagy,vagy mi lehet a gond?
kérném hozzá értök segitségét!
Mazda mx-3-ról van szó
nem rég ismerős Tojotába cserélt csuklót, csak ő nem komplett vette és a3 vagy 4. lett jó és azt is fordítva rakta be...Csak kosara golyókat meg a belsőt vette meg ezért gondoltam hátha ti is itt hibáztatok...
hááát nem nagy annyira a választékuk meg kellett volna nézned Bárdyt meg a többi lehetőleg japán verdára szakosodott boltot, ha komplet csuklót cseréltél akkor tényleg nem tudod fordítva berakni a zégar az lehet hiba, illetve lehet a belső csukló is illetve a másik oldali is...
sima gyűrűs,avagy a tengely végén a kis kör vas,azt is szakszerüen felraktuk,amikor ütöttük fel,szépen össze nyomtuk és becsússzant,a kis peremig felütöttük,és kész volt
Mindenhol tévedhetnek
Ha jó 323f-hez akkor ott is körül lehetett volna nézni.
Én is úgy vettem csuklót GTi swiftbe, hogy az 1.6-ét vettem meg, mert olcsóbb volt, és mert ugyanaz : )
mi komplett csuklót,mind1 sok választás nem volt,ez az egy volt ebben az évjáratban,illetve motorhoz,de ez még jó 323f-hez is,meg mégy néhány mazdához,és az unixnál vettem,és azért az nem kis kereskedés
Igazából, ha az kopik akkor már baj van.
Ha féltengelycsuklót cserélsz akkor van a "zéger" gyűrűvel rögzített és a sima gyűrűs leütős csukló.
Ha nem raktad vissza a gyűrűt, akkor kopoghat picit. De most így hirtelen nem tudom elképzelni, hogy mi kopoghat egy csuklóban, ha maga a csukló új...
igen de hiába, hogy mettől meddig gyártották, a motorkód adja meg, hogy milyen való bele... forgalmi illetve moci szám amiben benne van a kódja is ne is vegyél hozzá alkatrészt...
nem a fogakon fordításra gondoltam a japán verdáknál előfordul, hogy aszimmetrikus a csuklókosár, illetve ti komplett csuklót cseréltetek, vagy csak a belsejét nem mindegy....
92-98 gyártották94-től volt egy kis átalakulás motorilag,meg belső terileg,az enyém 93-as és 93-ba valót vettünk.
a forditva tevésnek szerintem nincs értelme,mert ez egy egyfórma kör,és minden egyforma,szal forgatnék rajta akkor sem változna semmi,,a másik meg ez dobozból van,szal ezt nem is tudtam volna forgatni,mert új.
Mazdánál nem csak évek hónapok is fontosak és mondom miliméterek is számítanak a fordítva úgy értem , hogy lehúzod a féltengelyről és a másik oldalával teszed vissza...
mindig rendesen meghuzom,meg ma is szétkaptam a fékig,és újra meghúztam,ma a csapatás útánritkult a kopogás,olyan esetleg nem lehet,hogy be kell kopnia?,mert jó passzos volt
hát ránézésre egyfórma volt a régivel meg olyan évjárathoz vettük amilyen nekem van,és csak ez az egy volt ebben az évjáratban,útána már csak akövetkező évjárathoz lett volna,és mit értesz a 180 fokon,mert ezen nem sok variácio volt,csak rá kellet rakni,és kész
Helyes.
Én olyannal is találkoztam már, hogy a kerékcsavarok(anyák) nem voltak meghúzva, és valaki megvette a drága féltengelyt, közben csak a csavarokat kellett volna meghúzni : )
Tudom, itt már megvolt a csere, de jobb a békesség...