1.
Adott az a problémám a hűtésemmel hogy 95 foknál bekapcsol a ventillátorom és kb 10mp után ki is kapcsol, ami nem helyes mert ennyi idő alatt nem hűti vissza a vizet. Be lett kötve egy kapcsoló amivel én kapcsolhatom a ventillátort ha melegedés van, na de ez nem megoldás. Ventillátor kapcsoló hőgombát már cseréltem.
2.
A vízhőfok visszajelző nem megy fölé 70 foknak, de mivel 95 nél kapcsol a venti ezért biztos melegebb a víz 70nél. Gondolom cserélni kellene a vízhőfok jeladót... de kaptam fülest hogy a termosztát lehet a felelős. A termosztát rendbe van, fűtésem jó és a keringés is.
3.
Hideg és meleg motornál, állóhelyzetben és menet közben is folyamatosan villog a műszerfalamoon hogy forr a vizem.
Esetleg valakinek valami segítőkész hozzászólása?
Hali.olyan kérdésem lenne,hogy:1,6os benzines ventom köpi alul a jobb első lengőkarnál a vizet.de semmit sem találok ha alá megyek.a másik meg,hogy 110fokra is képes melegedni.szenzor csere most volt kb egy hónapja..valaki ha tud segîtsen.thy
igen jól emlékszel.a szenzorok full tiszták semmi szennyeződés nincs rajta, a csatlakozással se hiszem h baj lenne de azért megtisztítom őket hátha mégis.
nekem is csinálta úgy másfél éve. Szembeállsz a motorral, akkor a bal oldalán, elől, eléggé eldugva van két gomba egymással szemben. Nekem azokat kellett letakarítani és megjavult. Remélhetőleg neked is ez a gond. Ennél csak drágább lehet .
szia. ha csövek nem duzzadnak akkor a hengerfej jó elvileg. Szerintem mérd ki a jeladókat és a ott sem lesz hiba akkor hf tömítés nézném meg.Egy átlagos autónak
menet közben a űzemi hőmérsékleten kell hogy maradjon.
egyébként az áramlással nekem sem volt bajom, csak 1 hengernek nem volt hűtése, de nem is volt semmi problem. teljesen másért szedtük szét és akkor láttuk, hogy jé, hát ez meg mi? kissé meleg lehetett a 4es hengerben, mert kissé láthatóak a hullámok benne. egyébként nem próbáltad itt audis fórumon megkérdezni a jelenséget, ők biztos többet tudnak segíteni.
a jeladókat ki tudod mérni. a hőmérséklet jeladók ált ntc(hő)ellenállások. ha van egy multimétered, tudsz mérni. kiveszed, megméred, forró vízbe teszed, megint megméred. ha nincs változás, akkor a gomba kuka. a multifunkciós gombát is ki lehet mérni, de ehhez kellene egy specifikus adatlap, vagy szervizkönyv, amiben le vannak írva a mérendő pontok a várt értékekkel. vagy kell egy autodata szoftver és abban benne vannak a kívánt adatok.
az összes csövem meleg és puha, duzzadás nincs. vízpumpa is lett már cserélve benne mondjuk nem most, de mivel a keringés jó nem hinném hogy azzal lenne valami baj. Nekem a hűtőm alján van egy ventikapcsoló gomba ami 1 fokozatú. A hengerfejnél van egy vízhőfok jeladó, egy mfts(multifunkciós hőmérséklet szenzor), meg van egy vízhőfok visszajelző kapcsoló. HF tömítés még nem volt cserélve, a járatok nem tudom milyen állapotba lehetnek de mondom a keringés jó. Egy 10esből kijönne ez a három jeladó cseréje csak jobb lenne tudni a tényleges hibát...
egyébként golfnál a vr-ben 2 fokozatú a venti, amit egy elektro kapcsol, ergó van neki reléje, az is bekakilhatott, ha hasonló a rendszer nálad is. de persze ez csak 1 ötlet...
és a hőgomba úgy működik, hogy ha meleg éri, kitágul bene egy anyag ami rövidre zár egy áramkört. ha meleg levegő éri akkor is működik, nem kell neki vegytiszta kapcsolat. és a hűtőrendszer nem igazán szokott trutyis lenni, ha meg igen akkor az olyan problem ami összefügghet a hengerfejjel is...
nem akarok közbeszólni, de nekem pl nem a hűtőmön vannak a gombáim... szerintem ezen a motoron sem ott van. ha a lámpa villog, akkor kevés a víz, valahol lehet el va tömődve a rendszer az érzékelő előtt. előfordulhat, hogy a hf tömítés nem volt még cserélve és a járatokat trugyi fedi. nekem is ez volt a problemom. az a 70 fokos víz mg egy rejtély szerintem így a konszernen belül az erősebb motoroknál, nekem is 70 írt, géppel rálépve meg 80-85 fok volt a hőmérséklet. a villogás jobb esetben a jeladó érintkező oxidos, pucold meg mindegyik csatiját (az apát és anyát is) és ha akkor is csinálja akkor kezdődhet a csere-bere. ha akkor is hiba van akkor nagyobb is lehet a problem.
szia.. dugóban megy fel a víz 95-re?
Ha nem akkor nézd meg hogy a hűtés rendszer csövei duzzadnak-e.
Víz pumpa mikor lett cserélve?
Hogy a ventilátor 10mp üzemel az normális. Meg kell hallgatni amikor eléri az üzem hőmérsékletet vagy az feljebb fór-e a víz.Ha igen így ne járj vele. Vinni kell szerelőhöz..
Nos szóval ha igaz minden hűtőben van 1 jeladó ami adja a jelet a ventilátor áramkörének hogy mikor kapcsoljon be vagy ki. Azért van a hűtőben mivel bár kering a víz de azt tudjuk hogy a alapvetően léghűtéses a folyadékhűtés, azaz ha nincs kellő menetszél ami adott értéken tartja a vizet keringés közben a hőgomba kapcsol és zárja a ventilátor áramkörét, az hogy ez a kapcsolat miért tart csak addig ameddig az jó kérdés de lehet koszos a gomba felszíne és nincs jó kontaktusa a vizel.