hy ezt a foromut azért nyitottam hogy egy kicsit korüljárjuk, bizonyos mértékben rálássunk az autovétel mögött rejtözö papirhalmokrol és az ezeken dulo ádáz csatákra, melyekkel csak akkor találkozunk ha akarva-akaratlan részeseivé válunk ennek a harcnak valamint többekközt még azért hogy megtaláljuk a külmbözö ilyen-olyan adásvételekből(pl:nincs törzskönyve az autonak, vagy nem adta át....)származó kiutakat, és megoldásokat amikkel a helyzet rendezhetö!!és hogy végülis mikor tekinthetö a sajátunknak egy auto!!
ja meg az sokot lenni még a kifogás(csak ugy eszembe jutott most): az auton vmi(motorszám alváz stb)AF-es és ezért nem kap törzskönyvet, a legálisan csinált AFnél megmarad a TK mintha nem történt volna semmi csak a forgalmi változik!!!!ennek nehogy bedöljön valaki, ez az egyik legkedveltebb trükk AF-es autonál!!
sajna ez nem mindig van igy nekem "bevonták" nem adják ki...csak az elözö tulajezt nem mondta csak hogy majd elökerül...és most ittvagyok nyakig a ganyéba!
mi németországból hoztunk be egy autót és kb 1 áv múlva szerettük volna eldani, de nem találtuk a törzskönyvet, így nem kellett a vevőnek, már feltúrtuk az egész házat érte, hogy hol van, mire kiderült, hogy még nem kaptuk meg! több, mint egy 1 év kellett, hogy megcsinálják és kiküldjék azt a kis szart! azóta már eladtuk az autót!
ja ezzel csakaz a gond hogy 1-2 évig eltarthat, kivétel ha megijed a felszolitás cimzetje, és önként dalolva visszaadja a léd!!ez a jobb ha nem akkor is te nyersz csak ido kell hozza!!!
most folytatom: mezei adásvételi 4. pontja ami az eladót védi, viszont mivel nem adott át minden az autohoz szükséges (forgalmi TÖRZSKÖNYV!!a szerzödés 2példánya stb.)igy az auto nem minösül átirathatonak...ergo a szerzödés érvénytelen... és ha nem hajlando füzetni(vissza a lovédat mert az autot nrm lehet átiratni) már csak 1 ügyvéd kell aki szeret felszolitásokat irni...30napon belul nem tesz eleget a felszolitásnak(hogy "pay up sucker!!") akkor birosági ügy keveredik belole...ahol ö a a vsztésre itélt...mivel nincs ami védje!(az autohoz kötelezö a TK ha nincs az nem a vevö sara!!)
eladni el lehet csak utánna átirni nem fogják... viszont ha magánszemélytöl veszed akkor van rá lehetöséged hogy vissza csináld, mert ugye ott a mezei ADÁSVÉTELI
wazz én is atörzskönyv miatt szopok most éppen!!az elözö tulajnak sem volt hozzá, viszont ö áttudta iratni, nekem meg azt mondja mindenki hogy ez mostmar törzskönyv nélkül nem megy!!és ha joltudom mindenkinek meg kellet csináltatnia a törzskönyvet az autojához!!!nem is olyan régen...
Hitelt csak a gazdagoknak meg ameriaiaknak éri meg .. a többieknek nem, de sajna rá vagyunk szorulva...
Én is hitellel indítottam de amikor a kötelező cascó egy évre 268K lett volna akkor mondtam, hogy anyátok!
erre a bank is mondta, én meg neki hogy most a pénzem kell vagy a biztosító? Nekik mind a kettő! Mondták.. Én meg ismételtem önmagam! Anyátok!
Szóval hama meg is oldottuk ezt másképpen.. Készpénzben kicsiengettem a hitelt és most nem a banknak lógok... Hát a jókúrv@ annyukat! fizessek duplán, mert nekik ez tetszik...
99-ben amikor ravoltam szorulva az auto vasarlasara, 800eft befizetessel vettem meg az octit, igy pontossan 2,000,000 ft volt a hitel összege es 3,000,000 millio kamatostul meg mindenestül Ravoltam szorulva a Cascora havi 10,000,-ft + markaszervizekbe kellett jarnom az autoval ami igencsak 3x annyiba kerül mint egy mezei szerviz, es semmivel sem tudtak többet mint a markasok. Szerencsere 2 ev alatt visszatudtam fizetni a kölcsönt, igy a kamatbol is jokora összeget megsporoltam. De megfogadtam hogy többet reszletre SEMMIT!!!! Es csak tanacsolni tudom mindenkinek hogy inkabb sporoljanak az autora.