lécci segíccsen valaki vagy mongyon valamit erre vettem egy zsír uj FK ültetőrugó szettet a tigrámhoz és nem akar megülni a hátulja. Eddig még csak a hátulja van bennt majd holnap az eleje help please
Tényleg a legpraktikusabb gyáriról-sportra cserélni mindent, de az túlzás, hogy ledob az útról. Ja ledob, ha levágsz 3 karikát a gyári rugóból, de ha csak - pár centis ültetőrugót aplikálsz az ótóba, akkor az teljesen hibátlanul működik. Én két évig autóztam és ZsityGTI kollégám tudja, hogy nálam ritkább állat nem volt. 180-190kmh úgy vettem nap,mint nap az M3 gödöllői kanyarát, hogy az autóba minimum 3-4 személy volt. A pesti utcák éjszakáiban nem volt olyan kanyar ahhol nem nyekergett volna a gumi....
Ültetés csak lengéscsillapítóval, mert kanyarban akkorát esel, mint a részeg biciklis !!! Az ültetőrugó mindíg keményebb a gyárinál, és ennek a lengéseit a gyári csillapító nem tudja kompenzálni, ezért hepehupás kanyarban úgy begerjed, hogy ledob az útról.....
Én olvastam egy csomót az ültetésről mielőtt a civicemet lejjebb raktam 4cm-t. 4cmig nem kell gátlót cserélni, attól lejjebb javasolt, sőt muszály. Én is többet vártam, de ha oda álltam egy ültetés nélküli civic mellé,az olyan cicás volt az enyémhez képest.
Annyira sajna szerintem nem lehet kikeményiteni.Esetleg ha veszek bele sport leng csillapitót.De nehogy már ne gyártson senki kemény sport torzios rugot.Lengéscsillapitoba biztos gyártanak.Egyszerübb lenne sport torz. rugot venni beléje a. :) Nem?
torziós rugó az egy dolog. gondolom van lengéscsillapítód is nem? letekered 5centit a torziót és kikeményítteted a lengéscsillapítót amennyire csak tudják. akkor jó lesz.
Szeretnék segitséget kérni töletek!Szeretném leültetni hátul is a xsara coupe-mat de eddig mindenki azt mondta hogy nem lehet mert nem gyártanak rövidebb torzios rugot ami keményebb is.A gyárit le lehet ültetni 5cm-rel de nem lesz keményebb és igy hátra már nem ülhet be senki.Egy tuningcég cime kellene v. esetleg 1 internetes cim.Remélem tud vki segiteni nekem ebben.Válaszotokat elöre is köszönöm!
Csöváz!
Idővel kilágyul a rugó, de nem várd, hogy annyival lejjebb kerül , mint az orra.
ha olyan a rugótányér kiképzése,vághatsz a rugóból, nem fog kiugrálni a helyéről.
Szerintem Airride a megoldas a problemara, ha jelenleg nem a lakassal kellene magam elfoglalnom en is azt tennek bele, octiba szerelessel 650eft RS-nel.
Csak az a baj hoyg 3 cm felett már a gátló nem viseli el, és fel fog ütni, mivel hosszabb a szára. Oda kéne venni hozzávaló gátlót is, mert koppani fog.
aszondod 35/40? elvileg elölre kéne a 40, hátra meg a 35, te meg hátra raktad a 40est? létezhet az egyáltalán hogy az elsőnek szánt rugót be tudnád rakni hátra is? mert ha igen, akkor azé nem ül mert esetleg az első rugó keményebb a motor súlyának megtartása miatt ugyebár
de igen jobb lenne!
én azért mertem berakni az ültetőrugót mert vettem 4 gázos gátlót 3 év garral és ismereős boltból tehát bármilyen hibánál visszaveszik!