Opel Corsa A problémák
aktuális téma

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Most volt a kocsim szerelőnél, mert dadog alapjáraton a motor. Beállította az alapjáratot, gyújtást, de kb. rosszabb lett mint volt. :S Reggel 3szor állt le a motor mikor mentem melózni. Valaki tudna tippet mondani, hogy mi lehet a baj? Tegnap elindultam vele, örültem hogy beértem melóba, hazafele viszont úgy járt, mint még soha! Most meg olyan, mintha nem menne az egyik henger... :S 1984-es a kicsike, 12ST motorral. Előre is köszi! Zsolti
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Nem ismerem a dízel motorokat, de szerintem az 1.5 az smallblock, az F28 pedig bigblock váltó, tehát nem fog összemenni. F28at egyébként sem fogsz találni, ha meg igen, a corsa ára. Viszont végáttételt lehet cserélni a váltókban. Nézd meg a tiédnek a számát, tudd meg hogy milyen a végáttétele és keress egy hosszabbat.

Sziasztok!
Technikai jellegű kérdés:
Adott a síkon egy 15td isuzus B Corsa.Autópályán 130-nál már 3500-körül forog.Van olyan hosszabb váltó amit össze lehet párosítani a motorral különösebb bonyodalom nélkül?
Illetve a turbo ectra/calibra 6-os váltóját mennyire bonyolult összebágerolni vele?
Ha valakinek van építő jellegű válasza várom.
Köszi!
Technikai jellegű kérdés:
Adott a síkon egy 15td isuzus B Corsa.Autópályán 130-nál már 3500-körül forog.Van olyan hosszabb váltó amit össze lehet párosítani a motorral különösebb bonyodalom nélkül?
Illetve a turbo ectra/calibra 6-os váltóját mennyire bonyolult összebágerolni vele?
Ha valakinek van építő jellegű válasza várom.
Köszi!
Nekem volt ilyen a régi kocsimmal, de én is alig akartam elhinni. Árokba mentem vele, látszólag a váltó nem sérült, de szervíz után én is hallottam ezt a hangot negyedikben. Kiderült, hogy mivel 4.-ben karamboloztam, az a fogaskerék megsérült és azért adta azt a hangot. Szóval az előttem szólónak valószínűleg igaza van, hogy váltóhiba lehet.
Az sok minden lehet, ha csak 2-3-ba hallod, és a többi sebességben nem akkor szerintem ott a váltóval, vagy a kuplunggal lesz valami gebasz, különben a többi sebességben is kiadná a hangot, lehet hogy nem veszi be rendesen a sebességet, de ez csak tipp....
érdemes lenne átnézni a vákuum csöveket is az előzőleg említettek mellett 

Sziasztok!
1.4 es B corsa-m van és olyan problémám van vele hogy amikor 2-es vagy 3-as sebességbe 1500-2000-es fordulaton ilyen súrlodó hangot hallok a motortérből ez miért lehet? válaszokat előre is köszönöm!
üdv
1.4 es B corsa-m van és olyan problémám van vele hogy amikor 2-es vagy 3-as sebességbe 1500-2000-es fordulaton ilyen súrlodó hangot hallok a motortérből ez miért lehet? válaszokat előre is köszönöm!
üdv
Ha kézi szívatós akkor a gyertyákat azért figyeld ,én minden tél után kicserélem,mert előfordul,hogy kicsit megázik!!!És nem akar menni!!!
Hali,nekem is volt ilyen problémám,a hengerfej tömítés volt gázos egy kicsit átfújt sokáig ment is vele,mi is állítottunk a gyújtáson és ideig-óráig jó volt,de a végén teljesen átégett mióta kicserélték azóta teljesen jó!
dikta
2011. május 05. 16:10
Na szóval! Fater kicserélte a benzinszűrőt. Meg talált egy olyan dolgot, amit nem tudom, hogy mi :D Erről a fekete szarról van szó, amibe alul-felül megy egy-egy cső. Na most az alsó pöcök amire a cső ment, le volt törve. Nem lehet, hogy ott kapott fars levegőt?? A két csövet most összedugtuk (a zöld és a fekete), tehát ez a fekete valami ki van iktatva. Tudja valaki, hogy mi ez? :)
dikta
2011. május 04. 16:47
Üzemanyagszűrőt tegnap vettem, ki lesz cserélve. Karbit meg megnézetem.
ac?! üzemanyag szűrő?!
st-és tahát karbis, nem lehet, hogy a karbival van a gond?!
st-és tahát karbis, nem lehet, hogy a karbival van a gond?!
dikta
2011. május 04. 15:55
Hello!
Novemberben cseréltük a gyújtókábeleket, nyáron az elosztófedelet, gyertyákat kb. 2 éve. A szerelő elvileg kipucolta a rotort meg az elosztófedelet. Megnézzük a gyertyákat, aztán kiderül..
Novemberben cseréltük a gyújtókábeleket, nyáron az elosztófedelet, gyertyákat kb. 2 éve. A szerelő elvileg kipucolta a rotort meg az elosztófedelet. Megnézzük a gyertyákat, aztán kiderül..
Üdv. Mikor volt gyertya csere , gyertyakábel csere , esetleg ha elosztós akkor elosztó fedél és rotor csere?
dikta
2011. május 04. 07:12
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Most volt a kocsim szerelőnél, mert dadog alapjáraton a motor. Beállította az alapjáratot, gyújtást, de kb. rosszabb lett mint volt. :S Reggel 3szor állt le a motor mikor mentem melózni. Valaki tudna tippet mondani, hogy mi lehet a baj?
Tegnap elindultam vele, örültem hogy beértem melóba, hazafele viszont úgy járt, mint még soha! Most meg olyan, mintha nem menne az egyik henger... :S
1984-es a kicsike, 12ST motorral.
Előre is köszi!
Zsolti
Segítséget szeretnék kérni.
Most volt a kocsim szerelőnél, mert dadog alapjáraton a motor. Beállította az alapjáratot, gyújtást, de kb. rosszabb lett mint volt. :S Reggel 3szor állt le a motor mikor mentem melózni. Valaki tudna tippet mondani, hogy mi lehet a baj?
Tegnap elindultam vele, örültem hogy beértem melóba, hazafele viszont úgy járt, mint még soha! Most meg olyan, mintha nem menne az egyik henger... :S
1984-es a kicsike, 12ST motorral.
Előre is köszi!
Zsolti
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Ez a végáttétel csere jó ötlet.Köszi az infót!