Üdv mindenkinek!
Övet szeretnék vásárolni recaro speed ülésemhez, de nem tudom hogy 3 vagy 4 pontosat vegyek.
Azt mondják utcaiba elég a 3pontos és egyszerübb is rögzíteni. Illetve tudna vki képet linkeli hogy is néz ki egy ilyen öv beszerelve?OMP-t néztem ki 3 pontosat, 17irányáron.
THX
Az előbb írtam, hogy talán 12.000.- a kérelem. Jelenleg inkább az a baj, hogy lassan olyan követelményeket állítanak egy-egy átalakítással szemben, mintha sorozatgyártásra szeretnél ráállni. Ismerősöm pl amiatt mondott le a Bogár kabriósításáról, mert jelezték, hogy megváltozik ettől a menettulajdonsága, szerkezete, így kellene törésteszt, borulás teszt... szerinted???
Erre megoldás az átalakítási kérelem. Mert hogy nem is az egy méret az ami igazán fontos, hanem sokkal inkább az, hogy valaha is forgalomba került-e azzal a mérettel az autó. Ez az aminek utána néznek saját adataik alapján. Többek között pont emiatt kértem rá, mert 13-assal csak a Bis-ek jöttek ki, 650-es Polskik nem, illetve csak sokkal később az Elegantok, de 175/50-es gumi egyiken sem volt gyárilag.
nekem nem lógtak ki, jó volt a felni ET-je, mégis ugye a gyáritól csak 1 mérettel térhetsz el. hiába van az ajtómba a coupé cimke ragasztva, ami ugye 16-os széria kerekekkel jött ki, nem kockáztatok. túl sok pénz van benne, és mire újra leműszakizna....
Ez a kerék kilógás esete is vicces, mert nekem is a lelkemre kötötték anno, hogy ha nem fér el a 175/50-es gumi, és kilóg, akkor kakukk... Ellenben nem egy olyan gyári dzsipó van, aminek a gyári ballonos kerekei kilógnak a kocsi alól vagy 5 cm-t....
Csak nekem rozsdamentes acélból készült, és ki volt polírozva. Ettől volt egyedi, s bár lökhárítótól nem volt hosszabb, szélesebb, sőt a rögzítési pontjai is megegyeztek, tehát nem alvázra volt rögzítve mint egy gallytörő, ők mégis azt mondták az út szélén hogy gallytörő én meg hogy lökhárító... Csak mióta szigorítottak, nincs kedvem szarakodni velük ha úgy adódik.
igen, elveheti a forgalmi engedélyt. Ezután pedig csak NKH-s adatlapos műszaki vizsga.
Nekem az egyedi lökös fenn van, fenn is marad, de a 215/40R17 nekem is leugrott a kocsiról.
Ez mikor volt? Meg inkább hol? 1. Csak mert egy átalakítási engedély valami 10-12.000.- Ft körül mozog, területileg illetékes NKH-nál kérhető, adható be megfelelő végzettségű szakember által.
2. Nekem átalakításnál pl a fékhez nem volt szabad hozzányúlnom, gyárinak kellett maradnia.
Amennyire én tudom, most már nem csak hogy berendelhet, de az út szélén ki is vonhatja azonnal forgalomból a gépjárművet, mióta szigorodtak az NKH szabályozásai. Nekem pl ezért kerültek le az egyedi lökhárítók.
neked kellett cabrio nekem csak keménytetős cabrio kellene, és tető nélkül is csak városba használnám, csendes városba, vagy olyan helyen, ahol nem tollnak le az útról ha lassan mész és élvezed a tájat