Halottak napja

Témakör: Real life
aktuális téma
Halottak napja

Hali! Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek erről a "rituáléról"? Én úgy gondolom, az elhunyt szeretteimre az év minden napján lehet gondolni. Kijelöltek egy napot, amikor vigyázzban kell állni, gyászolni kell! Az egész nem szól másról, mint az élőkről szvsz. Valamikor írtam erről egy szösszenetet régebben, amit megosztok. Ki hogy gyászol?

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
5 6 7 8 9 10 11
Branti
2010. október 30. 15:42
Sziasztok!
TicTac
2010. október 30. 15:35
TicTac
2010. október 29. 22:10
"Én a szeretteimre mindíg gondolok,bár nem mindennap,de nekem ahhoz nem kell temetőbe menni!"

Ennyi.
bravo48
2010. október 29. 22:08
Szerintem ez akkoris egy szép ünnep! Én a szeretteimre mindíg gondolok,bár nem mindennap,de nekem ahhoz nem kell temetőbe menni! Én nem hordok koszorút!Egy mécses,s kész!S nem azért,mert letudtam egy halott rokont,hanem mert tisztelem őt annyira,hogy a halottak napján igenis kimegyek s gyújtok egy mécsest érte! Ennyi
TicTac
2010. október 29. 22:07
"Hali!

Abban egyetértek, hogy sajnos a pénzről szól a dolog..."

Erre szólt, megerősítés. Fáradt lehetsz, jó éjt.
opelgeri
2010. október 29. 22:03
Én meg magyarul irom: megyek aludni, irogassá' csak ide amit akarsz, bár számomra már egy kicsit zavarosan irsz... Jó éjt...
TicTac
2010. október 29. 22:01
Magyarul írtam: a halottak napja kivitelezése.
TicTac
2010. október 29. 22:00
Az emberek java része ezért rohan ilyenkor koszorúért és mécsesért, mert a másik mit szól. Egész évben lósz@rt nem gondolnak a "gyászolt" szerettükre. De lássák, hogy vittem oda, ott voltam. Látszat gyászolás. Nem is értem, miért nem lett még biznisz helovíni koszorúkra szalag, pl.:

"Itt voltam.
Unokád, Gyászoló Győző."

"Én hoztam szeretett férjem.
Végh Béláné"

Ez teljesítené be az egészet, ugyanis az élőkről szól. Nem lennének a találós kérdések, hogy pl.: "Na, ezt a koszorút vajon ki hozhatta a Sándorra?" Válasz: "Bizotsan a volt szeretője."
opelgeri
2010. október 29. 21:58
TicTac
2010. október 29. 21:56
Gusztustalan a kivitelezés.

Amúgy a temetőbe ilyenkor este kimenni, a fények miatt, egy utánozhatatlan hangulat.

Csak józanodjunk ki ebből, és nézzük meg, hogy az esti sötét temető fényét mi adja! bravo48, neked is szól.
bravo48
2010. október 29. 21:51
Szerintem nálad a pont! Igenis kell ez a nap.Ilyenkor gyönyörű fénybe oltozik a temető,s az addíg ridegnek tűnő kőtáblák!
Az,hogy mit mond a másik engem sose érdekelt! Szerintem ez csak azokat érdekli,akinek a pénzről szól (hisz ők gondolnak leginkább a pénzre az ünnepekkor)!
profile
2010. október 29. 21:41
ez így oké is lenne, de akkor miért ünneplünk névnapot, valentin napot, húsvétot vagy akár karácsonyt...ha szeretteinket minden nap meg tudjuk ajándékozni, akkor minek ezek az ünnepek? nem mindíg az anyagi haszonszerzés részét kellene nézni a hagyományoknak...ez elég egysíkú, anyagias gondolkodás szvsz...
opelgeri
2010. október 29. 21:38
Hali!

Abban egyetértek, hogy sajnos a pénzről szól a dolog... Mert megszólják az embert a rokonok, ha nem visz ekkora meg akkora koszorút, bla, bla... Nekem édesanyám már hosszú évek óta eltávozott, édesapám idén... Sokszor kimegyek a sírhoz, viszek mécsest, és ott csendben elmélkedek. Én nem csak az év 1 napján megyek oda, de szerintem kell ez a nap, ilyenkor a távoli rokonok is elmennek oda, ahová egész évben nem mennek el... Kell ez a nap, de nem így; mindenki vinne 1 mécsest és kész. A lényeg, hogy emlékezzünk az elhunytakra, és ne csak olyan szinten, hogy 'én nagyobb koszorút vittem mint a másik rokon'...

(Amúgy meg én sajnos reggeltől estig melózom aznap, csak este jutok ki a temetőbe... )

Ez van.

Ja, és ami kiborit, amikor a temetőben ahelyett, hogy csendben emlékeznének az emberek, néhányan nagy hangon tárgyalják rég nem látott rokonukkal összefutva, hogy mennyi a kocsihitelük, mennyit eszik a kocsijuk, mi van a gyerekkel, stb. Szerintem a temetőben maradjanak csendben, a temetőn kivül beszéljenek ilyeneket, a temetőben ilyenkor hagyni kellene az elhunytakra emlékezőket csendben elmélkedni hagyni...
April
2010. október 29. 21:34
OFF
LaciToledo
2010. október 29. 21:17
Ott a pont... Erről kellene szólni mindenkinek. Bár a hó mostanában elmaradt... felénk..
siska89
2010. október 29. 21:09
Ehhez nincs mit hozzáfűzni nekem sem, a lényeg benne van. Igazad van..

Én amúgy sem szeretek temetőbe járni, a Mamám tavaly októberben halt meg, tegnap lett volna 62 éves, kimehettem volna, de inkább a régi képeinket nézegettem. Én így emlékezek..
siska89
2010. október 29. 21:05
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
5 6 7 8 9 10 11
Összesen 208 találat 11 oldalon