Hideg és az akkumulátor...

Témakör: Real life
aktuális téma
Hideg és az akkumulátor...

Hideg van mostanság, de annyira hogy 9 óra alatt leszívja a kb 20 hónapos kocsim akksiját? vagy inkább ez akksihiba?

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2
fazek81
2005. február 08. 17:34
sztem ott lehet vmi akksi gond, nekem 2 nap állás után is pöccre röffen a vas pedig az akksi 5 éves noném. Amúgy az előző autómnál a gyenge akksit ugyanígy leszívta reggelre, alig bírta forgatni, de szerencsére jó volt a motorja és egyből indult egy fordulatra. de mikor 1 éjszkánál tovább hagytam állni bizony én is inkább kivettem az akksit és melegebb helyre vittem. Segíthet amúgy ilyen hidegben való indításnál, ha nem azzal kezded hogy indítózol, hanem még mielőtt bármit csinálnál, kapcsolsz egy tompítottat. attól "beindul" ugyebár az akksi, mivel áramot kell adnia. Aztán persze leveszed a világítást és indítasz. De elvileg 20 hónapos akksinak működnie kéne hacsak nem kínoztad agyon, vagy nem gyárilag volt szar. Gari nincs rá? haver osanba vett zsírúj akksit, első hidegnél megadta magát, vitte is vissza és kis anyázás után cserélték is...
@coupe
2005. február 08. 17:06
A hideg nem csak az akksinak ver oda hanem a legtöbb dizel vasba ledermed a nafta de aki teheti az akksit vigye valami fütött helyre SZTEM.
fReak
2005. február 08. 17:04
nekem valamivel több mint egy éves az akksi 45Ah-s, és a -16 fokos hidegben is pöccre indult...
M_Farkas
2005. február 08. 16:58
Új elektromos fogyasztó mostanában nem került bele?
carlos2101
2005. február 08. 16:57
Amúgy teljesen lement/vagy csak nehezen indít?
-18 környékén már az olaj is olyan mint a méz,szóval jóval nagyobb "erőt" kell kifejtenie.Sztem.
carlos2101
2005. február 08. 16:56
A hideg nagyon odaver az akksiknak.
Én egyet már cseréltem a télen.
Azóta inkább kiszedem és leviszem a pincébe.
Kerál
2005. február 08. 16:51
Hideg van mostanság, de annyira hogy 9 óra alatt leszívja a kb 20 hónapos kocsim akksiját? vagy inkább ez akksihiba?
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1 2
Összesen 27 találat 2 oldalon