Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi a véleménye erről a témáról. Történt ugyanis a tegnapi napon (2008.05.23) egy eset a 13. kerületi Váci úton. Egy haver épp közlekedett, mikor arra lettünk figyelmesek, hogy az autója tetején egy házból kidobott pezsgősüveg durrant szét, nem kis kárt okozva. Szerencsére nem az üveg napfénytetőt találta el. Lehet akkor most komolyabb dolgok történtek volna.
Lehet, hogy zavarja a lakókat a péntek esti versenyezgetések, de érthetetlen számomra, hogy hogy meri megengedni magának valaki azt, hogy üveggel dobálózzon autókra. Ha most ott elmegy a ház előtt egy az átlagnál hangosabb pl.: Ferrari, akkor annak rettegnie kell, hogy nehogy megdobják egy üveggel???
Kihívtuk a rendőrséget, felvették a jegyzőkönyvet, de nem bíztattak túl sok jóval. (Mialatt vártunk többször is érkezett még felénk üveg a házból, de sajnos nem látttuk honnan.) Egy ismerős mondta, hogy ilyenkor a ház biztosítása köteles kifizetni az általuk okozott kárt. Ki mit tud erről? Előre is köszi!
Nem helyes a gyorsulás ez így van, de azért nem kell álszent dumát se nyomni. Ne mondd nekem, hogy nem nyikkant még meg a gumid soha közúton. A lényeg, hogy tényleg vannak szélsőséges emberek az utakon, de nem tartozik mindenki közéjük.
Köszönöm a javaslatot, egyszer elég volt elolvasni.
Javaslom olvasd el a komment elejét. Én sem értek egyet vele, hoyg dobálózik. Bíróság elé vele, és kész.
De azzal a sok faxszal is, aki versenyzésre használja a közutakat.
Persze, én is ezt mondtam.
Ne önbíráskodjon, veszélyezteti mások életét, őt is ugyanúgy el kellene ítélni. NEm, az autós se önbíráskodjon.
De a sok korlátolt szerint mindjárt a rendőrök a bénák, ők tehetnek mindenről. Jaaa, hogy amikor őket nem kapják el a versenyzésért, akkor nincs velük baj. Nanemár...
ezzel most nem értek egyet. a városi versenyzés persze nem oké, de ez bizony sokkal durvább és komolyabb bűncselekmény. és akkor se önbíráskodjon senki ha a rend őre képtelen erre. mert akkor legközelebb az autós gyújtsa fel a kapualjat mert nem derült ki ki dobálta meg a házból?
a hangos kipuff (egy szintig) amugy sem tilos és a lámpánál csikorgó gumival indulás sem.
Mindenki szidja az elkövető mindenét és mindenkijét. (egyébként jogosan, mert ,milyen alapon dobálózik, veszélyeztet)
Csak arra nem gondol senki, hogy tényleg "zavarja a lakókat a péntek esti versenyezgetések". Lehet,m hoyg már többször szóltak a rendőröknek, csak azok nem csináltak semmit, mert nem tudnak.
Mindjárt a rendőr tehet mindenről a sokkorlátolt szerint.
De abba senki nem gondol bele, hogy ha ezt a saját háza előtt csinálnmá a sok gyökér versenyezgetős, akkor mit szólna.
Osztják itt az igét olyanok, akik korábban vascsövet, meg szögesdrótot dobtak volna a motorosok elé, meg leszorítják őket.
El kellene gondolkozni a sok magát utcai versenyzőnek képzelő kis pöcsösnek, hogy mi értelme van a "versenyezgetésnek". Hangos kipufogóra meg aluszárnyra telik a sok faxnak, viszont egy Pályabelépőre már nem. Oda menjen versenyezni, ne a közutakra, az nem arra való.
És zavarja a lakókat? Csodálkoztok? Mióta hallgatja ezt? Esetleg évek óta? LEhet, hoyg több tucatszor szóltak a rendőröknek.
Ki kell menni a Hungaroringre. Jaaa, hogy ott fizetni kell? Meg nagyobb biztonságban vagy? Meg ott a sok sztrítrészer hangoskipufogós erőgépét kiröhögik az EVo meg STi tulajok... vanezígy...
Egyszer engem is majdnem eltaláltak a váciúton... méghozzá ott, ahol felhajt az ember hungária feletti felüljáróra, befele. Van ott az a lámpa, ami mindig piros, és a jobboldalról jött a cucc... ráadásul pont rajt után 2 seccel, szerencsére egy sávval mellettem csapódott be (és az ott induló még nem ért oda), az én kocsim alá meg csak a szilánkok szóródtak. De tényleg csak véletlenen múlt, hogy nem talált.
Egyébként ha ugyanott történt a fenti eset is, akkor meg lehetne játszani, hogy a szembe parkolóba beáll valaki egy kamerával, felvenni a következő (esetleg provokált) akciót. Persze ez nem bizonyítja a korábbiakat.
Tehát az a paneltömb volt, amelyik a rendőrpalotával/oeppel szemben van az árpád híd oldalában.