Kedves Tuning Fanatikus Barátaim!
Sajnos egyre nehezebb körülmények uralkodnak kis országunkban. Írjátok le, hogy ki milyen megoldásokat talál arra hogy a magánéletben és a tuningban is egyaránt helyt tudjon állni.
Kinek mi a véleménye a a megélhetés és a tuning "arányáról"
Ki, melyiket részesíti nagyobb előnyben?
elég szomorú hogy ilyen tré ahazai színvonal, és korlátozott lehetőségeink vannak az európai országokhoz képes /fizetés, regadó...stb lehetne sorolni/. De sajnos ebbe kell élnünk...ezt a helyzetet kellkezelnünk. Akinek van értelmes esze az minden ertejével kapar hogy elmenjen máshová, vagy pedig itthon boldoguljon akár plusz munkákkal, plusz tevékenységekkel. Itt a fájó az hogy mindig olyan emberek mondják azt hogy :"másnak könnyű" akik lószart se tesznek azérthogy jobb legyen az életük...sőt...lusták, kényelmesek...
csak az a baj hogy aki nem ismeri őket az nem tudja hogy ebbe a kategóriába lehetne sorolni őket!!! Ez az ember akiről beszélek nagyon megnyerő stílusa van de a család majdnem hogy éhezik mert a kocsi és a ződes cigi fontosabb mint minden más!
Én is "sokat" voltam már kint, árak többé-kevésbé ugyan olyanok, mint itthon, ezen akadtam ki a legjobban...
Nem panaszkodok, relatív jó bért kapok itthon, de milyen áron... se szabi, se magánélet, 4-5 ember munkáját csinálom és havi 100.000 eurókért kell felelősséget vállalnom Szóval relatív jó magyar fizut kapok, ennek ellenére örülök, ha a fontos dolgokat megcsináltatom a kocsin és tuningra általában akkor költök, ha olcsóbb a "tuning" alkatrész, mint a gyári... És halkan megjegyzem, saját tulajdonom nem igazán van (ingó, ingatlan, stb)
Semmi értelme itthon maradni!
Kizárólag azért vagyok még itthon, mert a szüleimnek szükségük van alkalmanként a segítségemre, de az is igaz, hogy egy kinti bérből lehet többet tehetnék értük
én olyat ismerek aki Tuning talikra jár, Hifit épít, fényeztet, autót pörget a forgószinpadon, otthon meg enni nem tud,és mindezért apolitikát hibáztatja
Egyet értek! Nagybátyám németbe él már régóta,nemrég járt itthon és beszélgettünk kicsit.....nem olcsóbb kinn az élet,szinte minden ilyen árban van mint nálunk,talán még kicsit több is.....a hangsúly a béreken van!alaphelyzetben is minimum 3X annyit keresnek mint mi,és az nem kevés....
Ott a pont és a szomorú igazság! Még a környező országokban lényegesen jobb helyzetek uralkodnak, nálunk csak pusztul minden...
Németek, osztrákok... 1200-1500 alap fizetések, itthon meg 200-400 euró, ami lakbérre meg rezsire nem elég... Menni kell innen a retekbe! Tegyük hozzá azt is, mindenkinek arra van pénze, amire akarja, hogy legyen...
A tesco és testvérei áruházakban lassan külön tuning osztály lesz, mert occsó Szóval túl sok embernek van pénze "tuningra"