Ez a topic azért született, hogy segítsünk eldönteni a kevésbé tapasztalt usereknek, hogy milyen mélynyomót válasszanak maguknak.
Segítsétek a hasonló sorsú, szub választása előtt álló fórumtársainkat is hasznos hozzászólásaitokkal!
Úgy látszik, ki kell írni:
-ITT SINCS ARÉNA-KUCSORGÁS!!!
ha kellenek a pontok, zsírozz le mindenkit, hátha valaki viszonozza...
-ITT SINCS BIZNISZELÉS
adj fel apróhirdetést, ingyen van!
oldd meg priviben, az oldaladon, telefonon, msn-en, akárhogy
Szub választásáról:
Ha szubot szeretnél a kocsidba, vedd meg hozzá a megfelelő erősítőt, majd próbáld be a már elkészült rendszeredbe a kiszemelt darabokat. Lehetőleg bejáratott nyomókkal próbálkozz! Olyan boltban ne vásárolj, ahol nem engedik, hogy meghallgathasd a kocsidban a kiszemelt szubot!
na szeretném tájékoztatni a nagyérdeműt h a neten most kurvaolcsón felelhető hangszórók és erősítők ugyan lenyomják az árakat de a 80%uk egy rakás szar.
az elmúlt 3 hónapban mind cégektől mind magánemberektől vásárolt hifi cuccok 80%-a nem működött.
vateráról 10rendelésből 8 szemet küldött.
stylingól is postáztattam erősitőket magamnak majd teliáron és 5ből 1volt jó.
egyik recseg,másiknem is szól,harmadik búg,negyedik hiányos és ezek úgy jönnek h majdnem teliáron megveszem mivel 3x rákérdezek és mind tökéletes kipróbált utánna meg basznak visszavenni vagy meg se éri visszavinni.
és mivel én szart nem adok tovább ezért persze a dolog rajtam csattan és amit fogok 3 erőn 4. elviszi amit kukázok.
ugyanez igaz a szórókra.
3db 30-as és két 40-es fexik szétborítva az asztalon amit újrakell központosítani/ragasztani/bev szál cserés és úgy rendeltem meg h tökéletes.
jóhiszeműen ki se próbáltam.
az elmúlt 3 hónapban katasztrofális mértékben volt szerencsém ilyen motyókhoz.
vatta újat is kaptam úgy gyártási hibás és originált csomagolásban adtam tovább minimális haszonnal aztán visszahozzák h szar persze tőlem senki nem veszi vissza és lassan azért dolgozok h a veszteségeket kitermeljem.
ezt csak azért osztom meg veletek h az a nagymértékű áresés nem olyan szép mint azt itt sokan gondolnák...
Tudom, hogy működik a kereskedelem, fel tudom fogni, te nem fogod fel, hogy ökörség amit írsz. Ha egyszerűen fáj, hogy néhány ember keres magának egy kis aprót TÖRVÉNYESEN és LEGÁLISAN, akkor azt mondd. Ha meg tényleg a gazdaság miatt aggódsz, akkor annak nem itt van a helye!
Én nem vagyok egy nagy bizniszmen, majd lehet némelyik versenyzőt megkérem, hogy tartson nekem egy gyorstalpaló bizniszmen oktatást, de amíg nem seftelgetek, addig sem vagyok irigy arra, aki így tesz szert plusz jövedelemre.
De akkor egy konkrét példa, ami talán rávilágít, hogy miért faszság amiket írsz, és miért nem akkora biznisz mint te gondolod!
Akarok egy új nyomót. 50-ezer a keret rá. 2 lehetőségem van: veszek újat, amihez mondjuk 55-ért hozzájutok, vagy veszek egy újnak mondottat egy bizniszmentől, 45-50-ért, aki mint azt már mindannyian tudjuk azért kapja meg olcsóbban, mert versenyző, tehát olcsóbb, de addig van rá garancia, amíg ki nem viszi az üzletből. Szal 55 új, 1-2-3 év garival, vagy ugyan olyan új 45-ért gari nélkül? Vagy ez csak nekem nyilvánvaló hogy melyiket venném?
még1x kérlek mindannyiunk nevében, gondolkozz, mielőtt ökörségeket dumálsz. A másik, meg ha törvénytelenséggel, vagy esetleg adócsalással gyanúsítasz valakit még burkoltan is azért megütheted a bokádat ám!
Én elsősorban a dl 15-öt azért hoztam fel, mert 2x2 ohmos, és mellette elég nagy térerősség hat a tekercsre, így nagyobb lesz a rekatancia, abban a tartományban ahol használnád ( 20-70 hz-ig ), előfordulhat hogy valahol 2 ohm körül lesz a legalacsonyabb az impedanciája, hangolási frekin pedig felmehet 10 ohm-ig is.
Másodsorban pedig az minősége/összeszerelési minősége valószínűleg jobb az új dld sorozatnál, de erről igazán többiek tudnak nyilatkozni.
Az pedig megint igaz hogy zenére 2 30-as jobb lenne 1 38-nál, szval csak az impedanciára akartam utalni.
bezzeg akkor nem sir a szája mikor talál egy ezrest az utcán hogy hahó ki hagyta el vagy nem szol ha a pénztáros többet ad vissza 100 forinttal vagy nem szol ha fentmarad egy boltban és azt mondja az eladó hagyd már azt a 20ast...
de basszájba ö is kereskedötöl szerzi bve és attol a kereskedötöl akitöl TE is veszed bazdmeg!
csak neki kevesebb haszonnal adja magyarul amikor te jóskátol veszel egy szórót 10 ezerért egy versenyzö meg 8 ezerért akkor is van pénze a kereskedönek rajta csak nem 4 ezer hanem mondjuk 2ezer.
gondolkodjál már basszus mielött kurva nagy faszságokat irsz!
Na erről beszélek!
De aki nem ért hogy működik a kereskedelem az ezt nem tudja felfogni Ember bemegy a boltba kereskedővel összeállítanak egy rendszert.
Ezután megkérdezi a neten ki mit gondol, és megnézi hol mennyi.
Valószínű talál olcsóbban máshol.
Ekkor jön "versenyző" "BIZNISZMEN" és azt mondja én megszerzem neked ólcsóbban.
Megveszi valahonnan beszeráron és párezer forint haszonnal eladja, mert neki a kereskedővel ellentétben nem kell adót, járulékot, üzletbérletet, rezsit stb fizetnie. se számlát garanciát adni rá.
Emberünk örül mert olcsón vett valamit.
Később fel van háborodva, hogy kirúgják a munkahelyéről, mert csődbement a gyár nincs megrendelés mert a kerseskedők nem tudják árában eladni a portékájukat és nem rendelnek helyette újat a gyártótól.
Igy építjük le saját magunkat és az egész országot a kis seftelésünkel!
az elmúlt 3 hónapban mind cégektől mind magánemberektől vásárolt hifi cuccok 80%-a nem működött.
vateráról 10rendelésből 8 szemet küldött.
stylingól is postáztattam erősitőket magamnak majd teliáron és 5ből 1volt jó.
egyik recseg,másiknem is szól,harmadik búg,negyedik hiányos és ezek úgy jönnek h majdnem teliáron megveszem mivel 3x rákérdezek és mind tökéletes kipróbált utánna meg basznak visszavenni vagy meg se éri visszavinni.
és mivel én szart nem adok tovább ezért persze a dolog rajtam csattan és amit fogok 3 erőn 4. elviszi amit kukázok.
ugyanez igaz a szórókra.
3db 30-as és két 40-es fexik szétborítva az asztalon amit újrakell központosítani/ragasztani/bev szál cserés és úgy rendeltem meg h tökéletes.
jóhiszeműen ki se próbáltam.
az elmúlt 3 hónapban katasztrofális mértékben volt szerencsém ilyen motyókhoz.
vatta újat is kaptam úgy gyártási hibás és originált csomagolásban adtam tovább minimális haszonnal aztán visszahozzák h szar persze tőlem senki nem veszi vissza és lassan azért dolgozok h a veszteségeket kitermeljem.
ezt csak azért osztom meg veletek h az a nagymértékű áresés nem olyan szép mint azt itt sokan gondolnák...