CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ki a rák akarja beépíteni? :D a noti cígölhető oszt szeva, azt hiszem még nem tartunk ott, hogy egy PC kelljen autóba. Ha olyan sok mindent szeretnénk, akkor már vannak megfelelő PDA-k is...
nem rossz, nem rossz ! gratulálok ! és köszönöm, hogy szoltál ! 

eddig 28e+fa volt a monitor a madaras boltból, 15e+fa a táp, a többi meg úgy összekukázódott... 

tulképp lehetne, de mégsem túl praktikus, mert a notik kijelzője általában túl nagy ahhoz, hogy be lehessen építeni...
persze a táp meg egyszerűbb hozzá, mert pl itt bruttó 4.5e-ért lehet kapni 5-6A-re terhelhető tápot, ami a 12 voltból 15-25 voltot tud csinálni (amennyit a laptop tápja ad)...
ezenfelül a noti kevésbé is bővíthető... nekem ott van az 5 pci slot, bármikor rakhatok bele plussz usb, tuner, wlan vagy bármilyen más kártyát...
persze a táp meg egyszerűbb hozzá, mert pl itt bruttó 4.5e-ért lehet kapni 5-6A-re terhelhető tápot, ami a 12 voltból 15-25 voltot tud csinálni (amennyit a laptop tápja ad)...
ezenfelül a noti kevésbé is bővíthető... nekem ott van az 5 pci slot, bármikor rakhatok bele plussz usb, tuner, wlan vagy bármilyen más kártyát...
én még mindig azt mondom, noti oszt szeva :D
no fel a témával!
nekem már működik a gép a kocsiban, bár még vannak fogyatékosságai...
a táppal kapcsolatban: fontos, hogy a régebbi alaplapok az 5 voltos ágról tápolják a procit, az újabb ATX12V csatis lapok pedig a 12 voltos ágról. a CarPC tápok pedig vagy erre, vagy arra vannak optimalizálva, tehát jól meg kell nézni! a 12>220V inverter azért nem szerencsés, mert akkor is fogyaszt az inverter amikor a gép nem megy. ezenfelül nagyon rossz a hatásfokuk, és nem mindegy hogy hány ampert húz le az akksiról.
én végülis az M1-ATX mellett döntöttem, és eddig bevált. nyaralás közben volt hogy 12 órát ment megállás nélkül a gép, és egyszer sem fagyott vagy resetelt.
persze nem rossz dolog a pici alaplap, de a VIA lapok ratyi lassúak, a P4 procisak pedig a 12 voltos ágat terhelik, amely problémásabb...
a vinyóért se kell annyira aggódni, csak ne fémesen legyen rögzítve a kocsiba! nálam egy venti van a 40 gigás aljára kötözve, és vastagon beletekertem egy speciális papír csomagolóanyagba (olyasmi mint a pufi zacsi, de lyukacsos, jobban szellőzik). venti nélkül 75 fokig is felment a vinyó, amit picit soknak éreztem :)
flash kártya (pl CF IDE adapterben) azért nem jó, mert egyrészt még a legnagyobb is kicsi, másrészt korlátozott számban írható, vagyis előbb utóbb elkezdi gyártani a badsectorokat...
lassan összedobok majd egy rendes oldalt is a témának...
nekem már működik a gép a kocsiban, bár még vannak fogyatékosságai...
a táppal kapcsolatban: fontos, hogy a régebbi alaplapok az 5 voltos ágról tápolják a procit, az újabb ATX12V csatis lapok pedig a 12 voltos ágról. a CarPC tápok pedig vagy erre, vagy arra vannak optimalizálva, tehát jól meg kell nézni! a 12>220V inverter azért nem szerencsés, mert akkor is fogyaszt az inverter amikor a gép nem megy. ezenfelül nagyon rossz a hatásfokuk, és nem mindegy hogy hány ampert húz le az akksiról.
én végülis az M1-ATX mellett döntöttem, és eddig bevált. nyaralás közben volt hogy 12 órát ment megállás nélkül a gép, és egyszer sem fagyott vagy resetelt.
persze nem rossz dolog a pici alaplap, de a VIA lapok ratyi lassúak, a P4 procisak pedig a 12 voltos ágat terhelik, amely problémásabb...
a vinyóért se kell annyira aggódni, csak ne fémesen legyen rögzítve a kocsiba! nálam egy venti van a 40 gigás aljára kötözve, és vastagon beletekertem egy speciális papír csomagolóanyagba (olyasmi mint a pufi zacsi, de lyukacsos, jobban szellőzik). venti nélkül 75 fokig is felment a vinyó, amit picit soknak éreztem :)
flash kártya (pl CF IDE adapterben) azért nem jó, mert egyrészt még a legnagyobb is kicsi, másrészt korlátozott számban írható, vagyis előbb utóbb elkezdi gyártani a badsectorokat...
lassan összedobok majd egy rendes oldalt is a témának...
Impact hi-fi center Diósd!

Pont most olvastam hogy egy alap carpc 256MB ram 20G HDD 2USB port, int VGA és hang wlan firewire bevezető áron 99900ft ha kell utána nézek a cégnek aki forgalmazza.
üdv
üdv
de azok mennyibe kerülnek kb??
Már lehet itthon is venni barbone pc, carpcket és nem kell inverter meg (220Vakkora hülyeség)
220V sys a kocsiba az sufni kokány meló, de próbára ideiglenesen jó tesztelésre) véglegesnek ott a mini itx-es gépek
220V sys a kocsiba az sufni kokány meló, de próbára ideiglenesen jó tesztelésre) véglegesnek ott a mini itx-es gépek
hi all.
Nekem MiniPc móka lesz bent, es akkor onnantol a DVD, Mp3, GPS, stb megoldva:P
Nekem MiniPc móka lesz bent, es akkor onnantol a DVD, Mp3, GPS, stb megoldva:P
Az okos dolog, így már van értelme bepakolni a gépet..
Dension DMP3 cuccost használok ami egy hardweres basz és mobilreack méretű.. Ez a basz ha adok neki 12V-ot akkor önállóan működik lejátszóként, de nekem együtt van a fejegységgel és az is vezérli .. Érdemes megnézni , mert szerintem a mai világban egész kellemes hogy a racket betolod a gépedbe felmásolod a muzsikát aztán meg azt hallgatod a verdában.. nincs CD írás...
esetleg a bekötésröl tudsz mesélni?
ez kétségtelen.és így is van.
balinko
2006. június 30. 10:08
Ez igy ha ügyi vagy 150.000 amibe benne van természetesen a 600 W inverter mert ez mind 220V al megy és benne van egy AUX-os PIONEER magnó és ez itt többet tud mint egy 1.3 millió ft-os bármilyen sziper szuper gyári rendszer. A kocsiba a hangzás kb még ugyan ennyi de akó is még jól vagy !

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!