E85-ös üzemanyag
aktuális téma

AZ E85 AJÁNLOTT ÁRÁRÓL MINDENKINEK!PRÓBÁLJÁTOK AZOKAT A KUTAKAT HASZNÁLNI AHOL AZ AJÁNLOTT ÁR VAN,ÍGY RÁKÉNYSZERÍTVE A TÖBBI HASZONLESŐ KÖCSÖ..ÖT,HOGY CSÖKKENTSÉK AZ ÁRAT!!!
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ennyi, ezt kell eroltetni. :)
Tudom tudom....sokat számolgatok és bizonyítgatok mindig, mrt sokan nemértik miért jövök ki olcsóbbra de jobb oktánszámra.
100% '95-ös benzin: 50 liter
50 x 416ft =20.800 ft és 95 az össz. oktánszám
50% '95-ös benzin: 25 liter
25 x 416 ft = 10.400 ft
50% 'E85 : 25 liter
25 x 339 ft = 8475 ft
összesen 18.875 ft és 100 az átlagolt oktánszám !!!
összességében 2000 Ft-ot sprólok egy tank üózemanyagon és nem 95 hanem 100 az oktánom a végére.

100% '95-ös benzin: 50 liter
50 x 416ft =20.800 ft és 95 az össz. oktánszám
50% '95-ös benzin: 25 liter
25 x 416 ft = 10.400 ft
50% 'E85 : 25 liter
25 x 339 ft = 8475 ft
összesen 18.875 ft és 100 az átlagolt oktánszám !!!
összességében 2000 Ft-ot sprólok egy tank üózemanyagon és nem 95 hanem 100 az oktánom a végére.

ha most is ugy jarnal vele akkor sporolnal 50Ft-ot literenkent (vagy nemtom, hogy mennyi most a kulonbseg fele) es megse lenne semmi baja a kocsinak. raadasul magasabb oktanu lenne az uzemanyagod :)
télen 50:50-nél többet nem merek beletenni....úgy még minden oké. 

a hideginditas az szopatos. en telen is jartam tisztan etanollal (amikor meg megerte) es ugye nyaron progiztuk fel. minuszokban csak harmadszorra indult be :)
48km-t mentem a full tankból......toltam rá "Mol 99"-et kereken 4 litert, de úgy hogy az utolsó 1 litert már csak csepegtettem bele, meg mozgattam a kasztnit....szóval 3 lityit nyalt 50km-en ha úgy veszem....kb korrekt fogyi, ha azt nézem hogy más kút..más pisztoly..meg itt csepegtettem...stb.....holnap lesz egy kb 100km-es út az autóval...hazaérkezés után megint rátolok "Mol 99"-est (kb 6 liter lesz ami belemegy)....szerintem akkor már kb jólesz a helyzet hidegindítás szempontból is. 

Reggeli hidegindítás.... 

pfff....délután tényleg teszek rá benyát mert ez szívás....de egy próbát megért, ugyis szeretek mindenről kézzelfoghatóan meggyőződni.

nem ismerem azt a motort de mondom, hogy szivonal szerintem nincs akkora baj ha nem tud eleget szallitani az uzemanyag rendszer. max elgyengul. de a kopogaserzekelo szerintem elveszi a gyujtast amugy is ha gaz van. abban mar szerintem van...
Értem és köszi a választ.
Szerinted amugy 1,4 8v szívónál meghallani ha "becsörög" ? normál tempo mellett (max 2500 rpm-nél elváltva mindig ) szépen megy 100% etanollal is....de inkább teszek rá 1000-as benyát....nem akarok elégetni semmit...bár ennyit bírnia kéne mert amugy patika kívül belül...de nemlátok bele és az ördög nem alszik ugyebár...

Szerinted amugy 1,4 8v szívónál meghallani ha "becsörög" ? normál tempo mellett (max 2500 rpm-nél elváltva mindig ) szépen megy 100% etanollal is....de inkább teszek rá 1000-as benyát....nem akarok elégetni semmit...bár ennyit bírnia kéne mert amugy patika kívül belül...de nemlátok bele és az ördög nem alszik ugyebár...

ha mondjuk van muszakiztatos vagy zoldkartyas ismerosod akkor keresd meg, azok tudnak merni lambdat :) benzinnel 1,07 a legjobb fogyasztas. ahogy csokken a szam ugy dusul a keverek es forditva.
valamennyit utana allit de a 100% E85 hasznalat szerintem boven tul van a tureshataron amit kepes a gyari motorvezerlo korrigalni. ezert tud menni mindenfele oktanszamu benyaval is...
azt jelenti a szegeny keverek, hogy egysegnyi levegohoz az alkoholbol tobb kell mivel nyengebb az egesho. igazabol az oktaszama mellett ez jo tulajdonsaga is ha mondjuk huzott turbos kocsiba tankolod. viszont a kisebb energitartalma miatt tobb kell belole ami meretesebb uzemanyagrendszert kivan...
szivonal nem sokat szamit ha felesben takolod mondjuk, de egy jol megfujt turbomotornal ha nincs utana allitva a befecskendezes akkor konnyen elegetheto vele a dugo :) raadasul a 105-os oktan miatt sose hallod meg ha becsorog. meg fulessel is nehez meghallani.
azt jelenti a szegeny keverek, hogy egysegnyi levegohoz az alkoholbol tobb kell mivel nyengebb az egesho. igazabol az oktaszama mellett ez jo tulajdonsaga is ha mondjuk huzott turbos kocsiba tankolod. viszont a kisebb energitartalma miatt tobb kell belole ami meretesebb uzemanyagrendszert kivan...
szivonal nem sokat szamit ha felesben takolod mondjuk, de egy jol megfujt turbomotornal ha nincs utana allitva a befecskendezes akkor konnyen elegetheto vele a dugo :) raadasul a 105-os oktan miatt sose hallod meg ha becsorog. meg fulessel is nehez meghallani.
*amugy most szeretném tisztán látni 

amugy most zsretném tosztán lűtni: mit értesz "szegény keverék alatt" ? etanol jobban tolerálja ha belőle van kevés és levegőből normális mennyiség ? de ha szegény a keverék akkor miért nem megy rosszabbul az autó ? 

Egyetértünk....nekem ne m állít semmit utána......ezért nemis eszik többet konkrétan etanol miatt....de akkor miért mondja pár ember hogy 50:50 vagy nagyibb arányban keverve nekik többet evett ? holott az autójuk nem állít utána....akkor csak szövegelnek és placebo.... 

amugy meglepoen jol toleralja az etanol a szegeny kevereket. 1,14-es lambdaval cruise-olva nem rangat, nem dadog.
mitol enne tobbet ha az ECU nem korigal utana? :P szegeny keverekkel mesz...
oktanszamban nezd a 105-s versenybenzinhez kepest, a MOL-nak van olyanja is, vmi 6-7xx-ért per liter
akkor meg mindig olcso az E85
akkor meg mindig olcso az E85

ami viszont érdekes hogy 50:50 és 60:40 aránynál egyáltalán nem érzek fogy.emelkedést....sőt...70:30-nál is minimálisan evett többet....bár ez lehet csak beképzelés is mert ha pl többet megyek városban...stb.....5,5-5,9 16"-os kerekekkel.....télenn a 13"-as kerekekkel kevesebb a fogyi. 

viszont akkor már nem éri meg
Ez a baj vele, ha 200 lenne, megérné, 360-ért csak húzott turbósba való,ott mindegy, mennyit eszik

Ez a baj vele, ha 200 lenne, megérné, 360-ért csak húzott turbósba való,ott mindegy, mennyit eszik

1.45x annyi E85 kell 100% Etanol uzemnel mint benzinuzemnel
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!