Elektronikai tuning
aktuális téma

Üdv!
Kövezzetek meg ha már volt hasonló topik én tméztem 10 oldalt+kereső
Szal van itt a stylingon a termékek közt olyan hogy typer fesz.stab meg testkábel.. 20 ropiért.. szerintetek van értelme.. ?! fesz stab asszem gyárilag van legtöbb kocsiba vagy ez még stablizálja a stabilizáltat?!
testkábel az meg ha jól tudom akkor valami 2 centi vastag kábel ami összeköti a motort a kasznit meg az akksi - -t ..ez gyárilag nem így van a legtöbb kocsiban?! ha számít valamit akkor holnap megyek a keravillba hurkakábelért
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Udv!
Hatha itt tud valaki segiteni, vagy meg tudja csinalni...
Gyari immos infras ajtonyitasom van! Nem akarok riasztot, meg bicskakulcsot, de szeretnem ha villogna az iranyjelzo, vagy a lampa ha nyitom vagy zarom az autot!
Kivitelezheto ez????
Hatha itt tud valaki segiteni, vagy meg tudja csinalni...
Gyari immos infras ajtonyitasom van! Nem akarok riasztot, meg bicskakulcsot, de szeretnem ha villogna az iranyjelzo, vagy a lampa ha nyitom vagy zarom az autot!
Kivitelezheto ez????
Figyi.
Belső világítások kapcsolóját megtalálod ugyebár az ajtónák a kszni vhol.
Namármot azt a kapcsolót fogja egy csavar, kiveszed és a "kapcsoló után" belekötsz a vezetékbe egy másik vezetéket amit elviszel a neonod negatívjához, ha ez megvan adsz neki egy pozitivat is közvetlenül.
Ennek annyi a légyege hogy mikor kinyitod az ajtód akkor az a kis kapcsoló negatívat fog kapcsolni a neonodra mellete meg kapja az álladnó pozitivat tehát égni dog a buli.
Oldalamra írjatok és segítek MINDENKINEK!
Belső világítások kapcsolóját megtalálod ugyebár az ajtónák a kszni vhol.
Namármot azt a kapcsolót fogja egy csavar, kiveszed és a "kapcsoló után" belekötsz a vezetékbe egy másik vezetéket amit elviszel a neonod negatívjához, ha ez megvan adsz neki egy pozitivat is közvetlenül.
Ennek annyi a légyege hogy mikor kinyitod az ajtód akkor az a kis kapcsoló negatívat fog kapcsolni a neonodra mellete meg kapja az álladnó pozitivat tehát égni dog a buli.
Oldalamra írjatok és segítek MINDENKINEK!

A relé tényleg nem vesz fel sokat, de ha vmivel párhuzamba kötöd ami szintén nem vesz fel sokat, akkor azért lopja az áramot. A plafonvilágítás gondolom 5W, a relé felvesz 0.5-2W-ot, azért az már bezavar.

Ha meg azt akarod, hogy csukott ajtónál is kapcsolható legyen, húzz rá + egy kapcsolós kábelt mondjuk a szivargyújtódról. Akkor viszont kell egy dióda arra a kábelre ami a belső világításról jön, hogy ha felkapcsolod a neont, ne gyulladjon ki a többi fény.
Én a lábtervilágítást úgy oldottam meg, hogy megkerestem azt a szálat, ami a belső világításé, ést azt párhuzamosan rákötöttem a neonok trafójára, igy kinyitott ajtónál világít! Relé biztosan nem kell, mert a neon nagyon keveset vesz fel!
Egy kis help kellene! Megpróbálom röviden leirni hogy mi a gondom.
Ugyebár nicns elől ködlámpa a 4 genes civicen, ami nekem van. Megpróbáltam magamnak beszerelni, szimplán úgy hogy abba az áramkörbe kötöttem bele a vezetékét az előlre felrakott ködlámpáknak, amiben a ködlámpa kapcsolója volt. Tökéletes kudarc volt mert nagy volt a vezetéken a terhelés, akkor még azt se tudtam, hogy van ilyen és a kapcsoló igen csak hamar elkezdett melegedni. Felvilágosítottak, hogy használjak relét, ami berakhato a ködlámpa kapcsolója melé az áramkörbe, miniális a fogyasztása és nem fog melegedni a kapcsoló és az első ködlámpának pedig más forrásból adjak áramot és a relén keresztül kapcsoljam. Ez össze is jött, nagy volt a boltogság, működik a ködlámpa...
Most újabb problámával találtam szembe magam. Beszereltem 4 db beltéri neont. Alaból megcsináltam hogy egy kapcsolóval lehet kapcsolni őket, ez nem nagy tudomány. Arra gondoltam milyen jó lenne, ha akkor is bekapcsolódnának, ha kinyitom az ajtót. A ködlámpás eseten okulva gondoltam, berakok egy relét abba az áramkörbe ami a plafonba lévő lámpát táplálja, ugyebár a kapcsolója az ajtónál van egy kis fekete pöcök. Tehát a kapcsoló elé beszúrtam a relét és mikor a plafonon kap áramot a kis pilács a relén is átmegy az áram és bekapcsol.
A gondom viszont az hogy ilyenkor alig pislákol az a bizonyos plafonlámpa. A relének nem pont az a lényege, hogy szinte semmi fogyasztása nincs?
Vagy alaból tök hülyén akarom megoldani az egészet? Aki nagy elektronikai spieler, légyszives segítsen, ha tud...
Köszi!
Ugyebár nicns elől ködlámpa a 4 genes civicen, ami nekem van. Megpróbáltam magamnak beszerelni, szimplán úgy hogy abba az áramkörbe kötöttem bele a vezetékét az előlre felrakott ködlámpáknak, amiben a ködlámpa kapcsolója volt. Tökéletes kudarc volt mert nagy volt a vezetéken a terhelés, akkor még azt se tudtam, hogy van ilyen és a kapcsoló igen csak hamar elkezdett melegedni. Felvilágosítottak, hogy használjak relét, ami berakhato a ködlámpa kapcsolója melé az áramkörbe, miniális a fogyasztása és nem fog melegedni a kapcsoló és az első ködlámpának pedig más forrásból adjak áramot és a relén keresztül kapcsoljam. Ez össze is jött, nagy volt a boltogság, működik a ködlámpa...
Most újabb problámával találtam szembe magam. Beszereltem 4 db beltéri neont. Alaból megcsináltam hogy egy kapcsolóval lehet kapcsolni őket, ez nem nagy tudomány. Arra gondoltam milyen jó lenne, ha akkor is bekapcsolódnának, ha kinyitom az ajtót. A ködlámpás eseten okulva gondoltam, berakok egy relét abba az áramkörbe ami a plafonba lévő lámpát táplálja, ugyebár a kapcsolója az ajtónál van egy kis fekete pöcök. Tehát a kapcsoló elé beszúrtam a relét és mikor a plafonon kap áramot a kis pilács a relén is átmegy az áram és bekapcsol.
A gondom viszont az hogy ilyenkor alig pislákol az a bizonyos plafonlámpa. A relének nem pont az a lényege, hogy szinte semmi fogyasztása nincs?
Vagy alaból tök hülyén akarom megoldani az egészet? Aki nagy elektronikai spieler, légyszives segítsen, ha tud...
Köszi!
Szasztok! Unom van, s vettem egy digitális műszeregységet, ami turbosba való.
Abban állítólag 2 computer is van, meg elektronika hegyek, az enyémben semmi.
Nos, szeretném bekötni, gondolom ehhez szimulálni kellene a turbos elektronikát...
Az én műszeregységemen kb 10-12 kivezetés van, a digiten 24...a hiányzókra kellene valamit rákötni, testet, 12V-ot, impulzust...De nem tudom, melyikre melyiket...
Ha tud valaki segíteni, megköszönném.
Abban állítólag 2 computer is van, meg elektronika hegyek, az enyémben semmi.
Nos, szeretném bekötni, gondolom ehhez szimulálni kellene a turbos elektronikát...
Az én műszeregységemen kb 10-12 kivezetés van, a digiten 24...a hiányzókra kellene valamit rákötni, testet, 12V-ot, impulzust...De nem tudom, melyikre melyiket...
Ha tud valaki segíteni, megköszönném.
sajnos este bulizni megyek de ha hétvégén vmikor leírod ide vagy e-mailbe rleírod vagy amikor találkozunk msn-n akkor elmondod úgy is jó...és előre köszönöm...
sx16v
2006. április 28. 11:38
oks,este elérhetö leszek,addigra megkérdem
felvettelek...
sx16v
2006. április 28. 11:35
ok,nevem alatt van az msn cimem
ja, sorry! azt hittem ez a kerdes :)
ha a gyujtaskapcsolot vegleg kiszeded, akkor en is inkabb a nagy aramu kapcsolot tennem bele; ha a gyujtaskapcsolot bennehagyod, akkor rele. :)
hogy lehet venni nagy kapcs.aramut (normalis aron)...passz, sorry
ha a gyujtaskapcsolot vegleg kiszeded, akkor en is inkabb a nagy aramu kapcsolot tennem bele; ha a gyujtaskapcsolot bennehagyod, akkor rele. :)
hogy lehet venni nagy kapcs.aramut (normalis aron)...passz, sorry

tyűű ennek nagyon örülnék...felvehetlek esteleg msn-re ha van...és akkor oda is beszólhatsz ha megtudtál vmit...
sx16v
2006. április 28. 11:32
utánakérdezek max 1 ezresböl megvan,de lehet sokat mondtam,de utanakérdezek.....
sx16v
2006. április 28. 11:31
nemtom,de nekunk a golfban csak kapcsolo van,vastag vezetékkel és elég sokat használtuk már

tényleg..? és kapcsoló? persze ami jól is néz ki...!! Linket tudsz nekem vhonnan adni amibe ilyenre jó?
sx16v
2006. április 28. 11:28
nem kell relé,van nagy kapcsoloáramu nyomogomb
Ezzel minden rendben is van...csak az a baj hogy kis kapcsolót ami igényesen néz is ki a kocsiba az kisfeszültségű meg a nyomógomb is szintén na most erre egy 30-40A indítóáramot nem ildomos rákacsolni...igazából azt is szeretném megtudni hogy milyen relét lehet/kell ide bekötni....hogy ne süljön be a téma...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 28 találat 2 oldalon