Fékek festése
aktuális téma

Sziasztok szeretnék segítséget kérni azoktól, akik már a féknyerget, ill. a dobfékeket lefestették p.: pirosra!, milyen festékel lehet megoldani?
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Én s osztom a véleményt!
Tescos gagyi festék nekem nem birta 1 évnél tovább, pedig alpos vagyok, alaposan tisztitottam, zsirtalanítottam, mégis fél év latt lejött.
Másodszor OMP festékkel festettem, ez meg szépen megolvadt és felvált, még szerencse, hogy nem a felnire ragadt ...
Sima festék, ha ha nagyon jót akarsz, Hammerite selyemfényű piros.
1300 van a kicsi doboz! :)
Tescos gagyi festék nekem nem birta 1 évnél tovább, pedig alpos vagyok, alaposan tisztitottam, zsirtalanítottam, mégis fél év latt lejött.
Másodszor OMP festékkel festettem, ez meg szépen megolvadt és felvált, még szerencse, hogy nem a felnire ragadt ...
Sima festék, ha ha nagyon jót akarsz, Hammerite selyemfényű piros.
1300 van a kicsi doboz! :)
Én kevertettem 1 szép kék színt! a srác azt mondta ez megfeleö, mert 300 fokig höállo! Ugyhogy szép is jó is! 

Hát, ha már ennyire nem-drága ez a festék, akkor asszem tartok egy kerékcserével egybekötött fékfestős tavaszünneplő balhét.
(Csak maradjon a yooidő!)

köszi a tanácsokat

Lehet, hogy most röhögni fogtok, de a NEOLUX tökéletesen megfelel!!!Nem pereg le (na jó, nem kell összefékolajozni...
),nem mattul, és teljesen jó az ára...Nekem is az van már lassan 3 éve, és még nem kentem újra...

Én tescoban vagy ilyesmiben vettem és a szaki megkérdezte honnan van ez a tuti festék, mert nagyon jó minőségű...
Max. 2000 volt, asszem OMP, piros. Nem csiszolták le, viszont 5 rugót kértek a négy fék munkadíjára, plusz kellett hozzá valami alapozó, de 8-ból így is futotta, pontegy éve.
Max. 2000 volt, asszem OMP, piros. Nem csiszolták le, viszont 5 rugót kértek a négy fék munkadíjára, plusz kellett hozzá valami alapozó, de 8-ból így is futotta, pontegy éve.
valaki meg mondaná hogy hol lehet ilyen festéket venni plííízzzz
nem sprayt hanem festéket
nem sprayt hanem festéket

Hi!
Igen! fontos az hogy tiszta legyen a féknyereg , fékdob fújás előtt! ekkor biztosan tökéletesen megtapad a festék rajta! Festék? én már csináltam többször, többfajta színt , fújós festékkel és tapasztalataim szerint nem az a probléma hogy lepereg a festék hanem hogy ráég! nekem 4 tárcsás az autóm ugyanazzal a festékkel fújtam elöl és hátul is! Ez volt tavasszal! Most az első fék piros helyett a bordó és a fekete szín között van valahol a hátsó pedig ugyanolyan szép piros mint amikor ráfújtam4 Ebből látszik hogy ugye fékezéskor az első fékek jobban terhelődnek és így jobban melegednek -> a festék pedig megég! Jövőre megpróbálkozok rendes féknyeregfestékkel , gondolom hogy annak magasabb a hőellenállása! Végülis az direkt a fékre van kitalálva!
Igen! fontos az hogy tiszta legyen a féknyereg , fékdob fújás előtt! ekkor biztosan tökéletesen megtapad a festék rajta! Festék? én már csináltam többször, többfajta színt , fújós festékkel és tapasztalataim szerint nem az a probléma hogy lepereg a festék hanem hogy ráég! nekem 4 tárcsás az autóm ugyanazzal a festékkel fújtam elöl és hátul is! Ez volt tavasszal! Most az első fék piros helyett a bordó és a fekete szín között van valahol a hátsó pedig ugyanolyan szép piros mint amikor ráfújtam4 Ebből látszik hogy ugye fékezéskor az első fékek jobban terhelődnek és így jobban melegednek -> a festék pedig megég! Jövőre megpróbálkozok rendes féknyeregfestékkel , gondolom hogy annak magasabb a hőellenállása! Végülis az direkt a fékre van kitalálva!
A haver lefújta a fékeket úgy,hogy a sárvédőt kitakarta papírral, ígyy nem fújt össze semmit.
Én meg zománccal kentem le a sajátom, de márciustól mostanra, már teljesen kifakault, bebarnult, lepattogott.
Tavasszal újra bele kell fogni, valami komolyabb festékkel.
Én meg zománccal kentem le a sajátom, de márciustól mostanra, már teljesen kifakault, bebarnult, lepattogott.
Tavasszal újra bele kell fogni, valami komolyabb festékkel.
Van ecsettel felvihető is, de nem éri meg féknyereg festékre költeni, mert semmivel sem jobb, mint a sima mezei zománc festékek.
Lehet, h. rosszul tudom, de a féknyeregfestékek általában spray-k. Vagyis azoknál sajna le kell venni a tuskókat, ha nem akarod pl. sárvédőt is összefestékezni; ráadásul drágábbak is.
Úgyhogy elő az ecsettel.
Úgyhogy elő az ecsettel.

Nekem annyi volt,h megemeltem az autót,csiszolópapír (finom szemcsés) a kézbe és hajrá.Amikor ezzel (egy oldal a hátsó dob miatt kb. 3 óra) végeztem,akkor lemosás,megszáradás,utána jött a hőálló festék és először első takaró réteg,megszáradt,majd a második,szárad és ahol kellett a harmadik réteg,majd egy napig száradni hagytam.Szép lett,jó is lett és így 4 hónappal a festés után semmi baja a festéknek,még nagynyomású mosással se jött le,szóval nekem ez a módzser bevált.

én sem csiszoltam!
500-600-700 Ft a tűzzománc festék (pl piros). Teljesen megfelel a célnak. Teljesen mindegy milyen márkás festéket veszel, ha azt utána az olajos féknyeregre fested. A lényeg tényleg előtte a letisztítás. Brigéziol + hígító... (a letakarítás több idő mint a festés). Ha tényleg tiszta, utána lehet vékony "rajzóráról ismert" ecsetekkel pamacsolni. Fontos, hogy utána ne mozduljon az autó míg meg nem szárad a festék. Ezért leszedni nem kell a tuskót, csak türelmesen hajszálvékony ecsettel kihúzni a szűk részeket. 2 nyereg alapos előkészítése és festése több órás pepcselés (de lehet csak nekem volt annyi, viszont két éve ragyog). Persze utána a kerbantartás is fontos. Náha mosás után brigéziollal + fogkefével el kell távolítani az odaégett "zsírt" is, hogy ne feketedjen be.
Majdnem osztom BIGIMI véleményét, csak annyit tennék hozzá, hogy én a festés előtt nem csiszoltam meg a féknyerget mégis 3 éve!!! bírja a piros Trinát. Viszont rendesen zsírtalanítottam, és 2x kentem le. Haverom 2000-ért vett féknyereg festéket, és fél év után a pirosból narancssárga lett.

1400 ft piro skipufogó festék, szépen felcsiszolod majd zsírtalanitod és festheted is én még hőlégfúvóval ki is keményítettem a lakkréteget és elég mind a 4 fékre 1 flakonnal, ja és tartós. Előre nem kell a hőálló de hátra nem árt, hallottam már olyat akinek megfestette a hátsó felnit és sárvédőt pirosra menet közben mert megolvadt a festék.
JA, ÉS HA MIND EZ KÉSZ VAN AKKOR AZ AUTÓT MIN 2 ÓRÁN ÁT NE HASZNÁLJUK,UTÁNNA IS CSAK LIGHTOSAN

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
Bazze, én is láttam, mekkora állat lehet, csak kíváncs vagyok, birná e a hőt, és az meg fujos, ahhoz takarni kell, amihez nem sok kedvem van, de ha tudnám, hogy birja a strapát egy évig, tuti azzal festeném!