Fékek festése

Témakör: Tuning
aktuális téma
Fékek festése

Sziasztok szeretnék segítséget kérni azoktól, akik már a féknyerget, ill. a dobfékeket lefestették p.: pirosra!, milyen festékel lehet megoldani?

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4
BuXY
2005. március 17. 23:02
Amugy valaki irta a fluoreszkáló festéket!
Bazze, én is láttam, mekkora állat lehet, csak kíváncs vagyok, birná e a hőt, és az meg fujos, ahhoz takarni kell, amihez nem sok kedvem van, de ha tudnám, hogy birja a strapát egy évig, tuti azzal festeném!
BuXY
2005. március 17. 23:01
Én s osztom a véleményt!
Tescos gagyi festék nekem nem birta 1 évnél tovább, pedig alpos vagyok, alaposan tisztitottam, zsirtalanítottam, mégis fél év latt lejött.
Másodszor OMP festékkel festettem, ez meg szépen megolvadt és felvált, még szerencse, hogy nem a felnire ragadt ...
Sima festék, ha ha nagyon jót akarsz, Hammerite selyemfényű piros.
1300 van a kicsi doboz! :)
D3V1L
2005. március 17. 22:59
Én kevertettem 1 szép kék színt! a srác azt mondta ez megfeleö, mert 300 fokig höállo! Ugyhogy szép is jó is!
Side
2005. március 17. 22:32
Hát, ha már ennyire nem-drága ez a festék, akkor asszem tartok egy kerékcserével egybekötött fékfestős tavaszünneplő balhét. (Csak maradjon a yooidő!)
micimester
2005. március 17. 19:35
streetvand
2005. március 17. 18:08
Lehet, hogy most röhögni fogtok, de a NEOLUX tökéletesen megfelel!!!Nem pereg le (na jó, nem kell összefékolajozni...),nem mattul, és teljesen jó az ára...Nekem is az van már lassan 3 éve, és még nem kentem újra...
_Döme_
2005. március 17. 16:23
na jó, az is spray...
_Döme_
2005. március 17. 16:22
Én tescoban vagy ilyesmiben vettem és a szaki megkérdezte honnan van ez a tuti festék, mert nagyon jó minőségű...
Max. 2000 volt, asszem OMP, piros. Nem csiszolták le, viszont 5 rugót kértek a négy fék munkadíjára, plusz kellett hozzá valami alapozó, de 8-ból így is futotta, pontegy éve.
micimester
2005. március 17. 16:00
valaki meg mondaná hogy hol lehet ilyen festéket venni plííízzzz
nem sprayt hanem festéket
ChipTdi
2004. október 14. 10:53
Hi!

Igen! fontos az hogy tiszta legyen a féknyereg , fékdob fújás előtt! ekkor biztosan tökéletesen megtapad a festék rajta! Festék? én már csináltam többször, többfajta színt , fújós festékkel és tapasztalataim szerint nem az a probléma hogy lepereg a festék hanem hogy ráég! nekem 4 tárcsás az autóm ugyanazzal a festékkel fújtam elöl és hátul is! Ez volt tavasszal! Most az első fék piros helyett a bordó és a fekete szín között van valahol a hátsó pedig ugyanolyan szép piros mint amikor ráfújtam4 Ebből látszik hogy ugye fékezéskor az első fékek jobban terhelődnek és így jobban melegednek -> a festék pedig megég! Jövőre megpróbálkozok rendes féknyeregfestékkel , gondolom hogy annak magasabb a hőellenállása! Végülis az direkt a fékre van kitalálva!
Haga
2004. október 14. 10:27
A haver lefújta a fékeket úgy,hogy a sárvédőt kitakarta papírral, ígyy nem fújt össze semmit.
Én meg zománccal kentem le a sajátom, de márciustól mostanra, már teljesen kifakault, bebarnult, lepattogott.
Tavasszal újra bele kell fogni, valami komolyabb festékkel.
Yandera
2004. július 22. 22:26
Van ecsettel felvihető is, de nem éri meg féknyereg festékre költeni, mert semmivel sem jobb, mint a sima mezei zománc festékek.
prz
2004. július 22. 22:13
Lehet, h. rosszul tudom, de a féknyeregfestékek általában spray-k. Vagyis azoknál sajna le kell venni a tuskókat, ha nem akarod pl. sárvédőt is összefestékezni; ráadásul drágábbak is.
Úgyhogy elő az ecsettel.
Rat 6N
2004. július 22. 22:08
Nekem annyi volt,h megemeltem az autót,csiszolópapír (finom szemcsés) a kézbe és hajrá.Amikor ezzel (egy oldal a hátsó dob miatt kb. 3 óra) végeztem,akkor lemosás,megszáradás,utána jött a hőálló festék és először első takaró réteg,megszáradt,majd a második,szárad és ahol kellett a harmadik réteg,majd egy napig száradni hagytam.Szép lett,jó is lett és így 4 hónappal a festés után semmi baja a festéknek,még nagynyomású mosással se jött le,szóval nekem ez a módzser bevált.
csiatt
2004. július 22. 21:54
csiatt
2004. július 22. 21:53
500-600-700 Ft a tűzzománc festék (pl piros). Teljesen megfelel a célnak. Teljesen mindegy milyen márkás festéket veszel, ha azt utána az olajos féknyeregre fested. A lényeg tényleg előtte a letisztítás. Brigéziol + hígító... (a letakarítás több idő mint a festés). Ha tényleg tiszta, utána lehet vékony "rajzóráról ismert" ecsetekkel pamacsolni. Fontos, hogy utána ne mozduljon az autó míg meg nem szárad a festék. Ezért leszedni nem kell a tuskót, csak türelmesen hajszálvékony ecsettel kihúzni a szűk részeket. 2 nyereg alapos előkészítése és festése több órás pepcselés (de lehet csak nekem volt annyi, viszont két éve ragyog). Persze utána a kerbantartás is fontos. Náha mosás után brigéziollal + fogkefével el kell távolítani az odaégett "zsírt" is, hogy ne feketedjen be.
Yandera
2004. július 22. 21:51
Majdnem osztom BIGIMI véleményét, csak annyit tennék hozzá, hogy én a festés előtt nem csiszoltam meg a féknyerget mégis 3 éve!!! bírja a piros Trinát. Viszont rendesen zsírtalanítottam, és 2x kentem le. Haverom 2000-ért vett féknyereg festéket, és fél év után a pirosból narancssárga lett.
Gaga
2004. július 22. 20:18
1400 ft piro skipufogó festék, szépen felcsiszolod majd zsírtalanitod és festheted is én még hőlégfúvóval ki is keményítettem a lakkréteget és elég mind a 4 fékre 1 flakonnal, ja és tartós. Előre nem kell a hőálló de hátra nem árt, hallottam már olyat akinek megfestette a hátsó felnit és sárvédőt pirosra menet közben mert megolvadt a festék.
BIGIMI
2004. július 22. 16:39
JA, ÉS HA MIND EZ KÉSZ VAN AKKOR AZ AUTÓT MIN 2 ÓRÁN ÁT NE HASZNÁLJUK,UTÁNNA IS CSAK LIGHTOSAN
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1 2 3 4
Összesen 74 találat 4 oldalon