Ki olvasta a Tuning világ c. könyvet?

Témakör: Tuning
aktuális téma
Ki olvasta a Tuning világ c. könyvet?

Sziasztok! Kedves barátom Pfuscher robi írt egy könyvet, amit egyre többen tudnak a magukénak. Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye a könyvről, mi tetszik, mi nem tetszik, mi hiányzik, mi az új . . . stb. Legyen folytatás? Vagy csak gratulálnál? Írd ide bátran. Én ezennel elsőként Gratulálok az ötlethez, a megvalósításhoz, a kitartáshoz!!! Hajrá Robi, csak így tovább!!!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Pfuscher
2008. január 31. 14:39
A lényeg az, hogy ezt a könyvet nem a profiknak, írtam hanem azoknak akik most kezdenek ismerkedni a Tuningal.
Nekem elég nehéz volt nekiindulni az autom tuningolásának, és már akkor kerestem egy könyvet erről a témárol, de nem találtam.
Valószínüleg nem értettem volna semmit abból ha arrol írnak, hogy melyik csavart kell meghúzni, és miként programozzam átt a Bravom agyát hogy enyi, meg enyi lóerős legyen a gépem. Számomra elég lett volna ez a könyv.
De természetesen örülök, hogy mások már magasabb szinten gondolkodnak ennél.
Azoknak más könyveket ajánlok, esetleg majd neki ugrok egy ilyennek is.
De addig is a kezdőknek szó ez a könyv és nem a profiknak
Fenyzso
Józsibácsi meg azt fogja eladni neked amin a legtöbb haszna van, nemszámít hogy az jó e vagy sem, használható e vagy sem
Hierro
nem rosszul fogalmaztam ezt kérdezem hogy olyan van-e benne?
Jorge
Én nem eladni akarom a könyvet, mert nincs hasznom belőle. Viszont nem hiszem, hogy kb 3000 Ft bárkit a földhöz vágna pár jó tippért.

Mazlee: Ha okosodni szeretnél, akkor viszont szerintem ne könyvekből próbáld, hanem feküdj be a kocsi alá hozzáértő emberekkel és figyelj rájuk. Ezeket nem könyvekből lehet elsajátítani sajnos, ez nem matematika, meg irodalom. Erre nincs jó sablon.

Sajnálom, hogy csalódtál és nem értékeled az alapok lefektetését, de szíved joga. Viszont a könyv (és afórum) már a jó diskurzus és eszmecsere miatt megérte. Szerintem
M_Farkas
2008. január 31. 14:37
De pl. futóművel így vagyok, hogy "Na Józsi bácsi, adjon egy olyat, ami jó lesz erre meg erre!", mert az annyira részletekbemenően nem foglalkoztat.
Fenyzso
2008. január 31. 14:36
na pont erről van szó
Józsibácsi mond valamit ami nem egészen igaz, vagy kevés, de ezt mondjuk tudod azért mert beleolvastál ebbe a könyvbe
olyankor hátraarc és otthagyod Józsibácsit mert nem azt fogja csinálni amit szeretnél
Fenyzso
2008. január 31. 14:35
nahh ez egy jó meglátás, pontosan így van
igaz a 7-8 év utánajárás és folyamatos érdeklődés tuti részletesebb, mert az ember céltudatosan jár utána a dolgoknak, hogy mit szeretne
M_Farkas
2008. január 31. 14:34
Csak ennél én többet akarok, minthogy "na Józsi bácsi, itt az autó, tegyen bele pár plusz lovat!"
M_Farkas
2008. január 31. 14:31

Amúgy nem fikázni akarok, mert a részleteket abszolut nem tudom, ezért érdekelne. Arra jó lehet ez a könyv, hogy amit én pl. 7-8 év alatt összeolvastam különböző netes oldalakon, fórumokon (bizonyos területeken akár kevesebbet, de inkább többet), azt egy könyvben összefoglalja.
Fenyzso
2008. január 31. 14:29
de ha már megvan az ötlet ezek alapján hogy mit akar az ember, elmegy egy tuningműhelyben és ott elmondják mit érdemes és hogyan beletenni abba a motorba stb
de ha pl egy szerelő akar hülyeséget rádumálni az emberre, akkor lehet eszébe jut valami amit a könyvben olvasott, hogy esetleg az önmagában nem elég, vagy nem úgy fog működni
Mazlee
2008. január 31. 14:28
tény, én a hasznosság oldaláról nézem.
Mazlee
2008. január 31. 14:28
és mostmár tudod mit akarsz? :D
Fenyzso
2008. január 31. 14:27
hát ha ennyire okosodni szeretnél ezekből a dolgokból, akkor ezt ne egy sima könyvtől várd el
menj el tanulj autószerelőnek, fényezőnek, lakatosnak stb
nem véletlenül oktatják ezeket iskolában több évig
így nem lehet hozzáállni hogy majd valahol beleolvasok és akkor érteni fogok mindenhez
kicsit furán nézed szerintem a dolgokat
Mazlee
2008. január 31. 14:27
Mazlee
2008. január 31. 14:25
tehát vissza jutottunk oda, hogy mivel csak általánosan írja ée így segítséget nem nyújt.

oké, ti eladni akarjátok. én meg okosodni szeretnék. a kettő úgy látszik ütközik
M_Farkas
2008. január 31. 14:24
Dehogynem. Direktszűrő, sportkipufogó rendszer, sűrítés növelés, sportvez.tengely, lendkerékkönnyítés, csiptuning, nitro, utólagos feltöltés, nagyobb szelepek...
Csak jó lenne tudni, miből milyen kell, mert azt nem látom megoldásnak, hogy mondjuk fogok egy ilyen tengelyt, meg ezt a leömlőt, meg ennyit lemaratok a hengerfejből, mert ez így kb. próbálkozásnak elmegy.
Hierro
2008. január 31. 14:23
olyan tanács van benne hogy,pl:nekem most meglenne a pénzem az ültető rugóra de sokmindent hallottam hogy szétrázza a belem...gyüjtsek még inkább futóműre vagy nem gáz ha csak rugót cserélek...valaki ezt mondja vki azt...
Fenyzso
2008. január 31. 14:22
miért ne lenne
a felni választásnál pl mi mit jelent
a rugóknál, melyik jó melyik nem annyira, melyik jó sima utcai használatra melyik sportra
fékek tuningja, hogyan oldja meg az ember
nem a pontos autó típusokra van kitalálva, hanem arra hogy kb milyet vegyen az ember, milyet keressen, stb
egyértelmű hogy minden autóspecifikus
de pl az ültetőrugónál, sima 30mm vagy valami sécibb durvább ültetés, vagy kimondottan sport használatra, emberünk elolvassa a könyvben kitalálja mit szeretne, elmegy tuning üzletbe megérdeklődi és specifikusan megrndeli az autójához
érdekes lenne ha a könyvben minden típushoz minden dolog részletesen le lenne írva, akkor az már enciklopédia volna
meg pl tanács, hogy ne a házi módszerrel, levágunk 1 menetet próbálkozzon az ember
Mazlee
2008. január 31. 14:18
dehát ez mind mind autóspecifikus!!! ezt nem lehet általánosítva leírni. azaz úgy látszik le lehet, de értelme nincs.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Összesen 248 találat 13 oldalon