Kiegészítö müszerek

Témakör: Tuning
1 2 3 4 5 6 7 8 9
DOHC
2005. augusztus 26. 09:56
Na hamár így belemelegedtünk a a műszerekbe, akkor nekem az lenne a kérdésem, hogy szeretnék egy AFR mérő műszert a kocsiba biztos ami biztos alapon és, ha megvan utána még lehetne egy kicsit csavargatni rajta, hátha jobb lesz.
A kérdésem: kell-e hozzá külön szélessávú lamdbaszonda, vagy ráköthető a gyárira (és úgy meghízhatóan működik?)???
Ha kell bele WBO, akkor azt be lehet tenni a gyári helyére és arról megy a gyári ECU is???????
Ha nem megy róla ECU, akkor be kell a gyári mellé a kipuff csonka????
Remélem érthető a kérdésem!
Lordie
2005. augusztus 25. 20:17
Ami nálam volt Equus az már 0-0.5bár is +0.1bárt mutatott a "kalibrált" AutoGaugehoz képest, felette nem tudom, nem használtam csak néhány napig. Egy biztos, használhatóak (főleg miután tudom mennyit és hol téved az enyém), de az hogy olcsó és pontos olyan nincs.
Egyébként a legtutibb az lenne, ha a MAP/MAF jeledet alakítanád át és azt mutatná a műszer.
Side
2005. augusztus 25. 17:07
(Ja, elég ha 11,5-14,5V-ig nagyonpontos. Alatta meg fölötte lehet kicsit nagyobb hiba.)
Side
2005. augusztus 25. 17:01
Nekem egy olyan feszmérő kellene, ami 270°-os, és amennyire lehet pontos is.
(Kinézet csak akkor számít, ha drága.)
Viszont valami aranyközépút kéne. Rel. olcsón, rel. jót.
Vagy nagyonolcsón nemtúl rosszat.
DOHC
2005. augusztus 25. 15:37
Nem tudom, hogy mennyivel rondább az Equus homasitás, mint a Autogauge, szerintem semmivel (illetve fekete a számlapja nem fehér), de ez szubjektív dolog. "Nem hozta az Autogauge pontosságát", Te mérted az equus pontosságát??, ha igen mond már meg nekem, hogy mennyit csal merre, mert nekem is ilyen van.
Én az autóm működését rábízom a gyári beállításokra, illetve annyit emelek a nyomáson, amit még kezel az ECU. Tehát ha nekem 0,85 bar a gyári nyomás és én erre állítok még 0,2 bart, akkor szerintem, ha 0,85 helyett csak 0,8 vagy 0,9 mutat és én feltekerem mutatott értéknek megfelelően 1 vagy 1,1-re, akkor ugyanúgy 0,2bart állítottam és nem 1,5 vagy 2,5.
Na de biztos vannak ennél sokkal jobbak is, sok esetben azonban ugyanez a jeladó adják ahhoz is, nem a Defi-hez, de sokhoz igen!
Én már ezzel együtt vettem a kocsit és a másik 3 műszert vettem bele utólag. Mondjuk Voltmérő, Vízhőfokmérő, Olajnyomásmérő esetében nekem elég, ha nem 100%-os a pontosság, mert itt Olajnyomásmérő esetében a gyári adat 3000 fordulat mellett 3-4 bar között elfogadott, na most, ha csal a műszer 10%-ot, akkor is még bőven jó a dolog a "referencia" érték megállapítására.
Amúgy nem akarok erről vitázni csak leírtam a véleményem.
MoTeC M48
2005. augusztus 25. 12:58
Lordie
2005. augusztus 25. 12:57
AutoGauge/Autometer/Jacky etc. egy kaptafa. Az olcsó műszerek közül egyedül a Faze gyárt még viszonylag pontosat.
Szerintetek miért 3x ennyi egy Defi? Nem a márkanév miatt... Minőségi anyagból szenzor, vezeték etc.
Masiniszta
2005. augusztus 25. 12:54
Sziasztok! Aki jön RÁBARING-re, irja fel magát! Topicon találjátok a listát...

Rába Ring - augusztus 28.
Lordie
2005. augusztus 25. 12:54
Egyáltalán nem erős a hasonlat! Ezek az olcsó műszerek SOHA nem lesznek pontosak. Max. referenciának jó. Nekem is volt omasitás t.nyomásmérőm. Eleve bűn ronda, de még az AutoGauge "pontosságát" sem hozta. Arra jó, hogy vmit mutasson, de aki erre alapozza autója működését az meg is érdemli (sorry ha kicsit erős volt... nekem sincs drága műszerem, de tudom mire való)...
Példa: a mostani AutoGauge t.nyomásmérőm 0-0.5bár között 0.1-0.012bárt csal, 0.5-0.7 pontos, felette pedig 0.2! bárt téved! Ezek hivatalosan kalibrált adatok. Persze senkinek sem tűnik fel, ránézésre "folyamatosan" mozog.
Side
2005. augusztus 25. 11:53
///láttam olyat is totalcaron, hogy LAMPA-műszerek...na ezmár nem hangzik olyan jól...vélemény?
Side
2005. augusztus 25. 11:36
(Hol tudok olyat nézni?...mondjuk 50$-már 10k-HUF)
Side
2005. augusztus 25. 11:35
Mondjuk nem lehet rossz er se.
A weblapon már komolyabbak is vannak, de olyat hol lehet kapni??
Mazlee
2005. augusztus 25. 11:33
én maradok az autometernél. van abból is 50dolcsi körüli
Side
2005. augusztus 25. 11:32
Oh, köszi!
Végre valaki írt
Akkor ezexerint akár jobb is lehet, mint pl AutoGauge és társai?!
(270°-os feszmérő mérnincs ilyen szolídabb-árú változatban?)
DOHC
2005. augusztus 25. 09:37
Ja, én is szívesebben vettem volna Autometer-t vagy VDO-t, csak hát ezekből 1 több, mint amennyiért én 4-et vettem!
DOHC
2005. augusztus 25. 09:33
Szerintem azért ez egy kicsit ERŐS összevetés, összehasonlítás volt!!!
Az én kocsimban 4db EQUUS műszer van és teljesen megbízhatóan működnek. A pontossági osztályát nem tudom, de az biztos, hogy sokkal komolyabbak, mint a bómbasztikba meg itt-ott kapható csili-vili színes háttérvilágításos cuccok, jóval többért. Amúgy, azért ilyen olcsó a homasitában, mert az utolsó db-ok, de conradban (www.conrad.hu) is kapható.
www.iequus.com szerintem érdemes megnézni a honlapjukat nekem nem tűnik KORMORÁNNAK
Lordie
2005. augusztus 25. 09:08
Kb. olyan, mint gumiban hasonlítgatni egy Yoko Paradát meg Kormoránt. Mindkettő tapad meg haladhatsz vele csak kérdés mire akarod használni.
Side
2005. augusztus 24. 21:18
pl homasita.hu kb 5-6ezer ft...csak nemtom milyen minőségűek ezek a műszerek...legalább az áruk jó
(Mondjuk engem főleg a pontosságuk érdekelne!!!)
Side
2005. augusztus 24. 21:15
szép és jó, de ez meg hogy jön ide
(valakee vélemény?)
esetleg aki tud olcsón feszmérőt - lehetőleg nem ratyit (és rendes autóba való műszert) az szóljon!!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 164 találat 9 oldalon