Sötétítés: fólia & füstüveg
aktuális téma

Sötétítés: fólia & füstüveg
Fóliázni csak műbizonylattal lehet!!! valamint a fóliában van engedélyszám.
Engedélyt csak B oszloptól hátrafelé adnak.
Ami ettől eltér az szabálytalan, a forgalmit is elvehetik...
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Forgalmiba nem is lesz.... plasztik kártyát kellett volna kapnod amivel igazolod a fóliázást!

Sziasztok. Vásároltam 1 autót és a hátsó ajtók és a csomagtér ablakai SKYFOL fóliásak. A forgalmi engedélybe nincs semmi bejegyezve. Kellene hogy legyen benne erről valami, vagy valamilyen papírt kellett volna hogy kapjak róla?
köszönöm

köszönöm

http://www.llumar.hu/autofolia/jogszabalyi-hatter.html
Ezzel valami gond van , nekem most szóltak műszakira hogy felejtsem el a hátsó fóliázást (mármint a csomagtartós részt...) valaki tudja hogyan szól a pontos jogszabály? és az ide vonatkozó jogszabályok? mert állítólag kiszednek érte... áll a vizsgaállomáson egy passat is full hátsó sötétítéssel... megjegyzem baráti jótanács volt haverok részéről a vizsgaállomáson. 

Sziaszotk, jó régóta nem megy már ez a topic. Annyi kérdésem lenne, ha valaki ide kavarodik, milyen elérhető áru hővédő fóliát ajánlottok ablakra Előlre áttetszőt, hátulra minimálisan szürkét szeretnék, a hővédelem lenne a lényeg, mert nagyon melegszik az utastér és hamarosan jön a baba.
Tetőre létezik olyan karosszériafólia, ami szintén áttetsző, de visszaveri a hőt?
Köszönöm a válaszokat!
Tetőre létezik olyan karosszériafólia, ami szintén áttetsző, de visszaveri a hőt?
Köszönöm a válaszokat!

help Skacok!!
lámpafòlia kellene Nekem valami jòféle vkitől,inkább magánszemélytől
tudtok vkit ajánlani??
thanx.
lámpafòlia kellene Nekem valami jòféle vkitől,inkább magánszemélytől
tudtok vkit ajánlani??
thanx.

az előző kommentben a válasz....ha van mindkét oladon külső visszapillantó,be is lemezelhetd

Sziasztok!Nem tudjátok véletlenül,hogy az első oldalablakok és az első+hátsószélvédő kivételével,hogy a hátsó ablakokra matt fekete fólia ragasztható?Vagy tiltja valami jogszabály?

hátsó ablakot akár le is falazhatod, ha mindkét oldalon van visszapillantó

Sziasztok!
Csomiajtón, hátsó ablakokon LLumar fólia bizonylat nincs, mert svájci volt az ótó, de forgalomba helyezték. Most akkor átmegy műszakin?
Csomiajtón, hátsó ablakokon LLumar fólia bizonylat nincs, mert svájci volt az ótó, de forgalomba helyezték. Most akkor átmegy műszakin?
Köszönöm a segítséget!
Csak azért kérdeztem mert most megyek majd műszakira és ugye nekem a hátsó ajtókon le van fóliázva!
Így is a régi felnijeimmel kell elguruljak (kicsit kilóg az új felni és nem szeretném megkockáztatni)

Csak azért kérdeztem mert most megyek majd műszakira és ugye nekem a hátsó ajtókon le van fóliázva!
Így is a régi felnijeimmel kell elguruljak (kicsit kilóg az új felni és nem szeretném megkockáztatni)

Első ablakokról a fólia eltávolítva

Örülhetnek most már a rend őrei! Hőlégfűvóval melegítve gyönyörűen lejön a ragasztó a fóliával együtt. Nem marad az üvegen szinte semmi csak ahol megkezdtem a leszedést, ott egy kicsi, azt meg a nitrohígító leszedte.

slowmera
2012. szeptember 12. 08:56
visszatükröződhet? az oldalablakon csak azt látod 
a legjobb volt hidegbe, esőbe éjszaka az M0-áson. Mondtam havernak, hogy feltekerem a fűtést mert le kell, hogy húzzam az ablakokat mert kurvára nem látok semmit és sávot kéne váltani.
röhögött és mondta, hogy nem vagyok normális.:D:D
télen éjszaka ha megyek valahová akkor lehúzott ablakokkal, maxon megy fűtés és nem fázom...xD:D több mint 6éve van fent 5% mindenhol...akkor se szedném le ha a rendőr "kérne" meg rá.:D
mondanám neki, hogy most minek szedjem le mert holnap úgy is vinném újrafóliáztatni. XD

télen éjszaka ha megyek valahová akkor lehúzott ablakokkal, maxon megy fűtés és nem fázom...xD:D több mint 6éve van fent 5% mindenhol...akkor se szedném le ha a rendőr "kérne" meg rá.:D
mondanám neki, hogy most minek szedjem le mert holnap úgy is vinném újrafóliáztatni. XD
kivéve külföld
nekem német autópályán intett le a rendőr, forgalmit elvették, majd mondta, hogy amíg a fóliát nem veszem le, sehova nem megyek!
így parkolóba vakartam le előlről a fóliákat, meg fizetni kellet 200 eurós büntit
nekem német autópályán intett le a rendőr, forgalmit elvették, majd mondta, hogy amíg a fóliát nem veszem le, sehova nem megyek!
így parkolóba vakartam le előlről a fóliákat, meg fizetni kellet 200 eurós büntit

Az első oldalablakok túl sötétre való fóliázásával én sem értek egyet, mikor nemek volt először ilyesmi bizony nem kis problémát okozott este hogy nem látok ki, nappal nagyon kitűnő volt a kilátás. Az még inkább zavarhatja a kilátást ha országúton mész este sötétben mivel a kinti sötétséget még inkább erősíti a fólia és esetleg olyan érzés lehet mintha egy sötét dobozban ülnél és a műszerfal fénye is visszatükröződhet róla.
Felesleges körömlakk lemosót "hajtani", a sima folyékony szappan kis vízzel hígítva is tökéletesen megfelel a célra mivel a szappan oldja a fólia ragacsát. Szépen sprickálóval felviszed az ablakra ha sikerült kissé megkezdeni a fóliát szépen húzva alányomsz kis szappanos vizet és gyönyörűen lejön.
A körömlaklemosó nem viheti le a ragasztót? Sok mindent le tud vinni. Szerintetek?
Hali!
Én szakműhelyben, műbizonylattal fóliáztattam a szabályos mértékig (első szélvédőn 5-ös SUN GUARD fóliacsík ameddig a napellenző lehajtható, addig szabályos, a két hátsó ajtó üvegein szintén 5-ös SUNG GUARD fólia, a hátsó szélvédő teljesen lefóliázva (kivéve a középső féklámpánál, ott kihagyattam, hogy a féklámpát ne sötétitse fólia) 20-as SUN GUARD fóliával). Az 5-ös csak a fény 5%-át engedi át, a 20-as a 20%-át. KPM műszakin már kétszer is átment, valamint a rendőrök is elfogadták igazoltatáskor a műbizonylatot...
Az első ajtók üvegei enyhén zöldítettek, a gyári sötétités.... Az ablakokon a fólia alatt van az azonosító felragasztva, ugyanaz szerepel a műbizonylatban is. Ha ilyent tesznek fel és adnak műbizonylatot, akkor nyugodt lehetsz. Az első ajtón amúgy tényleg zavaró sötétben a nagyobb mértékű fóliázás, előző autóm úgy vettem de le is szedettem róla.
Én szakműhelyben, műbizonylattal fóliáztattam a szabályos mértékig (első szélvédőn 5-ös SUN GUARD fóliacsík ameddig a napellenző lehajtható, addig szabályos, a két hátsó ajtó üvegein szintén 5-ös SUNG GUARD fólia, a hátsó szélvédő teljesen lefóliázva (kivéve a középső féklámpánál, ott kihagyattam, hogy a féklámpát ne sötétitse fólia) 20-as SUN GUARD fóliával). Az 5-ös csak a fény 5%-át engedi át, a 20-as a 20%-át. KPM műszakin már kétszer is átment, valamint a rendőrök is elfogadták igazoltatáskor a műbizonylatot...

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!