szabályos vs szabálytalan
aktuális téma

arra gondoltam hogy kéne egy ilyen topik is h azért lehessen tudni hogy mivel és hogyan tuningold szeretett autód, és persze hogy a rendőr ne zaklasson érte
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
tehát ha minden jól megy és van egy magyar tüv-öd akkor semmi para?
a részben igaz meg az hogy nemkell a fél kpm-et végigkenni hogy átmenj valamivel.. van egy előadó az irodán aki a műszakis és az mérlegel... azzal kell jóbalenni... ennyi... egy bevizsgállás meg nincs 100-200ezer.. én megkérdeztem a magyar tüvöt....
hameg valamiről megvan az engedély akkor a műszakin pont szájontaposom ha kötexik a biztos...
hameg valamiről megvan az engedély akkor a műszakin pont szájontaposom ha kötexik a biztos...

fordítás az nézd meg már nem emléxem... vaqlami 1-2 forint/karakter... ami egy 20 oldalas műbizonylatnál elég gáz tud lenni
én kidumáltam hogy csak az én kocsimra való 2 oldalt legyen elég... az volt valami 5-6 ezer... a szerelőtől pecsét volt 5ezer de ha van haverod akkor ez ingyé van... a kpm meg ingyen pecsételi le ha minden stimmt... szóval egész jól kiis jöhetsz....

És mi az ami részben sem igaz?
Mert én is csak hallottam azoktólakik megcsinálták
Mert én is csak hallottam azoktólakik megcsinálták
Neked mennyibe került mondjuk a futóművet beiratni? Fordítás, számla, pecsét stb?
hát igen ez részben igaz.. én csak olyan dolgokat engedélyeztetek/tettem le amit sok macera/pénz/idő cserélgetni... pl futómű... egykaros ablaktörlő... (levan heggesztve) tényleg lekelll szakfordítani a tüvpapirját + szerelőtől pecsétes papir hogy szakember szerelte be... (nekem 5ezret kért s zerelő a pecsétért
) a fordítás volt 8-10e.... és erre kaptam kpm pecsétet... amivel szabályos... ezt minden re megkéne csinálni .. hanem nincs tüvöd akkor beviszgálás 50-100e...

miután már 5 embertől hallottam más más rajolással igy van okom rá hogy ne higyjem el 

Vagy mondom a bonyolultabb megoldást.
Minden alkatrészről kérsz TÜV műbizonylatot, vagy bevizsgáltatod, utóbbi bőven 100 fölött van.
Ez mivel általában idegen nyelvű, le kell hivatalosan fordíttatni magyarra, átlagosan 50-60 ezer forint.
Mindenről számla magyarul alkatrész és beépítés.
Kérsz az autóról egy mérnökirodától hivatalos szakvéleményt, hogy minden szakszerű és biztonságos. Ami megint 70 körül van.
Így bemehetsz az NKH-hoz, hogy kérnéd, írják be a forgalmiba és adjanak róla engedélyt. Innentől ki tudja, hány emberen kell átmenni, és "hánynak kell a jóindulatában($$$), megértésében($$$) és rugalmasságában($$$) bízni....
Aztán teljes műszaki vizsga, és mindennek meg kell felelni ott is.
Hát röviden nekem ezt mondták, akik mindent szabályosra csináltak.
És őszintén megvallva még nekik se szabályos minden, csak van róla papír.
Minden alkatrészről kérsz TÜV műbizonylatot, vagy bevizsgáltatod, utóbbi bőven 100 fölött van.
Ez mivel általában idegen nyelvű, le kell hivatalosan fordíttatni magyarra, átlagosan 50-60 ezer forint.
Mindenről számla magyarul alkatrész és beépítés.
Kérsz az autóról egy mérnökirodától hivatalos szakvéleményt, hogy minden szakszerű és biztonságos. Ami megint 70 körül van.
Így bemehetsz az NKH-hoz, hogy kérnéd, írják be a forgalmiba és adjanak róla engedélyt. Innentől ki tudja, hány emberen kell átmenni, és "hánynak kell a jóindulatában($$$), megértésében($$$) és rugalmasságában($$$) bízni....
Aztán teljes műszaki vizsga, és mindennek meg kell felelni ott is.
Hát röviden nekem ezt mondták, akik mindent szabályosra csináltak.
És őszintén megvallva még nekik se szabályos minden, csak van róla papír.
Én még ilyet nem csináltam őszintén.
Sokat mondják nekem, hogy mindig túlbonyolítom a dolgokat és mindenen rágódok.
Ha mindent egyszerűen és könnyedén venne az ember, akkor a tuningban nincs egyszerűbb megoldás.
Így működik ez az ország, én ezt szűrtem le az utóbbi időben.
Sokat mondják nekem, hogy mindig túlbonyolítom a dolgokat és mindenen rágódok.
Ha mindent egyszerűen és könnyedén venne az ember, akkor a tuningban nincs egyszerűbb megoldás.
Így működik ez az ország, én ezt szűrtem le az utóbbi időben.
BAndi, ezt meg te se hitted el!

van a sztori hogy az emberünk a kis tárcájában tárolta a pénzét meg az iratait, odaadta a rendőrnek sima igazoltatás keretében és a rendőr a pénzt elrakta és tovább engedte, a pénz persze később derült ki hogy eltünt 

"szabályos vs. szabálytalan"?

és ezzel Vesztegetés kísérletét követed majd el, ha így adod a rendőrnek.

És mit szóltok ahhoz, hogy a forgalmiba tartalékoltok 2x10000 pénzt?
Akkor minden szabályos lesz és mindenki elégedett és mehet a dolgára
Akkor minden szabályos lesz és mindenki elégedett és mehet a dolgára

JÖN MÉG KUTYÁRA DÉR!!!!!!!!!!!!!!!!!

persze mindig attol tudnak elvenni akitől még lehet. tőlük nemlehet semmit, nekik mindent szabad.de ezen én már nemidegeskedek, majd ha egyforma lenne a buxánk akkor talán

ZÉRÓ tolerancia mellett?
Ezt kihírdette a Főnök.
De tőlünk toleranciát várnak mindenben.
Ezt kihírdette a Főnök.
De tőlünk toleranciát várnak mindenben.
csak azok a sárga csekkek ne lennének 

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 38 találat 2 oldalon
Szerintetek van-e értelme fellebbezni olyan indokkal, hogy nem volt egyértelmű a tábla , ha behajtottam egy behajtani tilos táblánál és megbüntettek 4000 forintra és kaptam 2 pontot!
A tábla