Akkumulátor
aktuális téma

Szejasztok..
1, miből lehet megállapítani hogy haldoklik az akksi?4 ha már kihagyogatnak a fogyasztók nagyobb terhelésre az annak a jele nem?!
2, szerintetek a gyári x Ah-s akksit cserélhetem nagyobb kapacitásúra(Ah)
3, ki milyen gyártót, tipust ajánl?!
valami olyat mit hifihez stb.. használhtaó kicsit tunying
ha már újat veszek ne szériát..
(hasoló topikot nem találtam
)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Üdv mindenkinek, bárkinek bármi kérdése van nyugodtan tegye fel..
döntöttem... exide x-treme 77aH lesz.. 25 ropiért...
majd meglássuk.. ja meg 2 új saru... valami aranyozott csoda mert ez már erősen "habzik"

miaza leukoplaszt henger szíjfeszítő?!

Szaszamara
2006. február 06. 21:26
Ja és ha teljesen lemerül akkor 2 óra alatt fel lehet tölteni, viszont vigyázni kell a 15 V fölé nem szabad mennie a feszültségnek!!

Szaszamara
2006. február 06. 21:22
36000 Ft !!
Nekem optima volt 12 évet bírt ki, sajnos 1-2 * le lett merítve teherautókat indítva de azért elment 12 évet
Nekem optima volt 12 évet bírt ki, sajnos 1-2 * le lett merítve teherautókat indítva de azért elment 12 évet

minden akksira ráírják hogy gondozásmentes közben az enyém is elfogyasztott egy liter desztvizet... és elméletileg azis az...
de ezekbe télleg nemkell asszem full zártak cellék még ilyen kis csavaros kupakjuk sincs...

deee van olyan hogy valami üvegszálba itatott elektrolitos ami full zárt és aztse kell desztvizezni 7köznapi szóval...

az mit jelent, hogy gondozásmentes? nem kell öntözni és etetni? mert akkor a régi, nem zselés akksim is az. csak nincs ráírva.
és a "zselésben" sem zselé van. csak úgy hívják.
és a "zselésben" sem zselé van. csak úgy hívják.
A zselés azért jóű, mert gondozásmentes :)
sőt:
Az EXIDE MAXXIMA egy felitatott elektrolitos, spirálcellás akkumulátor. A pozitív és negatív lemezek közé üvegszál szövetből készített szeparátort tekernek, amelyben elnyeletik, felitatják az elektrolitot.
- lemezek: ólom-kálcium ötvözésű negatív, ólom-kálcium-ón ötvözésű expandált
- szeparátor: üvegszövetből készült szeparátor
- elektrolit: az üvegszövet szeparátorban felitatott, folyadék fázist nem tartalmaz
- zártság: biztonsági szelepekkel lezárt edényzet
- gáz és vízveszteség: az akkumulátor élettartama alatt nem kell pótolni
- önkisülés: minimális, kb.10-12 hónap 50%-ig
- élettartam: a zárt, antimonmentes technológiából adódóan hosszabb
- ciklusélettartam: ciklikus igénybevételre a MAXXIMA DC alkalmas
- kivezetések: 2+2db kúp (balos+jobbos), valamint amerikai lapos oldalcsatlakozó
A 900A (EN) indítóáramú, abszolút karbantartásmentes, rázkódásra és beépítési helyzetre érzéketlen akkumulátor felhasználási területe jellemzően a diesel motoros személygépkocsik, hajók, mezőgazdasági és építőipari gépek.
A MAXXIMA 900 DC ennek egy ciklikus igénybevételre tervezett változata, amely a kiemelkedően magas, kb. 700 ciklusával, és 900A (EN) indítóáramával az erősebb igényvételű felhasználásokban,
pl. nagyteljesítményű autó HiFi ellátására ideális.

már csak az ára érdekelne

Az EXIDE MAXXIMA egy felitatott elektrolitos, spirálcellás akkumulátor. A pozitív és negatív lemezek közé üvegszál szövetből készített szeparátort tekernek, amelyben elnyeletik, felitatják az elektrolitot.
- lemezek: ólom-kálcium ötvözésű negatív, ólom-kálcium-ón ötvözésű expandált
- szeparátor: üvegszövetből készült szeparátor
- elektrolit: az üvegszövet szeparátorban felitatott, folyadék fázist nem tartalmaz
- zártság: biztonsági szelepekkel lezárt edényzet
- gáz és vízveszteség: az akkumulátor élettartama alatt nem kell pótolni
- önkisülés: minimális, kb.10-12 hónap 50%-ig
- élettartam: a zárt, antimonmentes technológiából adódóan hosszabb
- ciklusélettartam: ciklikus igénybevételre a MAXXIMA DC alkalmas
- kivezetések: 2+2db kúp (balos+jobbos), valamint amerikai lapos oldalcsatlakozó
A 900A (EN) indítóáramú, abszolút karbantartásmentes, rázkódásra és beépítési helyzetre érzéketlen akkumulátor felhasználási területe jellemzően a diesel motoros személygépkocsik, hajók, mezőgazdasági és építőipari gépek.
A MAXXIMA 900 DC ennek egy ciklikus igénybevételre tervezett változata, amely a kiemelkedően magas, kb. 700 ciklusával, és 900A (EN) indítóáramával az erősebb igényvételű felhasználásokban,
pl. nagyteljesítményű autó HiFi ellátására ideális.

már csak az ára érdekelne

Exide Xtreme
Az akkumulátorgyárak eddig nem vették figyelembe hogy az extra fogyasztókkal felszerelt autók új követelményeket támasztanak az akkumulátorokkal szemben. Az akkuknak el kell viselniük a ciklikus üzemmódot azaz a rendszeres lemerüléssel - feltöltéssel járó igénybevételt is. Ilyen tulajdonságokkal eddig csak a meghajtóüzemre (ciklikus üzemre ) tervezett akkumulátorok rendelkeztek. Az X-Treme sorozat új fejlesztésu poliészterbetétes tasakszeparátorral készül, amely egyesíti a kétféle akkutípus előnyös tulajdonságait, azaz a magas indítóáramot, a ciklusállóságot és a hosszú élettartamot.

Az akkumulátorgyárak eddig nem vették figyelembe hogy az extra fogyasztókkal felszerelt autók új követelményeket támasztanak az akkumulátorokkal szemben. Az akkuknak el kell viselniük a ciklikus üzemmódot azaz a rendszeres lemerüléssel - feltöltéssel járó igénybevételt is. Ilyen tulajdonságokkal eddig csak a meghajtóüzemre (ciklikus üzemre ) tervezett akkumulátorok rendelkeztek. Az X-Treme sorozat új fejlesztésu poliészterbetétes tasakszeparátorral készül, amely egyesíti a kétféle akkutípus előnyös tulajdonságait, azaz a magas indítóáramot, a ciklusállóságot és a hosszú élettartamot.

sőt.. van vagy 6 féle.. most nézem

dee exidben is van STR meg GEL... gondolom az utóbbi zselés... ésaz mérjó?!

sőőt azok az ismerőseim is exide-ot használnak akik hangyomásra járnak

banner?! habár az exide 14 körül van (74ah) és az jó ár.. szóval szerintem az lesz de azért kiváncsi vagyok mit tud a banner 18e-ért...

nekem exide van és eddíg tök jó

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
a lényeg, hogy akksit kell vennem, kinek melyik márka vált be?
55Ah-ás, érdemesebb mondjuk 65 Ah-ásat bele rakni? de inkább a márka javaslat érdekelne, melyik bírja a rövid távokat, a sokszori indításokat... esetleg árak, helyek...
válaszokat előre is köszönöm!