változó szelepvezérlés vs turbós moci...
aktuális téma

...Toyota Corolla 1.8 TS vs Seat Leon 1.8T Sport Sziasztok! Nem esetleges háború és összeugrasztás a célom, kérdéseim lennének, ha tudtok írjatok le érveket, ellenérveket. Szóval pillanatnyilag ez a két kiszemeltem. Kérdés az, miben másabb, jobb, rosszabb, egyáltalán összevethető-e egy 192LE változó szelepvezérlésű motor egy 180LE turbóssal? Melyik rugalmasabb motor, milyenek a fogyasztási arányok, városba esetleg melyik ajánlatosabb, ... és ilyen hansonlók érdekelnének. Ha tudtok, írjatok! Köszönöm!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Nem kötekedés, de azért az a 7 liter egy kissé optimista, nem?
90 + szélárnyék?
Ha a Toyotával kimész valami pályára, és küldöd neki a 9000 körüli fordulatokat, akkor lehet az is bevágja a 15 litert, ezt nem tudom, de hogy normál használatban néhány literrel is alul marad a fogyasztása, az elég valószínű.

90 + szélárnyék?
Ha a Toyotával kimész valami pályára, és küldöd neki a 9000 körüli fordulatokat, akkor lehet az is bevágja a 15 litert, ezt nem tudom, de hogy normál használatban néhány literrel is alul marad a fogyasztása, az elég valószínű.

Ha jó neked is, megyek holnap! 

Használtan 4 milka körül... Asszem.
Hát, ha 2000-től nem is, de 2800-tól már ott a power ! A szívó motorral is élmény autózni, főleg ha ordít,de amikor egy turbó megéled, azt nem pótolja semmi !!
Teljesen más élmény !

14L fölé nem megy?!
Ha ez tényleg így van, az bravúros. Én egy okosított 206 GT-vel akkor is alig voltam 15 alatt, ha (viszonylag) normálisan mentem...

JiM milyen áron vesztegetik most ezeket a kocsikat?
Azt láttam, hogy a leonból egy chippel +50LE és rengeteg nyomaték.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Fogyasztást azért kérdeztem (bár tudom aki ilyet akar az ne nagyon nézze), mert a Totalcaros tesztben is 15-16 litert írtak, máshol is ilyen 16ot olvastam, viszont a gyári adat meg 11,7-et írtak...
Gondolom a két motor köz az az óriási különbség, hogy míg a Corolla 6000-8000 között élvezhető, addig egy turbós 2000-től. Jól tudom?
Fogyasztást azért kérdeztem (bár tudom aki ilyet akar az ne nagyon nézze), mert a Totalcaros tesztben is 15-16 litert írtak, máshol is ilyen 16ot olvastam, viszont a gyári adat meg 11,7-et írtak...
Gondolom a két motor köz az az óriási különbség, hogy míg a Corolla 6000-8000 között élvezhető, addig egy turbós 2000-től. Jól tudom?
Ja, és a fogyazstása nulla !!!! Ha normálisan használod (a felhúzott verziót) 7liter !!!!!!!!! Ha a városban ordíttatod reggeltől estig, akkor sem tudsz megetetni vele 14liternél többet !!!! Ez nagyon barátságos egy ilyen teljesítményhez !
A Leonban lakik még vagy 120-140Le plussz !! Olyan robbanékony autót lehet belőle faragni, hogy jajj !! A motort nem is nagyon kell alakítani, mert iszonyatosan túl van méretezve ! Egy-két apróság, egy jó csip, és már kész is a rettenet ! Az alakítás 200-300.000Ft ból megvan ! Ez az egyik legkönnyebben tuningolható motor !! Egy szívóval össza sem lehet hasonlítani ! A szívónál el kell koptatni egy-két reszelőt, és még akkor sem tudja megközelíteni az 1.8T-t !
Hubasszus, az elején a címből másra gondoltam...
Mert létezik a kettő együtt is, de akkor ez egy más kérdés.
Próbáld ki mind a kettőt, és biztosan rá fogsz jönni, hogy a Leon sokkal dinamikusabb lesz neked, mert pont a Toyota VVTLi mocija kissé nyomatékszegény a kategóriájában.
A két motor karaktere ég és föld, az gyik inkább pörgősebb (redline by 9000?), a másik meg egy bevállt széria turbo.
De egy autóvásárlás azért ennél összetettebb, szerintem.
Nem mentem már rég Seattal, ami nekem azoknál abszolút nem jött be, az a magas üléspozíció, meg a billegős futómű.
Lehet, azóta már ez nincs így.
Én személy szerint a Toyotát jobb autónak ítélem meg, de sokkal lomhábbnak fog tűnni. Másképp kell vezetni, az biztos.
A Seat bizti rugalmasabb, nagy valószínűséggel többet is eszik (valamit valamiért...), és városban mindkettőt jól fogod tudni használni, mert ezek még nem versenyautók.
Szervezz magadnak valahogy egy próbakört velük, ez a legfontosabb! Beszélhet itt bárki bármit, ha neked aztán egy próbakör után mégsem lesz szimpi valamelyik!
Mert létezik a kettő együtt is, de akkor ez egy más kérdés.

Próbáld ki mind a kettőt, és biztosan rá fogsz jönni, hogy a Leon sokkal dinamikusabb lesz neked, mert pont a Toyota VVTLi mocija kissé nyomatékszegény a kategóriájában.

A két motor karaktere ég és föld, az gyik inkább pörgősebb (redline by 9000?), a másik meg egy bevállt széria turbo.
De egy autóvásárlás azért ennél összetettebb, szerintem.
Nem mentem már rég Seattal, ami nekem azoknál abszolút nem jött be, az a magas üléspozíció, meg a billegős futómű.
Lehet, azóta már ez nincs így.
Én személy szerint a Toyotát jobb autónak ítélem meg, de sokkal lomhábbnak fog tűnni. Másképp kell vezetni, az biztos.
A Seat bizti rugalmasabb, nagy valószínűséggel többet is eszik (valamit valamiért...), és városban mindkettőt jól fogod tudni használni, mert ezek még nem versenyautók.

Szervezz magadnak valahogy egy próbakört velük, ez a legfontosabb! Beszélhet itt bárki bármit, ha neked aztán egy próbakör után mégsem lesz szimpi valamelyik!

Pedig ez a szomorú igazság!

Turbós! Utána sokkal többet ki lehet belőle hozni! De ezt ne vedd szakvéleménynek! 

...Toyota Corolla 1.8 TS vs Seat Leon 1.8T Sport
Sziasztok!
Nem esetleges háború és összeugrasztás a célom, kérdéseim lennének, ha tudtok írjatok le érveket, ellenérveket.
Szóval pillanatnyilag ez a két kiszemeltem. Kérdés az, miben másabb, jobb, rosszabb, egyáltalán összevethető-e egy 192LE változó szelepvezérlésű motor egy 180LE turbóssal? Melyik rugalmasabb motor, milyenek a fogyasztási arányok, városba esetleg melyik ajánlatosabb, ... és ilyen hansonlók érdekelnének.
Ha tudtok, írjatok! Köszönöm!
Sziasztok!
Nem esetleges háború és összeugrasztás a célom, kérdéseim lennének, ha tudtok írjatok le érveket, ellenérveket.
Szóval pillanatnyilag ez a két kiszemeltem. Kérdés az, miben másabb, jobb, rosszabb, egyáltalán összevethető-e egy 192LE változó szelepvezérlésű motor egy 180LE turbóssal? Melyik rugalmasabb motor, milyenek a fogyasztási arányok, városba esetleg melyik ajánlatosabb, ... és ilyen hansonlók érdekelnének.
Ha tudtok, írjatok! Köszönöm!
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
az én válaszom:csakis japán:)
mégiscsak egy toyota!!!!!