DAKAR 2009
aktuális téma

Egy év kihagyás után újra megcsodálhatjuk a világ legnagyobb kihívást jelentő motorsport versenyét, a legendás Dakar ralit, amely először nem Afrikában, hanem Dél-Amerikában kerül megrendezésre.
http://www.dakar.com
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
mi történt Mardejevékkel hogy 6 óra hátrányuk lett?

KAMIONOK, VÉGEREDMÉNY:
1.Csagin, Sztarosztyin,Nyikolajev
Oroszország KAMAZ
Legalább egy jó hír számomra.
Jah és amiről senki nem beszél:
10. Szaller, Pócsik, Csitári
Magyarország MAN

1.Csagin, Sztarosztyin,Nyikolajev
Oroszország KAMAZ
Legalább egy jó hír számomra.
Jah és amiről senki nem beszél:
10. Szaller, Pócsik, Csitári
Magyarország MAN

A Dakar Rally csütörtöki szakaszán (12.) rengeteg versenyző ragadt bent a dűnék között sötétedés utánig, így a versenyigazgatóság a 175. km-nél leterelte őket a szelektívről, hogy etapon tegyék meg a hátralévő utat a bivouacig. A késő esti eredményhirdetésnél a beérkezett versenyzők a teljes szakasz hosszára kapták a mért idejüket, ám akik könnyítéssel csak 175 km-t tettek meg, azok az addig elért idejükhöz hozzáadott átlagidőt kaptak, melyhez összesen 1 óra büntetést osztottak ki pluszban. Ez azonban azt eredményezte, hogy azok, akik valóban teljesítették a napi szelektív távját, rosszabbul jártak, mint kint rekedt társaik.
Szalayék is azon kevesek közé tartoznak, akik megküzdöttek a tegnapi szakasszal, amely a mezőny egyöntetű véleménye szerint az elmúlt két hét legnehezebb távja volt. A fenti döntést jogosan ítélték magukra nézve igazságtalannak, így a zsűri elé járultak, hogy gondolják át a döntésüket. A magyarázat önmagáért beszél: ez itt a Dakar Rally, amelyet azért tartanak a legnehezebb tereprali versenynek, mert embertelenül kemény terepviszonyokkal kell megküzdenie a versenyzőknek.
Bivouac"Harminc versenyzőtársammal együtt megreklamáltam a verseny zsűrijénél a tegnapi döntésüket, miszerint összesen egy óra büntetést kaptak azok a versenyzők, akik nem fejezték be a tegnapi szakaszt, hanem a 175. km-nél lejöttek a pályáról. – nyilatkozta Szalay Balázs - Igazságtalannak és a Dakar szellemével ellentétesnek tartottuk, hogy ezen döntésük azokat a versenyzőket juttassa előnyhöz, akik nem küzdenek meg azért, hogy egy szakaszt teljesen befejezzenek.
A versenybizottság ma este megvizsgálta a beadványt, mely mellé külön beadott egyet a VW Motorsport csapata, külön a spanyol versenyzők, illetve a 379-es versenyző is beadványt nyújtott be a versenybizottság tegnapi döntése ellen. Végül úgy döntött a bizottság, hogy ma este minden versenyző 12 óra büntetést kap, aki nem teljesítette a tegnapi szelektívet. Ez több mint 60 versenyzőt érintett. Ezek után csapatunk jelenleg a 23. helyen áll az összetett eredmények alapján."
Szalayék is azon kevesek közé tartoznak, akik megküzdöttek a tegnapi szakasszal, amely a mezőny egyöntetű véleménye szerint az elmúlt két hét legnehezebb távja volt. A fenti döntést jogosan ítélték magukra nézve igazságtalannak, így a zsűri elé járultak, hogy gondolják át a döntésüket. A magyarázat önmagáért beszél: ez itt a Dakar Rally, amelyet azért tartanak a legnehezebb tereprali versenynek, mert embertelenül kemény terepviszonyokkal kell megküzdenie a versenyzőknek.
Bivouac"Harminc versenyzőtársammal együtt megreklamáltam a verseny zsűrijénél a tegnapi döntésüket, miszerint összesen egy óra büntetést kaptak azok a versenyzők, akik nem fejezték be a tegnapi szakaszt, hanem a 175. km-nél lejöttek a pályáról. – nyilatkozta Szalay Balázs - Igazságtalannak és a Dakar szellemével ellentétesnek tartottuk, hogy ezen döntésük azokat a versenyzőket juttassa előnyhöz, akik nem küzdenek meg azért, hogy egy szakaszt teljesen befejezzenek.
A versenybizottság ma este megvizsgálta a beadványt, mely mellé külön beadott egyet a VW Motorsport csapata, külön a spanyol versenyzők, illetve a 379-es versenyző is beadványt nyújtott be a versenybizottság tegnapi döntése ellen. Végül úgy döntött a bizottság, hogy ma este minden versenyző 12 óra büntetést kap, aki nem teljesítette a tegnapi szelektívet. Ez több mint 60 versenyzőt érintett. Ezek után csapatunk jelenleg a 23. helyen áll az összetett eredmények alapján."
Valaki világosítson már fel, mert nincs kedvem túrkálni a neten az infoért...
kibaszott ki kivel és hogyan, nem vagyok képben, de azt tudom hogy a kamaz idén megint nyert
Ugyanez a véleményem...
én nekem Palik se szimpatikus... de legalább felmutatott valamit!!!
S hogy ezért saját honfitársammal is kibaccak .. ez szőrnyen szomorú
na mindegy ..... ez van .. biztos meg lesz a világnak a véleménye ismét kis hazánk seggfejeiről
S hogy ezért saját honfitársammal is kibaccak .. ez szőrnyen szomorú

na mindegy ..... ez van .. biztos meg lesz a világnak a véleménye ismét kis hazánk seggfejeiről

meg azt is mondták mi ill ki miatt!! 

Mér fáj a gyökérnek a másik sikere??? most hogy egy csomó autóst hátrébb soroltak így marha dicsőséges 22. helyen lenni 

hát így most én is nagyot csalódtam ebben a SZalayban... Már a Dakarja ott véget ért, mikor elszállt a kormánya. De most legalább Palikékat is megszivatta

erre annyit tudok mondani, hogy magyar összetartás!!!!

Na most volt híradóban... megbüntették Palikékat, meg sok autóst.
nem értem én se. Az oldaluk is ezt írja, meg a dakar.comon is ez van
Azt hogy? Reggel még 12 volt..
Palik megcsinálta... Összetett 21! Szalay 22... azért elbaszni is tudni kell 

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!