Jogi tanácsok!
aktuális téma

Helló! Nem mindig úgy van ahogy a rendőr mondja, miután megbírságolt!Erre van némi példám, és halottam is ezt azt!! Ebben a topicban szeretném ha paragrafusokat, kreszabályokat, újításokat, jogi cikkejeket ajánlanánk olyanok figyelmébe akik ezt-azt nem értenek!Sok barátom fordult hozzám KRESZ kérdéssel kapcsolatban mert attól, hogy nem feltétlen tartom be, ismerem ától cettig (szinte), mert sokszor az ismereteim mentettek meg a büntetéstől!Bár nem ismerhetek én sem mindent, volt h nekem is kellett tanács. Elméleti kérdések, jogorvoslat, tapasztalatok, ismeretek satöbbi cseréjét szeretném itt kivitelezni!Remélem sokunknak tudunk közös erővel segíteni!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
neeeem, nincs!
csak legyen más a cime!!!!!
ha megosztjuk egymással a szitukat, az máááás! csak jogszabályokat ne elemzzünk könyörgöm! de leirom 3x az ötlet jo, a tapasztalat csere a legjobb. ennyi.
csak legyen más a cime!!!!!
ha megosztjuk egymással a szitukat, az máááás! csak jogszabályokat ne elemzzünk könyörgöm! de leirom 3x az ötlet jo, a tapasztalat csere a legjobb. ennyi.
Nézd igazad van!De sosem tudhatjuk h betéved e ide egy jogász mert már volt rá példa X fórumon.Másrészt vannak egyeseknek rendőr ismerősei!PL
Egy rendőr nem veheti el a forgalmid kopott gumikért attól, hogy parkolsz vele az út szélén!!!!És én erre csak utánna jöttem rá, mert kresz szerint az az autó számit forgalomban résztvevőnek, ameikben a gyujtáskapcsolóban benne van a kulcs!Nekem a zsebemben volt mégis az út szélén álva egy órás beszélgetés közepette igazoltatott, majd utólag kiderült Teljesen jogtalanul volnta be a forgalmim!!Persze ő is pénzre ment mert kérdezte h van e jobb ötletem...
De ha ezt elöbb tudom, akkor figyelmeztetem és elköszön!Mert van olyan példám is mikor a rendőrt kioktattam elnézést kért és tovább engedett!
Ez volt a célom, de látom már most halálra van ítélve a topic
Egy rendőr nem veheti el a forgalmid kopott gumikért attól, hogy parkolsz vele az út szélén!!!!És én erre csak utánna jöttem rá, mert kresz szerint az az autó számit forgalomban résztvevőnek, ameikben a gyujtáskapcsolóban benne van a kulcs!Nekem a zsebemben volt mégis az út szélén álva egy órás beszélgetés közepette igazoltatott, majd utólag kiderült Teljesen jogtalanul volnta be a forgalmim!!Persze ő is pénzre ment mert kérdezte h van e jobb ötletem...
De ha ezt elöbb tudom, akkor figyelmeztetem és elköszön!Mert van olyan példám is mikor a rendőrt kioktattam elnézést kért és tovább engedett!
Ez volt a célom, de látom már most halálra van ítélve a topic
Itthon ha levillogsz v.kit nem vonnak felelőségre, mert hivatkozhatsz arr, hogy te csak figyelmeztetted, hogy jobbratartás van, és mivel nem állt szándékodban jobbról előzni amiért jogsibevonás jár rosszabb esetben, így megkérted hogy engedjen tovahaldni!Dudát csak balesetmegelőzés céljából, fénykürtöt figyelmeztetés céjából lehet alkalmazni.Ez lehet a kiengedéstől, egészen a "takarodj előlem"-ig bármi
mer dezinformálásbol nagy gondok lehetnek

jogi tanácsot csak jogász osztogasson

én se kezdek elméleti matematikábol instrukciokat adni senkinek

Nem vagyok jogász!!!!

az a gond, hogy ha egy laikus ember elolvas egy jogszabályt, azt se tudja utána hogy fiu e vagy lány... az ötlet nem rossz, de nem ajánlhatom itt a PTk 3§ (1) a) pontját, mer lehet hogy hozzá se tudnak jutni, ha meg igen, nem tudják értelmezni... én joghallgato vagyok, és minden tanaram azt mondja ezeket jogászok irták jogászoknak, és a felét kb nem értem ugy hogy mi elmezzük pl a közbeszerzési tv-t.... tehát itt amire gondolsz, oylan jogi tanácsot lehet adni, ami nem nevezhetö annak, emr te számlát nem hiszem hogy adsz rola, ha pl ügyvéd vagy mondjuk... ergo, talám utmutatás, hogy fordulj ügyvédhez,r endörismihez, stb... nem? félreértés ne essék, nem rosszbol irtam, az elgondoloás nem rossz, de jogszabályt csak jogász, jogtudos elemezzen, mer lakóikus száára lehet hogy tök ellenkezö fog kijönni... de az ötlet jo

en??? segédmunkas

Hali
nekem inkabb kerdesem lenne, Nemetben ugy van hogy ha valakit autopalyan leprobalsz szoritani a bal savbol azaz ramaszol es villogsz stb... akkor 3 honapra elveszik a jogsidat + xy összeget bekell fizetni birsagra. De ha jobbrol megelözöd akkor kapsz es 30 euros birsagot es viszlat mehetsz tovabb, ez magyarorszagon hogy van regulalva???
nekem inkabb kerdesem lenne, Nemetben ugy van hogy ha valakit autopalyan leprobalsz szoritani a bal savbol azaz ramaszol es villogsz stb... akkor 3 honapra elveszik a jogsidat + xy összeget bekell fizetni birsagra. De ha jobbrol megelözöd akkor kapsz es 30 euros birsagot es viszlat mehetsz tovabb, ez magyarorszagon hogy van regulalva???
Helló!
Nem mindig úgy van ahogy a rendőr mondja, miután megbírságolt!Erre van némi példám, és halottam is ezt azt!!
Ebben a topicban szeretném ha paragrafusokat, kreszabályokat, újításokat, jogi cikkejeket ajánlanánk olyanok figyelmébe akik ezt-azt nem értenek!Sok barátom fordult hozzám KRESZ kérdéssel kapcsolatban mert attól, hogy nem feltétlen tartom be, ismerem ától cettig (szinte), mert sokszor az ismereteim mentettek meg a büntetéstől!Bár nem ismerhetek én sem mindent, volt h nekem is kellett tanács.
Elméleti kérdések, jogorvoslat, tapasztalatok, ismeretek satöbbi cseréjét szeretném itt kivitelezni!Remélem sokunknak tudunk közös erővel segíteni!
Nem mindig úgy van ahogy a rendőr mondja, miután megbírságolt!Erre van némi példám, és halottam is ezt azt!!
Ebben a topicban szeretném ha paragrafusokat, kreszabályokat, újításokat, jogi cikkejeket ajánlanánk olyanok figyelmébe akik ezt-azt nem értenek!Sok barátom fordult hozzám KRESZ kérdéssel kapcsolatban mert attól, hogy nem feltétlen tartom be, ismerem ától cettig (szinte), mert sokszor az ismereteim mentettek meg a büntetéstől!Bár nem ismerhetek én sem mindent, volt h nekem is kellett tanács.
Elméleti kérdések, jogorvoslat, tapasztalatok, ismeretek satöbbi cseréjét szeretném itt kivitelezni!Remélem sokunknak tudunk közös erővel segíteni!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Nincs harag!