Jogi tanácsok!

Témakör: Helpdesk
aktuális téma
Jogi tanácsok!

Helló! Nem mindig úgy van ahogy a rendőr mondja, miután megbírságolt!Erre van némi példám, és halottam is ezt azt!! Ebben a topicban szeretném ha paragrafusokat, kreszabályokat, újításokat, jogi cikkejeket ajánlanánk olyanok figyelmébe akik ezt-azt nem értenek!Sok barátom fordult hozzám KRESZ kérdéssel kapcsolatban mert attól, hogy nem feltétlen tartom be, ismerem ától cettig (szinte), mert sokszor az ismereteim mentettek meg a büntetéstől!Bár nem ismerhetek én sem mindent, volt h nekem is kellett tanács. Elméleti kérdések, jogorvoslat, tapasztalatok, ismeretek satöbbi cseréjét szeretném itt kivitelezni!Remélem sokunknak tudunk közös erővel segíteni!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
RopyAti
2008. szeptember 07. 20:32
semmi! rendőrök nem kaptak, semmit, mert nem történt semmi!
fegyelmit kaptak, de az szinte semmi se volt.
most gondolom a média már nem nyilatkozik róla milyen, kártérítési perek mehetnek a háttérben pl. becsületsértés, yo hírnév megsértése stb.... ügyekben
lucifer207
2008. szeptember 07. 20:32
itali
2008. szeptember 07. 20:31
Nem igazán tudom kivenni a fényképből...
Megnéztem a lámpákat, vannak karikák benne ilyenek hogy "E2", "E9"... a gyáriakat is megnéztem, abban sem volt "Eu" csak szintén "E'szám'"...
F.Geri
2008. szeptember 07. 20:31
Állítólag megerőszakolták, állítólag semmi sem történt.
Az is csak egy cirkusz dolog volt, hogy a vezetés hiányosságairól a figyelmet másfelé terelje, nehogy forradalom legyen?
F.Geri
2008. szeptember 07. 20:29
Na de most komolyan! Mi lett abból a Zsanett ügyből?
RopyAti
2008. szeptember 07. 20:28
ops....
ok-ok! csak ezen késői órán tudod az én agyam se fotog mán' úgy hogy no!
F.Geri
2008. szeptember 07. 20:27
citystar
nekem a mozaik utcában egy szót sem szóltak rá.
F.Geri
RopyAti
2008. szeptember 07. 20:24
a pasi, az valahogy nem tartozik a törvényes képviselő kategóriába
RopyAti
2008. szeptember 07. 20:23
mindegy, hogy nevezed a köznyelvben, a tv. szerint ez a helyszíni bírság, hiába a postán kell befizetned vagy banki átutalással
RopyAti
2008. szeptember 07. 20:22
Zsanett is próbálkozott meg is "szopatták" érte!
F.Geri
2008. szeptember 07. 20:22
A csaekk mégsem helysziní, pl. a préri kellős közepén hol fizetnéd be? Pont az a lényege a helysdzini bírságnak, hogy ott helyben kell leperkálnod.
F.Geri
2008. szeptember 07. 20:20
De a 16-17 éves kiscsajok már azt tudják mondani, hogy a pasijuk felnőt!
RopyAti
2008. szeptember 07. 20:20
a helyszíni bírság = a "csekk"-el
a szabs. törványkönyvben van benne, csa ott készpénzátutalási megbízásnak hívják
F.Geri
2008. szeptember 07. 20:17
Helyszini bírságot senkire nem szabhatnak ki! Csekket adhatnak! Rájött a felső tízezer, hogy a rendőrök nagyon jól keresnek a helyszini bírság témájával és az nem az ő zsebükbe kerül.
balesz008
2008. szeptember 07. 20:16
találtam egy ilyet neten:
Sziasztok!

Nekm is ez a lámpa van beépítve az autómba az FK-tól!
Németországból lett rendelve azzal a különbséggel,hogy nekem a lámpa testem kék!(ami a képen fekete az nélam kék!)
Ezért kaptam egy feljelentést!Igaz a rendőrhölgy tudatlansága és az én figyelmetlenségem végett történt,mivel ő azt írta a jegyzőkönyvbe,hogy a foncsor színe kék,ezért a lámpa kivetített fénye kék színű!Holott ez nem igaz,mert a foncsorom króm,és a lámpám kivetített fénye színtelen!
Az E betűről csak annyit,hogy ennek is utánna jártam a KPM-nél,mivel az én lámpáim is el vannak látva vele!
Azt az információt kaptam,hogy az annyit jelent,hogy az Europai szabványnak megfelel,de ebből ők még nem tudják,hogy biztosan abba az autóba szerelhető-e be pótalkatrészként amelybe beépítették!
Nekm is kellett vola kapnom a gyártótól műbizonylatot,de nem kaptam!Viszont a KÖHÉM jogszabály szerint el kell,hogy fogadják a lámpa eredeti dobozát műbizonylat helyett,vagy a Magyarországi Közlekedési vezérszerv adhat egy olyan igazolást,hogy beszerelhető az adott autótípusba pótalkatrész gyanánt!
Elég macerás,de mégsem mászkálhatsz az összes beszerelt tuning alkatrész eredeti dobozával az autódba,hisz lehet hogy egy idő után utánfutón kell szállítanod őket mert annyi lesz! :)
(Én sem jártam végig ezt az egészet!Befizettem a 10 ezer bírságot,és reménykedem abba hogy többet nem kötnek bele!)Az ok,amiért nem jártam végig az az hogy sehol nem találtam címet,sem telefonszámot!Állítólag Budaőrsön van a székhely!
Köszönöm,hogy megoszthattam ezt a nem túl kellemes tapasztalatot!
Sok sikert,és rendőr mentes közlekedést mindenkinek!
Sziasztok!
balesz008
2008. szeptember 07. 20:15
ja, pénteken, ha megélem
erröl majd utána nyilatkozok
itali
2008. szeptember 07. 20:14
OK, köszi, kimegyek és megnézem hogy rohadnának meg!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 213 találat 11 oldalon