Cikk: PayPalos trükközés. Figyeljetek oda!
aktuális téma

Úgy tűnik nincs szerencsém ezekkel a netes rendelésekkel. Tavaly már egyszer irdatlanul beszoptam egy ebay-es dologgal, most majdnem sikerült beleszaladni egy újabba. Itt a full sztori, mindenki okulására.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Nekem pár hónapja olyan volt, hogy kinéztem egy kocsit a mobile.de-n és írtam a tulajnak, akinek német neve volt, hogy érdekelne az autó. Erre vissza írt egy török ember, hogy az autó nem Németben van, mert, hogy ő Németországban vette, meg ott is dolgozott, de hogy hazament Spanyolországba, Ibizára és magával vitte oda a kocsit, de azért hirdeti itt, mert német papírjai vannak és a németeknek könnyebb eladni. Mondtam neki, hogy thanks én oda biztos el nem megyek érte... Erre felajánlotta, hogy van egy szállítmányozó cége, aki leszállítja hozzám a kocsit, segít beregisztrálni stb. van 5 napom tesztelni és ha nem tetszik, akkor visszaviszik teljesen ingyen. Annyi a teendőm, hogy utaljam el a pénzt a cégnek és ők addig nem utalják el neki, amíg én meg nem vettem a kocsit, ha nem kell, akkor visszautalják 100%-ban. Nem tudom, hogy kit akarnak ennyire hülyének nézni, de azért vigyázni kell, mert aki balek, az tényleg beszívhatja az ilyen csalók játékát és itt pl. nem 200 euróról volt szó.

Na fent a blog is.. Aki tudja, ossza, legalább ennyi haszna legyen a fészbuknak 

Én is belefutottam ilyenbe. Ugyan ez a sztori csak még jobban megtekerve. Autót vett volna a gyerek, egy magyar golf volt meghirdetve ebayen, és angol gyerek jött ezzel a dumával hogy 300euróval többet utalt át nekem, de még vissza lesz tartva mind addig amíg a pontos címemmel együtt át nem küldöm a pénzt egy spanyol(!) fuvarozó cégnek, akik jelzik, hogy megkapták a pénzt és feloldja a paypal a pénzem és megkapom. Ez már alapjában véve fura, hogy egy angol emberke miért fizet 300 eurót egy spanyol fuvarozó cégnek (akinek utánna néztem és kiderült hogy indiai a neve alapján!), hogy magyarból elszállítsanak egy golfot. Igazi nemzetközi biznisz lett volna, ha van valóság alapja
És persze olyan email címre kaptam paypalos levelet ami nincs is paypal számlához csatolva 

ennyi a lényeg... kiszúrtad az átbaszást benne... ha meg valami nem tiszta, volt már, hogy felhívtam a paypal-t... oké, kell hozzá tudni angolul, meg nem is olcsó, de segítenek gyorsan. az emailekről meg annyit, hogy valóban érdemes visszakeresni az eredeti feladót... kaptam már @pay.pal.com levelet is 

csatlakoznék az előttem, szólóhoz, ahol csak a western union erőlteti a másik fél azt érdemes fontolóra venni, mindennemű okirat nélkül veheti fel a pénzt, elég ha csak felmutatja hogy hová érkezett a pénz, és kész. ha valakinek nagyon kell valami az valószínűleg a normális banki átutalásba is hajlandó belemenni.
én csak ebayen vásárolgatok egy ideje, ebayen belül egy egészen normálisan ellenőrzött tranzakciónak érzem a paypal-t engem még nem ért átbaszás.
én csak ebayen vásárolgatok egy ideje, ebayen belül egy egészen normálisan ellenőrzött tranzakciónak érzem a paypal-t engem még nem ért átbaszás.

Szia!
Ahol már a western union kerül szóba az felettéb gyanús!
árulok pár cuccot én is, nem autós cuccokat, már volt külföldi érdeklődés, de inkább nem mozdultam rá.
Én nem utalnék western unionnal sehova,amíg nem látom hogy megjött a pénz.
Ahol már a western union kerül szóba az felettéb gyanús!
árulok pár cuccot én is, nem autós cuccokat, már volt külföldi érdeklődés, de inkább nem mozdultam rá.
Én nem utalnék western unionnal sehova,amíg nem látom hogy megjött a pénz.
Elég szomorú.. Paypal témában nekem ez volt az első, de nagyon hitelesen csinálta a f.sz. Mindenesetre megírom az esetet részletesen blogban is, nehogy más meg beszopja. 

A paypall és más netes utalgatásoknál a hamis dokumentumok küldözgetése megszokott dolog. :) Nem te vagy az első és utolsó, ez mindennapos dolog.
Úgy tűnik nincs szerencsém ezekkel a netes rendelésekkel. Tavaly már egyszer beszoptam egy ebayes dologgal, most érzésem szerint újra át akarnak b.szni.
A történet dióhéjban: meghirdettem egy Renault Clio bodykitet pár helyen (itt CS-n is), és rövidesen jelentkezett is egy külföldi illetőségű - állítása szerint brit - fazon, aki nagyon érdeklődik iránta, és rögtön fizetne Paypallal és vinné is a cuccot, a szállítást pedig - állítása szerint - ő maga rendezi.
A gond ott kezdődik, hogy emberünk írt, hogy elvileg elutalta a szett árát, plusz 200 Euro összeget, amit nekem kellene befizetnem a Western Unionnal a szállító cég számlájára, és akkor kapnám meg az én részemet, ami vissza van tartva. Mindezt alátámasztandó, jött is két szép paypal fejléces levél (amit egyébként kapásból spambe rakott a levelező).
Ezzel viszont több dolog sem stimmel: egyrészt "Automobile Payment"-ről szól a dolog, holott szó sincs autó eladásról. Másrészt a kedvezményezett nevéhez valami spanyol magánszemély van megadva, akinek elvileg utalnom kéne, a leírásban az szerepel, hogy vissza kell küldenem egy fénymásolatot igazolásként, hogy befizettem a pénzt...
A levél feladója [email protected]ént van feltűntetve, viszont a tényleges cím [email protected].
És ami a leggyanúsabb ugye, hogy a Paypalomon nyoma sincs ennek a requestnek. Igazából azért kezdtem el írni ezt a kis szösszenetet, hogy megkérdezzem, szerintetek átbaszás akar-e lenni, de közben megválaszoltam a kérdést magamnak
Lényeg, hogy mindenki figyeljen oda, mert ilyen is van! Akinek meg van hasonló tapasztalata, írjon!
A történet dióhéjban: meghirdettem egy Renault Clio bodykitet pár helyen (itt CS-n is), és rövidesen jelentkezett is egy külföldi illetőségű - állítása szerint brit - fazon, aki nagyon érdeklődik iránta, és rögtön fizetne Paypallal és vinné is a cuccot, a szállítást pedig - állítása szerint - ő maga rendezi.
A gond ott kezdődik, hogy emberünk írt, hogy elvileg elutalta a szett árát, plusz 200 Euro összeget, amit nekem kellene befizetnem a Western Unionnal a szállító cég számlájára, és akkor kapnám meg az én részemet, ami vissza van tartva. Mindezt alátámasztandó, jött is két szép paypal fejléces levél (amit egyébként kapásból spambe rakott a levelező).
Ezzel viszont több dolog sem stimmel: egyrészt "Automobile Payment"-ről szól a dolog, holott szó sincs autó eladásról. Másrészt a kedvezményezett nevéhez valami spanyol magánszemély van megadva, akinek elvileg utalnom kéne, a leírásban az szerepel, hogy vissza kell küldenem egy fénymásolatot igazolásként, hogy befizettem a pénzt...
A levél feladója [email protected]ént van feltűntetve, viszont a tényleges cím [email protected].
És ami a leggyanúsabb ugye, hogy a Paypalomon nyoma sincs ennek a requestnek. Igazából azért kezdtem el írni ezt a kis szösszenetet, hogy megkérdezzem, szerintetek átbaszás akar-e lenni, de közben megválaszoltam a kérdést magamnak

Lényeg, hogy mindenki figyeljen oda, mert ilyen is van! Akinek meg van hasonló tapasztalata, írjon!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!