XENON kérdés
aktuális téma

Sziasztok!
Ha akármi kérdésetek van, vagy csak véleményt szeretnétek írni akkor itt megtehetitek.
A fórumban hirdetni tilos! THX! davidsz
Jogszabály:
Katt a linkre!
DC/R a xenonos lámpatest jelzése - ennek benne kell lenni!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Értem köszi a választ, azért gondolkodtam el rajta mert szörnyen rosszul világít... ha meg felljjebb állítom akkor meg anyáznak h kisüti a szemüket... sötétbe 80-90 nél többet nem merek vele menni annyira kis távolságot világít be...
Főleg oszágúton gond...pályán annyira nem..
Főleg oszágúton gond...pályán annyira nem..
Dodge88
2012. január 04. 09:04
jobb ha nem teszel bele. Az N16-hoz van gyári projektoros lámpa. gondolom nem 2fillér de vagy azt vagy semmit.
a fakkabátok miatt...meg foncsoros lámpába tényleg nem való. nekem is volt de már réges rég kiszedtem.
Neked mázlid van mert N16-hoz egy valag lámpa van...nekem N15-öm van és nincs projektoros hozzá (pedig olyatvennék).
ja és amiért ne vegyél: a leguccsó szettemet fél évig használtam, aztán nyárra kiszedtem. Amikor a tél közeledtével vissza akartam tenni már nem működött. nem tudom mi a here baja volt és nem olcsó gagyi szetett vettem...szóval ennyit az utólagos xenonról

a fakkabátok miatt...meg foncsoros lámpába tényleg nem való. nekem is volt de már réges rég kiszedtem.
Neked mázlid van mert N16-hoz egy valag lámpa van...nekem N15-öm van és nincs projektoros hozzá (pedig olyatvennék).
ja és amiért ne vegyél: a leguccsó szettemet fél évig használtam, aztán nyárra kiszedtem. Amikor a tél közeledtével vissza akartam tenni már nem működött. nem tudom mi a here baja volt és nem olcsó gagyi szetett vettem...szóval ennyit az utólagos xenonról

Almera N16-ba tudnátok valami jóféle xenont ajánlani?
Holnap OFF! Már intézem...
El lehet ezeket használtan adni? Ér valamit? Vagy használjam az üzletemben kirakat fénynek? 

igen, ha akarnak
ha észreveszik akkor akár a 3000K-ért is

megfog a rendőr és kapod a szép büntit+ beutaló szigorítottra... tanuljuk már meg h xenont nem rakunk sima foncsoros lámpába
(tudom, te nem tehetsz róla, így vetted)

Sziasztok. A 6000k is büntetnek ha sima lámpába van? (így vettem az autót) 

az hülye volt........
kevesebb höt termel a xenon mint a halogen
kevesebb höt termel a xenon mint a halogen

halihó
valaki tudna segíteni, hogy lámpa búránál hány cd a megfelelő fényerősség? illetve gondolom egy szubjektív, de, hátha valaki tud valami irányt mutatni:)
valaki tudna segíteni, hogy lámpa búránál hány cd a megfelelő fényerősség? illetve gondolom egy szubjektív, de, hátha valaki tud valami irányt mutatni:)
érdekes amikor vki azt mondja hogy a szenon melegebb a halogénnél, nekem a régi H7-es tompítottam olyan hőt termelt hogy gyenge esőben megszáradt a lámpa búra
most meg a D2S-el tök hideg a búra...

most meg a D2S-el tök hideg a búra...
mi is azért szedtük szét a Sonart mert barátom ki akarta cserélni a ledeket,ami végü0l is sikerült de az eredményt nézve lényegtelen lett.
az "öregítés" elképzelhető pláne annak tudatában h.az ilyen igencsak utólagos lámpatestek tükröződő felületeit igen silány minőségre szokták csinálni.
a saját lámpa belsős képeimen jól tálszik h.az izzó feletti részél ahol égve-öregedve kellene lennie a tükörnek végül is nyoma sincs ilyenek pedig nagyon nem mai lámpa. az újak tény h.jobban világítanak de hamarabb is öregednek,sajnos 

Hát ilyen "robbantott" képem nincsen róla,mert még soha nem szedtem szét.
Reszelni semmit nem kellet. Simán bement a helyére az izzó. A vetített képpel sincs gondom. Első utam szerelőhöz vezetett ahol műszerrel beállították. SOHA SENKI sem villogott hogy vakítanám.
Én is arra gondoltam,hogy esetleg túl forró lehet és azért nem ajánlja a gyártó a xenont,de mostmár hála Normennek tudom,hogy ez még hidegebb is.
Esetleg arra tudok tippelni,hogy magas az UV sugárzása ami "elöregítheti" a benne lévő műanyagokat?

Reszelni semmit nem kellet. Simán bement a helyére az izzó. A vetített képpel sincs gondom. Első utam szerelőhöz vezetett ahol műszerrel beállították. SOHA SENKI sem villogott hogy vakítanám.
Én is arra gondoltam,hogy esetleg túl forró lehet és azért nem ajánlja a gyártó a xenont,de mostmár hála Normennek tudom,hogy ez még hidegebb is.
Esetleg arra tudok tippelni,hogy magas az UV sugárzása ami "elöregítheti" a benne lévő műanyagokat?

baja nemlesz csak van 1 "váll" az izzófészeknél ami miatt nemtudod berakni a xenont,pontosan a xenon fejnél levő szigetelt vezető ami elölről megy a fejbe nem fér el és be a foglalatba ami persze némi reszeléssel orvosol6tó. 

talán csak nem hasonló kivitelben? 
kedves barátom is rakott bele xenont. halogénnel sem volt übertuti a vetítési kép de xenonnál ultraszar lett,nevezetesen mint az Adidas cipőmárka embléma kb,nem kicsit volt zavaró a foltosság,mondjuk másik barátomnál ugyancsak Sonár van neki rendesen terítenek,de annyira gyengén h.utcán alig látszik az én kipucolt bordásom jobban világít.szóval ki tudja mit fogsz ki.

azért mert a lámpán nincs rajta a xenon jelzés
szerintem a hőhatások miatt tuti nem lehet, mivel a xenon izzó még jóval hidegebb is, mint egy halogén, inkább abban lehet valami, hogy egy ilyen utángyártott lámpa projektora más, mint pl egy gyári lámpáé, a gyáriban ( mondjuk H aszta ) ott a lencse sík oldala nem tükör sima, körkörös "barázdák" vannak rajta, hogy a fényt az egész sík felületen egyenletesen törje meg, a gagyibb projikban ez a felület csak sík, ami megint máshogy fogja közvetíteni a fényt...persze ezt ott lehet látni mikor egy H astra projit, aminek a lencséje elég nagy összehasonlítasz egy gagyibbal ami szintén ekkora átmérőjű.
De valamiért csak ráírták.....
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
igen már többen panaszkodtak, hogy az N16-nál alig látnak...
drága a gyári proji de szerintem megéri a beépítést. sokkal jobban fogsz vele látni mint bármilyen xenonnal plusz kisebb az esélye, hogy vakítani fogsz